2022-10-01 16:00

Bristol City - QPR

Inför Bristol C-QPR

Landslagsuppehållet är över och det är dags för seriespel igen. QPR ska spela 7 matcher i oktober och 3 av dom spelas inom loppet av 6 dagar. Först ut, bortamatch mot hemmastarka Bristol City på Ashton Gate

QPR spelade 0-0 hemma mot Stoke innan uppehållet. Efter 10 matcher har vi tagit 15 poäng och ligger på 6:e plats i tabellen.

Stoke var det bättre laget i första halvleken och bortsett från ett avslut från Stefan Johansen som Stoke-keepern fick göra en vass räddning på hade R’s inga målchanser. I pausen byttes Andre Dozzell ut mot Lyndon Dykes och det blev en mycket bättre andra halvlek där Dykes, Ilias Chair, Jimmy Dunne och Ethan Laird alla hade bra chanser men inte lyckades få bollen i nät.

Mick Beale var missnöjd efter matchen, men tycker att laget är på väg åt rätt håll. “Vi kunde inte göra mål och då får man glädjas åt att vi höll nollan, om vi inte kan vinna ska vi se till att inte förlora. Självklart vill vi vinna som hemmalag men vi hade inte den där sista spetsen. Det var inget fel på viljan och vi hittade bra ytor, men lyckades inte få in bollen”. Han är nöjd med starten av säsongen, hans första som huvudansvarig. “Man kan börja se hur jag vill att det ska se ut, vi tar små steg i rätt riktning. 15 poäng på 10 matcher är ungefär där vi borde vara”

Under uppehållet har ett flertal av spelarna varit på landslagsuppdrag. Lyndon Dykes byttes in med kvart kvar av Skottlands hemmamatch mot Ukraina (spelades onsdag i förra veckan) och hann göra 2 mål i en match som slutade 3-0. I lördags blev han utbytt med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Irland som slutade 2-1 och i tisdagens returmatch mot Ukraina som slutade 0-0 fick han spela sista 10 minuterna, Seny Dieng fick sitta på bänken när Senegal vann med 2-0 borta mot Bolivia men fick spela hemmamatchen mot Iran som slutade 1-1, Tyler Roberts fick spela sista 5 minuterna av Wales förlustmatch borta mot Belgien och blev kvar på bänken hela hemmamatchen mot Polen. Ilias Chair satt på bänken i Marockos 2-0 vinst mot Chile och fick hoppa in sista 5 minuterna i 0-0 matchen mot Paraguay, Kenneth Paal spelade hela matchen för Surinam som vann med 2-1 mot Nicaragua, Osman Kakay spelade båda matcherna för Sierra Leone när det blev förlust med 4-0 mot Sydafrika och 3-0 mot DR Kongo och Leon Balogun var bänkad i Nigerias 2-1 förlust mot Algeriet. Dessutom har Tim Iroegbunam spelat 3 matcher för Englands U20-landslag där han blev målskytt i 2-1 vinsten mot Marocko

Under oktober ska 7 matcher spelas och vi går ut hårt med 3 tuffa matcher på 6 dagar. Jake Clarke-Salter och Luke Amos är tillbaka i full träning, Rob Dickie kan kanske vara tillbaka till hemmamatchen mot Reading på fredag medan Taylor Richards fortfarande är en bit bort. Tyvärr har också Sinclair Armstrong blivit skadad under match med U21-laget. Han blev placerad i U21-laget för att få upp självförtroendet och kylan i boxen och hann med att göra 5 mål på 2 matcher. Ingen allvarlig skada enligt rapporterna men tråkigt när han hittat målformen.

Med dessa förutsättningar gissar jag att Beale startar så här: Seny Dieng; Kenneth Paal, Jimmy Dunne, Leon Balogun, Ethan Laird; Stefan Johansen, Sam Field, Andre Dozzell; Ilias Chair, Chris Willock; Lyndon Dykes

Motståndarna
Bristol City hamnade på 17:e plats i chippen förra säsongen med 55 poäng. Dom gjorde flest mål av lagen utanför topp 6, men samtidigt var det bara Reading och Peterborough som släppte in fler mål. Den här säsongen har börjat på samma sätt, 19 gjorda mål är flest i serien (tillsammans med Sheffield Utd) och 16 insläppta är näst sämst (bara Hull har släppt in fler mål).

Efter 10 omgångar har Bristol tagit 14 poäng och ligger på 9:e plats i tabellen, 1 poäng från play-off platsen. Dom kommer till lördagens match med två förluster i rad, men det är uddamålsförluster på bortaplan mot 2:an Norwich och 4:an Burnley. Hemma på Ashton Gate har dom tagit 9 poäng på 4 matcher och bara släppt in 3 mål, så det är ett bra hemmalag vi ställs mot.

Manager för Bristol C är Nigel Pearson och han spelar 3-4-1-2. Som tidigare nämnts är det ett offensivt kompetent lag där den förmodade forwards-duon Nahki Wells och Tommy Conway har gjort 5 mål vardera och “10:an” Andreas Weimann har gjort 3 mål och 4 assists. Matty James och Timm Klose är skadade, övriga spelare tillgängliga

QPR har 10 vinster, 12 förluster och 8 oavgjorda matcher mot Bristol City under 2000-talet. Förra säsongen vann Bristol med 1-2 på Loftus Road, en match där vi dominerade fullständigt, hade 11 avslut på mål men Nahki Wells kontrade in segermålet i 93:e minuten. En liten revansch fick vi på Ashton Gate dagen före nyårsafton när vi vann med 2-1 efter mål av Charlie Austin på straff och Yoann Barbet som nickade in en hörna på tilläggstid.

Huvuddomare är Jeremy Simpson från Lancashire, assisterande domare är Lee Venamore och Nigel Lugg. Simpson har dömt 7 matcher den här säsongen (bl.a. vår 2-2 match mot Sunderland) och delat ut totalt 32 gula kort. Avspark på Ashton Gate kl. 16:00 och du ser matchen med QPR+, Come On U R’s!