Vitality Stadium, 2021-09-14 20:45

Bournemouth - QPR

Inför Bournemouth-QPR

Inför Bournemouth-QPR

Två lag med förlustnollan intakt ställs mot varandra

Det är dags för en ny omgång med matcher när lagen i Championship avverkar den sjunde omgången. QPR ställs förmodligen inför den tuffaste uppgiften så här långt när man ställs mot Bournemouth på bortaplan.

Hemmalaget slutade sexa i Championship förra säsongen och såg ut att ha chansen att ta sig tillbaka till Premier League. Man vann den första semifinalen mot Brentford med 1-0 och tog sedan ledningen tidigit i den andra innan moståndarna vände på steken och gjorde tre mål. Säsongen var därmed över, men jakten på högsta serien är inte det. Jonathan Woodgate, som tog över säsongen ut efter att Jason Tindall fick lämna sin post i februari, fick inte sitt korttidskontrakt förlängt och klubben tränas sedan i somras av Scott Parker, som lämnade Fulham efter nedflyttningen till Championship.

Trots att Parker tog över redan i början av juli så blev det en ganska normal sommar på transferfronten. Man började med att hämta mittfältaren Emiliano Marcondes från Brentford efter att dennes kontrakt gick ut. Därefter lånade man in Leeds vänsterback Leif Davis slutet av juli. Därefter var det lugnt fram till andra halvan av augusti då man gjorde klart med målvakten Ørjan Nyland från Norwich och rutnierade backen Gary Cahill från Crystal Palace - bägge på fri transfer. Nästa spelare in var anfallaren Morgan Rogers, som lånas in från Manchester Citys U23. Först nu kom checkhäftet fram och man värvade offensive mittfältaren Ryan Christie och Swanseas ytter Jamal Lowe.

Detta innebär fem nyförvärv och två lån. Bland de sjutton spelare som lämnat klubben så släpptes drygt tio efter att man valt att inte förlänga kontraktet. Det handlade mest om yngre spelare från U23-truppen, men man valde även att inte förlänga med Jack Wilshere medan målvakten Asmir Begovic skrev på för Everton. Man fick också runt en miljon pund då man sålde vänsterbacken Diego Rico till Real Sociedad medan Stoke fick betala 5,5 miljoner pund för 23-årige anfallaren Sam Surridge, som föregående säsong stod för fyra mål på 29 ligamatcher.

Bournemouth har precis som QPR inlett säsongen i Championship med tre vinster och tre oavgjorda. Man tog sig till andra omgången av Ligacupen, men här hade en reservbetonad uppställning ingen chans mot Norwich och föll med hela 0-6 på bortaplan. Man utnyttjade landslagsuppehållet på bästa vis och i lördags vann man övertygande mot Barnsley med 3-0 efter två mål av Jordan Zemura och ett av Dominic Solanke, som därmed gjort fem den här säsongen. Det är alltså ett lag med självförtoende och på jakt på sjunde raka utan förlust i ligan som QPR ställs mot.

Rangers var ännu en gång nära att lämna planen utan poäng då man låg under mot Reading med 3-1 med mindre än tjugo minuter kvar. Ett mål i debuten från inlånade Andre Gray och en kvittering på tilläggstid från Stefan Johansen räddade poängen. Trots upphämtningen tyckte ändå Mark Warburton att det var två förlorade poäng, snarare än en vunnen, och troligvis har det jobbats på defensiven under måndagens träningspass.

Som vanligt när det är tätt mellan matcherna så kan det komma att bli förändringar i startelvan. Det skulle inte förvåna om Gray får chansen från start efter sitt pigga inhopp. Vidare så förväntas Lyndon Dykes vara tillbaka i truppen. Dykes vilades senast efter att ha spelat ett par tuffa matcher för Skottland under dagarna före. Många röster har också höjts för att Albert Adomah skall få starta. Warburton har dock antytt att Adomah just nu ses som en spelare som kommer in med sin teknik i lägen då tempot i matcherna går ner och att det är då han kommer till sin rätt.

I övrigt har jag svårt att se att det skulle bli några större förändringar. Lee Wallace är fortfarande skadad, vilket gör att Sam McCallum fortsätter till vänster. Möjligen så kan Osman Kakay vara ett alternativ för Moses Odubajo som wingback till höger och hittar man någon ny småskada på Jordy De Vijs så kan Jimmy Dunne komma att får starta som mittback.

Matchen döms av Keith Stroud, assisterad av Ian Cooper och George Byrne, har avspark kl.20.45 och visas på Viasat Premium samt streamas på Viaplay. Eftersom den visas på TV så innebär att det inte kommer att gå att följa den via QPR+

Simon Ståål2021-09-13 23:10:01

Fler artiklar om QPR