2018-09-25 20:45

Blackpool - QPR

Inför Blackpool-QPR

Inför Blackpool-QPR

QPR har tagit sig till tredje omgången av ligacupen och där väntar motstånd från League One i form av Blackpool.

För tredje gången den här säsongen är det dags för QPR att spela en cupmatch, och då har ändå inte FA-cupen inletts ännu. Ytterligare en gång får man motstånd från en lägre division, men denna gången är det bortamatch och motståndarna har inte förlorat på tio matcher.
 
Blackpool
 
Hemmalaget  har sedan säsongen i Premier League 2010/11 mest synts i media med anledning av fansens missnöje med ägarna.
 
Efter nedflyttningen till League Two våren 2016 har laget ändå gjort två godkända säsonger på planen. Man tog sig tillbaka till League One, via kval, på första försöket och förra säsongen slutade laget på tolfte plats.
 
Redan efter första ligamatchen kom nästa chock då managern Gary Bowyer, som tog över inför säsongen i League Two, valde att lämna sin tjänst. Här berodde dock inte på något bråk med ägare eller krav från fans eller styrelse, utan Bowyer ville ha mer tid över för familjen.
 
Assisterande managern Terry McPhillips tog över jobbet, först som tillförordnad manager, men för två veckor sedan fick han jobbet säsongen ut.
 
Det har gått nämligen gått ganska bra under McPhillips. Efter nio omgångar av ligaspelet ligger laget på åttonde plats och man har bara förlorat en match på hela säsongen. Förlusten kom i McPhillips första match då man föll hemma mot Portsmouth med 1-2. Sedan dess har laget spelat tio raka matcher i liga och cup utan att förlora. Visserligen tappade man en bonuspoäng i gruppspelet av Football League Trophy då Macclesfield vann straffläggningen efter att matchen slutat 3-3 efter 90 minuter, men frågan är om någon räknar det som en förlust förutom EFL och Macclesfield?
 
Av de tre vinsterna man tagit i ligan har två kommit ganska nyligen. 0-0 mot Luton i helgen förgicks av 1-0 borta mot Plymouth och matchen före det vände man underläge 0-2 i 84e minuten till vinst 3-2 hemma mot Bradford inför Skys TV-kameror.
 
Totalt under säsongen har Blackpool gjort 16 mål. Dessa är fördelade på elva olika spelare och den som gjort flest är anfallaren Mark Cullen som på sina åtta matcher gjort tre mål.
 
För att ta sig till tredje omgången och mötet med QPR har man slagit ut Barnsley med 3-1 hemma och Doncaster med 2-1 borta.
 
Queens Park Rangers

 
Precis som mot Bristol Rovers i tredje omgången kommer Steve McClaren att ställa upp med ett lag bestående av spelare som fått begränsat eller lite speltid de senaste veckorna.
 
Angel Rangel och Geoff Cameron stod över mot Norwich och ingen av dem kommer att finnas med i matchtruppen, utan man sparar dem till kommande ligamatcher. Rangel har lite känning i en ljumske medan Cameron sägs vara utmattad efter 90 minuter mot Millwall och behöver tiden för ytterligare återhämtning.
 
Troligen kommer vi att få se många av de spelarna som återfanns på bänken senast i startelvan, troligen tillsammans med några av spelarna som inte fått plats i matchtruppen, utan i stället spelat i U23-laget de senaste veckorna.
 
Att ställa ut reservbetonade lag är såklart alltid en chansning. Förra gången fungerade det, men som vi har sett flera gånger de senaste åren kan det också gå riktigt illa. Till skillnad från tidigare säsonger så känns det dock som att QPRs spelartrupp har lite mer bredd då många av ungdomarna tagit ett par kliv framåt de senaste månaderna.
 
Övrigt
 
Blackpool nådde senast fjärde omgången 2007. I övrigt har man inte klarat det på 45 år.
 
Senast QPR tog sig till fjärde omgången var 2008 då man överraskande vann borta mot Aston Villa.
 
Precis som i tidigare omgångar av ligacupen är förlängningen borttagen på initiativ av klubbarna. Skulle det vara oavgjort efter 90 minuter blir det alltså avgörande på straffar.

Simon Ståål2018-09-24 21:53:30

Fler artiklar om QPR