2020-01-28 20:45

Blackburn - QPR

Inför Blackburn-QPR
Ewood Park har inte varit ett bra resmål för QPR under 2000-talet.

Inför Blackburn-QPR

Med cupspelet ur världen efter 1-2 hemma mot Sheffield Wednesday fredags så är det dags för QPR att, som det så fint heter, satsa på ligaspelet resten av säsongen.

Motståndet på tisdagskvällen står Blackburn Rovers för. Matchen skulle ursprungligen spelats i lördags, men då cupen har företräde över ligan i England så senarelades matchen med tre dagar.

Blackburn blev utslagna av Birmingham i tredje omgången och var således spellediga förra veckan och då passade managern Tony Mowbray på att låta truppen slippa regn och rusk i några dagar och man tränade i stället i Portugal där vädret gissningsvis var något trevligare. Mowbray tillträdde som manager i februari 2017 och alltså närmare tre år på posten.

Inför matchen ligger Rovers på elfte plats i tabellen med 40 inspelade poäng. Man har 6 poäng upp till sexan Preston, som har en match mer spelad.

Efter en ganska blek inledning på säsongen hittade laget formen efter landslagsuppehållet i november och spelade in 18 poäng på 8 förlustfria matcher. Därfter följde två raka förluster runt nyår innan man spelade 1-1 med Preston. Förra helgen slog man sedan till med att besegra Sheffield Wednesday på bortaplan med hela 5-0. Wednesday fick visserligen förre QPR-spelaren Massimo Luongo felaktigt utvisad i mitten på första halvlek, men fem mål på bortaplan är ändå fem mål på bortaplan.

Den interna skytteligan leds inte oväntat av Bradley Dack, som gjort 10 mål i liga och cup. Adam Armstrong har stått för 8 mål medan 11 olika spelare stått för övriga 23.

QPR kommer alltså närmast från 1-2 i cupen mot Sheffield Wednesday och under måndagen kom också beskedet att Burnley kallar tillbaka Nahki Wells från det initialt säsongslånga lånet och senare även nyheten att man sålt mittfältaren Josh Scowen till Sunderland.

Mark Warburton har därmed i stort sett bara Jordan Hugill och Jan Mlakar att tillgå i anfallet. Hugill har varvat bra insatser med mindre lyckade, men ändå gjort 10 mål, medan Mlakar endast startat en ligacupmatch och gjort 7 inhopp sedan han anslöt på lån från Brighton i somras. Det är möjligt att man hinner få klart med en ny anfallare innan transferfönstret stänger, men på Ewood Park får vi hoppas att det offensiva mittfältet kan fortsätta att bidra med mål framåt, något som man ju faktiskt lyckats bra med under säsongen så här långt.

QPR har fortfarande Yoann Barbet på skadelistan, men han börjar närma sig full träning och även rutinerade ytterbacken Angel Rangel har saknats de senaste veckorna. Unge mittfältaren Charlie Owens är fortfarande inte tillbaka från sin knäskada, men hade troligen inte varit aktuell för startelvan.

Liam Kelly stod för en bra insats i segern mot Leeds, men vilades i cupen då Joe Lumley var tillbaka efter en lättare skada. Det mesta pekar på att Kelly för tillfället ses som förstaval, men oavsett målvakt så måste försvaret börja fungera bättre. Ett lag som producerat så mycket mål som QPR gjort under säsongen skall bara inte ligga på en mittenplats i tabellen.

QPR har sedan en vinst på Ewood Park i oktober 1999 bara tagit 2 poäng på 8 försök i bortamötena mot Blackburn. Lagen har redan mötts en första gång i ligan. QPR vann hemmamötet i början av oktober med 4-2. En bortavinst skulle innebära att man vinner bägge mötena med Blackburn för första gången sedan säsongen 70/71. Vågar vi hoppas?

Simon Ståål2020-01-27 23:34:07

Fler artiklar om QPR