2018-04-21 16:00

Brentford - QPR

Inför Brentford-QPR

Inför Brentford-QPR

I det sista London-derbyt i Championship för den här säsongen beger sig QPR till Griffin Park för att möta Brentford

Queens Park Rangers gjorde tyvärr ingen bra match mot Preston under Swedish Hoops medlemsresa och förlorade med 1-2. Trots ett tidigt ledningsmål av Matt Smith och några bra chanser att utöka ledningen släppte man in kvitteringen på tilläggstid i första halvleken och 1-2 med ca 20 minuter kvar av matchen. QPR hade övertag i bollinnehav men hade svårt att komma igenom Prestons försvar, och hade under hela matchen bara fem avslutsförsök.

Ian Holloway tog på sig en del av ansvaret. ”Jag är väldigt besviken. Jag gjorde nog för många förändringar i laget, men jag satte in killar som skulle få chansen att visa upp sig. Vi hade för dåligt passningsspel. Det blev inte alls som jag hade förväntat mig. Jag är väldigt besviken. Jag tog ut ett lag som jag trodde skulle skapa problem för Preston, men vi hittade inte ytorna och kunde inte skapa tillräckligt”

QPR har inte vunnit mot Brentford sedan Holloway kom in som manager. ”Jag vilade några spelare mot Preston, men den här matchen ska vi ge allt. Det är lokalderby och vi ska pressa dom tills dom gör misstag. Det är på tiden att vi vinner mot dom. Vi har inte lyckats med det sedan jag kom tillbaka, så det är verkligen på tiden”

Brentford spelade 1-1 borta mot Fulham i senaste omgången och ligger på 10:e plats, men bara 4 poäng från playoff, med tre matcher kvar att spela. ”Vi har fått jaga sedan vi inte lyckades ta någon vinst på våra åtta första matcher. Jag är väldigt stolt över laget, vi ger aldrig upp” säger managern Dean Smith. ”Det är fortfarande lag omkring oss i tabellen som ska möta varandra och vi har ett stort derby mot QPR som vi tänker göra allt för att vinna”


Form
I formtabellen hittar vi QPR på elfte plats med 14 poäng på dom tio senaste matcherna. Brentford är snäppet vassare, nionde plats med 15 poäng och bara 8 insläppta mål. Brentford har nu spelat 6 matcher i rad utan förlust.


Inbördes möten
Lagen har mötts 11 ggr i seriespel under 2000-talet. QPR har 3 vinster, 5 oavgjorda och 4 förluster. Mötet på Loftus Road i november slutade 2-2 sedan Matt Smith och Luke Freeman glort QPR´s mål på tilläggstid när många redan hade lämnat stadion. Det är väldigt sällsynt att QPR vinner borta mot Brentford. Senaste gången var för nästan exakt femton år sedan, 19 april 2003, på Swedish Hoops påskresa.


Skador/avstängningar
QPR har Joel Lynch, Grant Hall och David Wheeler borta för resten av säsongen, Nedum Onuoha avtjänar sista matchen av sin avstängning, Jack Robinson har varit sjuk i veckan och Alex Baptiste har problem med ett knä, så frågan är hur backlinjen kommer att se ut i derbyt? Alex Smithies väntas bli pappa när som helst, så hans medverkan är också ytterst osäker. Brentford har ett frågetecken för Alan Judge.


Tips
Brentford är i skrivande stund omgångens största favorit på Stryktipset där 73% av spelarna har tippat en etta och inte minst med tanke på frånvarolistan i backlinjen är jag tyvärr beredd att hålla med. Jag tippar: Brentford- QPR 3-1

Avspark lördag kl 16:00 (svensk tid) och matchen visas via QPR+ Pass

Come on U R´s!

Jörgen Tjärnström2018-04-20 19:38:06
Author

Fler artiklar om QPR