2018-09-15 16:00

Bolton - QPR

Inför: Bolton-QPR

Efter två veckors uppehåll pga landslags-fotboll kickar Championship igång igen. QPR åker upp till Bolton för match mot ett hemmalag som har överraskat positivt i säsongsinledningen

QPR fick nöja sig med en poäng i bortamatchen mot Birmingham före uppehållet. 0-0 kändes direkt efter slutsignalen som två förlorade poäng då Birmingham var riktigt dåliga, men QPR lyckades inte göra något mål på Lee Camp trots ett flertal vassa chanser. Geoff Cameron fick spela 5 minuter i sin debut då han ersatte Tomer Hemed i den 89:e minuten. Från den positiva sidan kan man nämna att Joe Lumley höll nollan för andra matchen i rad och bör numera vara förstavalet på målvaktssidan.

Steve McClaren har ju föredragit att spela 4-3-3 men under uppehållet har man försökt justera spelsystemet för att få ut så mycket som möjligt av lånespelarna Tomer Hemed och Nahki Wells. Det återstår att se hur man har lyckats då Hemed har varit iväg på landslagsuppdrag för Israel där han fick spela 45 minuter i förlustmatchen mot Albanien som slutade 0-1, och 60 minuter i förlustmatchen mot Nordirland (slutade 0-3).

I övrigt kan noteras att Osman Kakay debuterade för Sierra Leone när han fick spela sista 20 minuterna i bortamatchen mot Etiopien i kvalet till Afrikanska mästerskapen (förlust med 1-0) och Paul Smyth spelade hela matchen när Nordirlands U-21 lag överraskade med att besegra Spanien på bortaplan med 1-2.

Bolton tippades som ett bottenlag före säsongen, men har överraskat positivt. Man har tagit 11 poäng på dom 6 första omgångarna och bara gått poänglösa från en match (förlust hemma mot Sheffield Utd, 0-3). Gamla play-off hjälten Gary O´Neil återfinns i Boltons trupp men har har haft svårt att få speltid hos manager Jimmy Phillips, som brukar spela 4-2-3-1. Det har varit en orolig tid för klubben som hotades av administration och därmed poängavdrag för en obetald låneskuld. Detta löstes i elfte timmen och man kan nu ägna all kraft åt att fortsätta göra bra resultat på fotbollsplanen.

Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 12 gånger i seriesammanhang. QPR har vunnit 4 matcher, Bolton har vunnit 5, och 3 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongens möten slutade 1-1 i Bolton och 2-0 till QPR på Loftus Road

Skador/avstängningar
QPR:s Medicinskt ansvarige, Dr Imtiaz Ahmad, har berättat om skadeläget på klubbens officiella hemsida. Josh Scowen stod över matchen mot Birmingham pga knäproblem, men ska vara helt återställd, Sean Goss har deltagit i två U23-matcher och närmar sig matchform, Grant Hall spelade ju i ligacupen men man vill inte belasta honom för hårt, Darnell Furlong rehabar enligt plan och kan förhoppningsvis vara spelklar i slutet av oktober, medan Olamide Shodipo har blivit opererad för en lårmuskelskada och förväntas vara borta i minst 4 månader. Hos Bolton saknas Jake Turner, Josh Magennis och Andrew Taylor

Hos spelbolagen är det väldigt jämnt inför den här matchen med QPR som knappa favoriter. En seger för QPR ger ca 2,6 gånger insatsen jämfört med Boltons 2,8 gånger insatsen

Avspark kl. 16:00 (svensk tid) och matchen sänds som vanligt via QPR+ Pass. Come On U R´s!