2020-10-27 20:00

Barnsley - QPR

Inför Barnsley-QPR

Inför Barnsley-QPR

Två lag i behov av trepoängare möts på Oakwell.

QPR möter Barnsley borta på tisdagskvällen och efter att ha gått mållösa av planen i tre raka matcher måste laget nu börja göra mål samtidigt som man inte öppnar sig för mycket bakåt.

Lördagens 0-0 hemma mot Birmingham var ingen bra match, men det var samtidigt en bättre insats än onsdagens hemmaförlust med 0-2 mot Preston. Laget har fortsatt mycket boll och skapade en del farligheter, men hade svårt att få avsluten på mål och man hade målvakten Seny Dieng att tacka för poängen. Dieng har stått för bra insatser sedan han tog över som förstaval och förutom att han stått för bra räddningar så har han sett stabil ut både i luften och i spelet med fötterna. Insatsen senast gjorde också att han kom med i veckans lag i Championship.

Vi kan troligen förvänta oss några förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Birmingham. Tom Carroll vilades senast, men är med i truppen igen, medan Lee Wallace kommer att testas innan matchen. Wallace tvingades av planen efter runt en halvtimmes spel mot Birmingham, men frågan är om det ändå inte är läge att ge Niko Hämäläinen några chanser att visa vad han går för på vänsterbacken?

Offensivt måste något göras för att målchanserna skall komma. Albert Adomah och Chris Willock bör dock närma sig startplatser efter att ha fått inleda med inhopp efter att ha anslutit efter det att säsongen dragit i gång. Yttern George Thomas är fortsatt skadad och det kommer troligen att dröja ytterligare några veckor innan han är redo för spel.

Gästande Barnsley klarade sig kvar i Championship efter att ha vunnit borta mot Brentford i sista omgången, men hade åkt ur om inte Wigan drabbats av det poängavdrag som flyttade ner dem i League One.

Under sommaren lämnade inte mindre än sjutton spelare klubben. De flesta var reserver och U23-spelare som inte fick nya kontrakt, men man fick också närmare två miljoner pund för yttern Jacob Brown, som flyttade till Stoke.

Managern, österrikaren Gerhard Struber förstärkte truppen med åtta nya spelare under sommaren.  Mittfältarna Herbie Kane och Isaac Christie-Davies har anslutit från Liverpools U23-lag medan yttern Dominik Frieser anslutit från österrikiska LASK och polske mittbacken Michal Helik kommer närmas från spel från KS Cracovia i hemlandet. Man har dessutom lånat rutinerade mittfältaren Matty James från Leicester. James har varit i Leicester sedan 2012, då han anslöt från Manchester United, men har fått väldigt begränsat med speltid sedan han skadade korsbandet 2015. Helt ny på Oakwell är han inte då han spenderade vårsäsongen 2017 där på lån.

Gerhard Struber finns dock inte längre kvar i klubben, men det är inte det faktum att laget ännu inte vunnit någon i ligaspelet i höst som är anledningen. I början av oktober flyttade han nämligen till USA för att ta över huvudansvaret för New York Red Bulls i MLS och Barnsley fick en slant för att man släppte Struber, som är nära vän med familjen som äger Red Bull.

Ersättaren heter Valérien Ismaël och är en före detta fransk U21-landslagsman som under karriären spelade för Strasbourg, Crystal Palace, Werder Bremen, Bayern München och Hannover 96. Han har nu hunnit bli 45 år och den större delen av tränarkarriären har spenderats i Tyskland och han är numera även tysk medborgare. Den senaste klubbadressen är dock densamma som det tidigare nämnda nyförvärvet Frieser, LASK.

Ismaël tog officiellt över i fredags, men såg lördagens 1-1 borta mot Millwall från läktarplats och träffade truppen i söndags. Det oavgjorda resultatet var lagets tredje på tre matcher, och man har därmed tagit fyra poäng på sina sju ligamatcher, men jagar alltså första vinsten i ligaspelet. Ett par matcher har dock vunnits i höst. Bägge kom i ligacupen där man via 1-0 hemma mot Nottingham och 2-0 borta mot Middlesbrough tog sig till tredje omgången där det blev förlust med 6-0 borta mot Chelsea.

De spelare som QPR främst skall se upp med är anfallarna Cauley Woodrow och Conor Chaplin. Duon stod för 15 respektive 14 mål i liga- och cupspel förra säsongen. Woodrow har dessutom gjort tre mål i höst.

Matchen kommer att visas på QPR+ och noterbart är att den börjar redan kl.20, svensk tid. Avsparkstiden har ändrats tre gånger, men det är alltså den lite tidigare tiden som gäller.

Simon Ståål2020-10-26 22:41:47

Fler artiklar om QPR