Ashton Gate, 2021-03-06 16:00

Bristol City - QPR

Inför Bristol City-QPR
Ashton Gate, en arena där QPR inte har vunnit sedan 2002

Inför Bristol City-QPR

QPR har 3 matcher i rad utan seger och möter på lördag Bristol City som haft en jobbig februari-månad men verkar ha en stigande formkurva efter att ha bytt manager.Kan R´s komma upp på vinnarspåret igen på en arena vi inte har vunnit på sedan hösten 2002?

Den fina form som QPR visat upp den senaste månaden verkar ha ebbat ut. Även om man gjorde en bättre insats än mot Birmingham blev Barnsley för svåra och vann med 1-3 på KPF Stadium på onsdagskvällen. I och med onsdagens förlust har R´s tagit 40 poäng på 32 matcher och ligger på 17:e plats i tabellen, det är bara 8 poäng till nedflyttningsplats.

Vi har roterat väldigt lite på manskapet och med så tätt mellan matcherna blir det slitna spelare vilket jag tycker börjar märkas nu. Vi har kanske inte den där hundraprocentiga skärpan varken defensivt eller offensivt.

Det blev fallet mot Barnsley där vi inledde bra och borde ha haft ledningen efter 10 min, i stället släpper vi in ledningsmålet på hörna och får jaga. Kvitterar iofs ganska omgående, men bara för att släppa in ett nytt baklängesmål. Börjar andra halvlek bra, men åker på ett kontringsmål till 1-3 som stänger matchen. Vi gör många bra saker men blir hårt straffade för misstagen

Jag skulle vilja se en del förändringar i laget på lördag. Jordy de Wijs är nu spelklar och med i truppen, jag vill se honom från start i stället för Geoff Cameron. Jag vill se mer av Sam Field och låta Dominic Ball vila. Lyndon Dykes jobbar hårt och kommer allt oftare i bra lägen men han har inte gjort mål sedan Brentford borta i slutet av november och verkar vara helt utan självförtroende just nu. Jag hade testat Macauley Bonne vid sidan av Charlie Austin

Mark Warburton väntar sig en svår bortamatch. Bristol har visat bra form sedan managerbytet, har många bra spelare, är fysiskt starka och Nigel Pearson är känd för att ha välorganiserade lag. Sen är frågan hur mycket han har kunnat påverka under den relativt korta tid han har varit i klubben


Motståndarna
Bristol City har haft ett tufft schema den senaste tiden där 5 av 6 matcher har spelats mot lag som ligger inom top 6. Detta har resulterat i 2 vinster och 4 förluster. I den senaste omgången blev det förlust med 1-2 mot Bournemouth och efter 34 matcher ligger ”the robins”, som laget kallas, på 12:e plats i tabellen med 45 poäng.

I slutet på januari låg man på åttonde plats och var i högsta grad med i toppstriden men 6 förluster i rad i februari gjorde att laget har dalat och nu har 10 poäng upp till play-off. Den sviten ledde också till att managern Dean Holden fick sparken och laget leds nu som sagt av Nigel Pearson. Under Pearsons ledning har man vunnit mot Middlesbrough och Swansea innan onsdagens uddamålsförlust mot Bournemouth.

Den interna skytteligan toppas av Famara Diedhiou som har gjort 8 ligamål. Förre QPR-forwarden Nahki Wells har varit väldigt ifrågasatt bland supportrarna men har iaf mäktat med 7 mål i ligan + 1 i cupen. I matchen på lördag saknas Chris Martin, Alfie Mawson, Tommy Rowe, Andy Weimann, Nathan Baker, Jay Dasilva och Callum O´Dowda


Inbördes möten
Under 2000-talet har QPR och Bristol City mötts 25 gånger i seriesammanhang och det är fördel för Bristol statistikmässigt sett. QPR har 7 vinster, 10 förluster, och 8 matcher har slutat oavgjort. På de 10 senaste mötena med Bristol C har det det bara blivit 2 vinster, 1 match har slutat oavgjort och resten förluster. QPR har inte vunnit en bortamatch mot Bristol City sedan 2002.

Mötet på KPF Stadium i början av december vann Bristol med 1-2. Rob Dickie gav R´s ledningen tidigt i matchen men Bristol gjorde mål just för och just efter paus och fick med sg alla 3 poäng.

Huvuddomare i matchen är Tony Harrington. Han har dömt 24 matcher i ”chippen” och delat ut 69 gula kort, 4 röda kort och dömt 8 straffsparkar. Avspark kl.16:00 och du kan streama matchen med ett QPR+ Pass. Come On U Super-hoops!

Jörgen Tjärnström2021-03-05 17:58:00
Author

Fler artiklar om QPR