2020-10-17 16:00

Bournemouth - QPR

Inför Bournemouth-QPR
Ett tufft spelschema väntar framöver. Nu måste Mark Warburton börja rotera bland spelarna. Har vi bredden som krävs?

Inför Bournemouth-QPR

Landslagsuppehållet är över och seriespelet tar vid igen. Ett intensivt schema med match var tredje dag väntar och för Queens Park Rangers inleds den tuffa perioden med en svår bortamatch mot det förväntade topplaget Bournemouth

QPR tog för första gången den här säsongen poäng på bortaplan när man spelade 1-1 mot Sheffield W på Hillsborough. Mark Warburton hade gjort en förändring i startelvan jämfört med hemmamatchen mot Middlesbrough och det var Tom Carroll som gick in som ytter istället för George Thomas. Första halvleken slutade 0-0, närmast att göra mål var R´s kapten Geoff Cameron som styrde en hörna i insidan av Sheffield-målisens högerstolpe

Istället var det hemmalaget som tog ledningen ca 10 minuter in på andra halvlek när Yoann Barbet styrde ett inlägg i eget mål. Jag törs påstå att Josh Windass hade satt bollen om inte Barbet hade hunnit före. Efter målet var det Sheffield som skapade mest och bl.a. hade förre QPR-mittfältaren Mass Luongo ett hårt skott som tog klockrent i ribban.

I 96:e minuten kom kvitteringen när Yoann Barbet slog ett inlägg från vänster som hittade pannan på nyförvärvet Macauley Bonne, snacka om lyckad debut!

Nu väntar en intensiv period med match i stort sett var tredje dag till nästa uppehåll som kommer den andra veckan i november. Detta innebär att Warburton måste börja rotera mer på spelarmaterialet. Mot Sheffield startade Seny Dieng i målet, i fyrbackslinjen spelade Lee Wallace, Yoann Barbet, Rob Dickie och Osman Kakay. Defensiva mittfältare var Geoff Cameron och Luke Amos. Offensiva mittfältare Ilias Chair, Tom Carroll och Bright Osayi-Samuel, och som forward Lyndon Dykes.

Bonne kom in med 25 min kvar (Carroll gick ut) och Dominic Ball kom in med 17 min kvar (Amos gick ut). Kvar på bänken fanns Niko Hämäläinen, Faysal Bettache, Todd Kane, Paul Smyth och målvakten Liam Kelly.

Av dessa har nu Smyth blivit utlånad till Charlton i League One för resten av säsongen. Detsamma gäller förövrigt också Aramide Oteh som lånas ut till Stevenage i League Two och Olamide Shodipo som lånas ut till Oxford Utd i League One. Ryan Manning hade hoppats på att få ett PL-anbud men nu såldes han i stället till seriekonkurrenterna Swansea. Två spelare har tillkommit sedan den senaste matchen, Albert Adomah och Chris Willock (Jag räknar Charlie Kelman som U23-spelare).

Det gör att vi har det ganska väl förspänt offensivt, men har det desto tunnare defensivt. Hämäläinen är väl det enda ”naturliga” alternativet som vänsterback men har inte fått chansen att visa vad han duger till. Ett annat alternativ är att flytta ut Barbet och låta Conor Masterson spela mittback nu när han verkar bli kvar trots alla rykten om utlåning. Att flytta ner Geoff Cameron som mittback är ett alternativ jag helst undviker, men vi har det väldigt tunt på mittbacken också så jag skulle inte bli förvånad om han dyker upp i den positionen framöver. Todd Kane och Osman Kakay är så vitt jag kan se de som får alternera som högerback.

Vad jag försöker komma fram till är att när det internationella transferfönstret stängde förra veckan såg det väldigt bra ut, men nu när också det brittiska fönstret har stängt känns det lite som om vi har en ganska kraftig obalans mellan offensiva och defensiva alternativ.

Till mötet med Bournemouth lär det inte bli några större förändringar jämfört med senaste matchen. Möjligtvis att Chris Willock går in från start i stället för Chair eller Carroll.


Motståndarna
Bournemouth är nykomlingar i serien efter att ha åkt ur PL förra säsongen. Man slutade på 18:e plats med 34 poäng, bara 1 mindre än Aston Villa på rätt sida om strecket. Lagen som kommer från PL brukar ju oftast räknas in bland favoriterna till uppflyttning och det gäller också årets upplaga av AFC Bournemouth.

Man har visserligen rensat friskt i truppen och spelare som Jordan Ibe, Ryan Fraser, Nathan Aké, Aaron Ramsdale, Harry Arter,Callum Wilson m.fl har lämnat men man har ändå kvar delar av stommen från förra säsongen som t.ex. Diego Rico, Jefferson Lerma, Steve Cook, Lewis Cook och även de nordiska inslagen, den danske mittfältaren Philip Billing (U21-landslagsman) och den norska landslagsforwarden Joshua King.

Bournemouth är obesegrade i ligan än så länge och ligger på tredje plats med 10 poäng på 4 omgångar. I ligacupen åkte man ur efter uddamålsförlust mot titelförsvarande Manchester City som vann med 2-1.

Managern Jason Tindall tog över ansvaret efter Eddie Howe i augusti. Tindall har tidigare varit assisterande till Howe sedan 2008, hela tiden i just Bournemoth förutom 18 månader som duon kamperade ihop i Burnley. Han har varierat sin uppställning ganska mycket så här långt in på säsongen men 3-5-2 eller 5-3-2 är väl grundtipset.



Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen bara mötts 6 gånger. QPR har vunnit 3, förlorat 2, och 1 har således slutat oavgjort. Senast dom var i samma division var säsongen 2013/14 där dom inbördes mötena slutade med hemmaseger båda gångerna.


Domare i matchen är John Brooks från Leicestershire. Han har dömt 6 matcher den här säsongen, 4 i Chippen och 2 i ligacupen, och delat ut 18 gula kort och dömt 1 straffspark.


Avspark kl.16:00 och för att kunna se matchen måste du knappa in Viasat Extra eller Viaplay. QPR+ Pass funkar inte med svensk uppkoppling denna match. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-10-16 19:12:16
Author

Fler artiklar om QPR