2018-11-03 16:00

Blackburn - QPR

Inför: Blackburn Rovers-QPR

QPR tog sig obesegrade genom oktober. Första matchen i november spelas på bortaplan mot Blackburn. Kan den fina trenden fortsätta?

När QPR tog emot Aston Villa hemma på Loftus Road var det tredje matchen på 6 dagar och det syntes att det var lite slitna spelare. Villa hade ett stort övertag sett till bollinnehav, men förutom två skott från Jack Grealish, varav det ena var en frispark som tog i stolpen, skapade man inte särskilt farliga chanser. QPR kunde/borde ha fått en straff när Wszolek blev dragen i armen i ett bra läge i den 35 minuten, men han fick en ny chans bara några minuter senare efter en fin genomskärare från Geoff Cameron och sköt bollen i mål via ribban. En frispark i början av andra halvlek var ytterst nära att resultera i ett kvitteringsmål men Joe Lumley fortsatte att storspela i målet och med hjälp av ett fantastiskt uppoffrande försvarsspel av hela laget kunde QPR hålla nollan för sjunde gången den här säsongen

Steve McClaren var såklart väldigt nöjd med segern, på sättet spelarna jobbade för varandra, blockerade skott och vann nickdueller. Genom sin aggressivitet fick man Villa-spelarna frustrerade vilket också var en del av planen. Nu får vi hoppas att man har laddat batterierna inför bortamatchen mot Blackburn Rovers

Motståndarna
Blackburn är tillbaka i Championship efter att ha slutat tvåa i League One förra säsongen, två poäng bakom Wigan. Den här säsongen har börjat bra för Blackburn. Man ligger tolva i tabellen med 22 poäng, en poäng bakom QPR, och har bara förlorat tre matcher hittills. Senaste omgången spelade man oavgjort, 1-1, borta mot West Bromwich. Manager Tony Mowbray brukar spela 4-2-3-1 och den interna skytteligan toppas av Bradley Dack som har gjort 6 ligamål.

Inbördes möten
QPR har faktiskt inte vunnit någon match mot Blackburn sedan millennieskiftet. Under 2000-talet har lagen mötts 10 gånger i seriesammanhang, Blackburn har vunnit 4 och 6 har slutat oavgjort. Under den perioden har Blackburn dessutom vunnit alla 3 matcher lagen har mötts i FA-cupen så statistiken talar inte för QPR på lördag

Skador & avstängningar
Hos QPR saknas Olamide Shodipo och Geoff Cameron är ett stort frågetecken. Skulle han inte kunna spela är det såklart ett stort avbräck och han testas förmodligen samtidigt som det här skrivs. Blackburn saknar målvakten David Raya (som har spelat samtliga ligamatcher men bröt näsan senaste matchen), Dominic Samuel, och fd QPR-spelaren Ben Gladwin som blev knäskadad under försäsongen och troligen blir borta hela säsongen. Dessutom finns det frågetecken för Charlie Mulgrew, Jack Rodwell, Darragh Lenihan, Danny Graham och Bradley Dack

Avspark kl.16:00 (svensk tid) och matchen sänds via QPR+ Pass. Hoppas verkligen vi slipper strul med sändningen den här gången. Come On U R´s!