2020-11-07 16:00

Blackburn - QPR

Inför Blackburn-QPR
QPR har inte vunnit på Ewood Park sedan 1999. Kommer den första segern på 2000-talet på lördag?

QPR har vunnit två matcher i rad när man åker upp till Lancashire för match mot Blackburn Rovers. Senaste segern borta mot Blackburn kom 1999, kan den dåliga statistiken brytas på lördag?

QPR lyckades vinna onsdagens bortamatch mot Derby med 1-0. Det är första gången sedan december 2019 som R´s lyckas vinna två matcher i rad. Mark Warburton gjorde bara en förändring i startelvan jämfört med laget som vann hemmamatchen mot Cardiff. Det var Rob Dickie som var tillbaka i laget efter sin avstängning som tog plats som mittback istället för Conor Masterson.

Rangers startade bäst och borde ha tagit ledningen redan efter 7 minuter när Albert Adomah slog ett inlägg till en omarkerad Lyndon Dykes men Derbys målvakt gjorde en otrolig enhandsräddning på nicken. Ilias Chair och Todd Kane hade bra lägen som som blockerades av försvaret. Derbys bästa chans i halvleken hade gamla Wayne Rooney som kom fram på högerkanten och sköt efter marken och det var just precis så att Seny Dieng kunde toucha bollen så den gick utanför stolpen.

Det var också Rooney som fick andra halvlekens första chans. Hans skott från 20 meter gick via en QPR-spelare i Diengs högra stolpe. Med ca en halvtimme kvar missade Rob Dickie en bra chans i straffområdet efter en frispark och kort därefter byttes Lyndon Dykes ut mot Macauley Bonne, och det var ett lyckat samarbete mellan Dickie och Bonne som ledde fram till segermålet. Dickie bröt ett uppspel på mittplan, avancerade framåt och slog ett inlägg som Bonne kunde nicka i mål i den 88:e minuten

Mycket positivt att ta med sig från onsdagens match. Fjärde hållna nollan på 10 matcher, det tog 32 matcher förra säsongen. Seny Dieng har visat att han håller på den här nivån och den här matchen fick han bra hjälp av försvaret också. Vilken revansch för Rob Dickie som gjorde en i stort sett felfri insats när han kom tillbaka efter sin klumpiga utvisning. Jag tycker också att Adomah har varit ett bra tillskott i laget.

Ska jag hitta något negativt är det väl att vi har gjort 2 bra första halvlekar där matcherna borde ha varit avgjorda för att sedan tappa i andra halvlekarna och mycket väl kunnat förlora viktiga poäng. Vi måste bli bättre på att stänga matcherna. Dessutom utgick Bright Osayi-Samuel skadad i matchen mot Derby och är ett osäkert kort inför helgens match. I övrigt borde det inte bli några större förändringar i laget då det är två veckor till nästa ligamatch pga landslagsspel

Motståndarna
Blackburn slutade på 11:e plats förra säsongen med 63 poäng, bara 7 poäng från kvalplats. Efter Corona-uppehållet tog man bara 10 poäng på 9 matcher och till viss del kan det bero på att den målfarliga offensiva mittfältaren Bradley Dack skadade knäet svårt i matchen mot Wigan dagen före julafton. Han rehab-tränar fortfarande och väntas kunna göra comeback i början av december.

Blackburn är ändå seriens målfarligaste lag med 18 gjorda mål och 9 av dom har forwarden Adam Armstrong gjort. Han ligger tvåa i Chippens skytteliga efter Ivan Toney från Brentford. I den senaste omgången spelade Blackburn 0-0 på hemmaplan mot Middlesbrough och efter 10 omgångar ligger man på 17:e plats i tabellen med 11 poäng.

Manager är Tony Mowbray och han föredrar att spela 4-3-3. Just nu har Blackburn stora problem med skador o sjukdomar och kan ha borta så många som 11 spelare ur A-truppen. T.ex. finns det frågetecken för skyttekungen Armstrong som stod över matchen i tisdags. Skulle inte han kunna spela är det så klart ett jättestort avbräck för Mowbrays lag.

Inbördes möten
QPR har usel statistik mot Blackburn efter millennieskiftet. Bara 1 vinst har det blivit på 14 ligamöten, 6 matcher har slutat oavgjort och Blackburn har vunnit 7. Lägg till att Blackburn har vunnit de 3 cupmötena lagen emellan så det är ingen önskemotståndare som vi ställs mot på lördag. Den enda segern kom hemma på KPF Stadium förra säsongen i en målrik match som slutade 4-2, på Ewood Park har vi inte vunnit sedan 1999.

Domare i matchen är Tim Robinson från West Sussex. Han har dömt 8 matcher den här säsongen och delat ut 22 gula kort, 3 röda kort och dömt 3 straffar. Robinson dömde premiären hemma mot Nottingham som vanns med 2-0. Han blåser igång matchen kl.16:00 och du kan se den med QPR+ Pass. Come On U R´s!