2023-09-22 21:00

Birmingham - QPR

Inför: Birmingham-QPR

Inför: Birmingham-QPR

QPR åker upp till West Midlands för tv-sänd bortamatch mot Birmingham.


QPR fick bara oavgjort, 1-1, hemma mot bottenlaget Swansea i tisdags. Jag är rädd att det kan stå oss dyrt att tappa poäng mot sådant motstånd, hoppas innerligt att jag har fel.  Gästerna tog ledningen redan efter 7 minuter, ett mål som inte borde ha godkänts pga hands och trots ett flertal bra lägen dröjde det ända till 92:a minuten innan Lyndon Dykes kunde nicka in kvitteringen. 

Gareth Ainsworth var missnöjd efteråt: “Jag tycker att vi förtjänade mer den här matchen, men vi måste också bli bättre på att träffa målet. Vi måste sätta målvakterna på prov, vi skapar chanser och vi måste ta tillvara på dom. Vi måste bli bättre på att sätta pricken över i:t, men vi skapar chanser och det är bra. Jag är besviken att vi inte fick med oss mer ikväll, men det hade varit en travesti om vi inte hade fått någon poäng”

Inför matchen mot Birmingham säger han (till officiella hemsidan): “Vi ska förbereda oss på rätt sätt. Båda lagen hade nog gärna sett att matchen inte kom så tätt inpå, men det är en bra möjlighet för oss att få visa vad vi kan på tv. Det är ännu en svår match, alla är det. Birmingham är en svår nöt att knäcka under ledning av John Eustace, fysiska och starka, och vi måste vara redo för utmaningen. Men vi måste också sätta vår prägel på matchen”

Inga nya skador enligt officiella hemsidan vilket innebär att Jimmy Dunne är den enda på skadelistan. Jack Colback har två matcher kvar på sin avstängning och Taylor Richards verkar ha hamnat längst ner i Ainsans frysbox, i övrigt är alla tillgängliga

Fakta om motståndarlaget
Birmingham City 
Klubben grundad: 1875 (som Small Health Alliance)
Hemmaplan: St Andrew’s Stadium, med en publikkapacitet på 29409 pers. (just nu 19000 pga ombyggnad)
Manager: John Eustace (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: 17:e plats

Nyförvärv: Tyler Roberts (CF, från Leeds), Krystian Bielik (DM, från Derby), Ethan Laird (RB, från Man Utd), Koji Miyoshi (AM, från Royal Antwerp), Siriki Dembélé (LW, från Bournemouth), Dion Sanderson (CB, från Wolves), Keshi Anderson (AM, från Blackpool), Lee Buchanan (LB, från Werder Bremen) och lånespelarna Jay Stansfield (CF, från Fulham), Emanuel Aiwu (CB, från Cremonese), Oliver Burke (RW, från Werder Bremen) och Cody Drameh (RB, från Leeds)

Spelare som lämnat: Sam Cosgrove (CF, till Barnsley), Maxime Colin (RB, till Metz), Jobe Bellingham (CM, till Sunderland), George Friend (LB, till Bristol Rovers), Harlee Dean (CB, till Reading), Troy Deeney (CF, till Forest Green) och Tahith Chong (AM, till Luton)

Birmingham har slutat på 19:e, 19:e, 17:e, 20:e, 18:e och 17:e plats de senaste 6 säsongerna. Men nu har man nya ägare och det blåser positiva runt St Andrew’s. Vidareförsäljningsklauslen på Jude Bellingham gav gissningsvis mellan £5 m till £7,5 m när han såldes från Dortmund till Real Madrid, försäljningen av lillebror Bellingham till Sunderland £1,5 m och Tahith Chong till Luton £5 m, så helt plötsligt hade dom över £10 m att handla för. 

Och dom har handlat smart tycker jag. Skrivit fast spelare som varit lyckosamma som lån och värvat utvecklingsbara spelare som ändå har en hel del erfarenhet. Exempelvis Lee Buchanan som just fyllt 22 år men ändå har hunnit med 70 matcher i chippen och drygt 20 i Bundesliga. Tyler Roberts, Ethan Laird och Krystian Bielik borde väl också hamna i det facket, men det är ju också en trio med diger skadehistorik även om Bielik faktiskt har spelat alla matcher hittills.

Och serien har börjat bra. Man var obesegrade till matchen mot Watford i lördags där det blev förlust med 2-0 och i tisdags blev det förlust med 2-1 mot serieledarna Preston vilket innebär att Birmingham nu ligger nu på 8:e plats med 11 poäng när alla lag har spelat 7 matcher  I ligacupen blev det förlust i 2:a omgången mot Cardiff som vann med 3-1 på St Andrew's. 

John Eustace ställer förmodligen upp 4-2-3-1. Den interna skytteligan leds av Jay Stansfield, på lån från Fulham,  som har gjort 3 mål på dom knappa 280 minuter han har spelat, sådan effektivitet skulle vi behöva. På frånvarolistan hittar vi George Hall, Alfie Chang, Tyler Roberts och Ethan Laird (någon som blir förvånad?...), frågetecken för Siriki Dembélé, 

QPR har mött Birmingham 24 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. Vi har vunnit 10, förlorat 8, och 6 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen förlorade vi båda mötena, 2-0 borta och 1-0 hemma

Matchens domare
Huvuddomare är Matt Donohue från Greater Manchester. Detta blir hans 7:e match den här säsongen och han har hittills delat ut 32 gula kort, assisterande domare är Paul Hodskinson och Sam Lewis. Avspark 21:00 och matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.se, alltså inga rörliga bilder på QPR+ den här gången, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-09-21 17:56:00
Author

Fler artiklar om QPR