2024-02-17 16:00

Bristol City - QPR

Inför Bristol City-QPR

QPR tappade mark i jakten på nytt kontrakt när man förlorade onsdagens bortamatch mot Stoke. Vi hoppas på en bättre insats mot Bristol City på lördag när nästan 2500 biljetter har sålts till bortasektionerna på Ashton Gate

QPR tappade viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt när man förlorade bortamatchen mot Stoke i onsdags efter att hemmalaget gjort matchens enda mål på en hörna i den 45:e minuten. Vi står då såklart kvar på 29 poäng och har 4 poäng upp till närmaste lag som nu är Millwall.

Ännu en bedrövlig match av de tvärrandiga när vi hade chansen att klättra i tabellen. Stoke hade vunnit 2 av de 15 senaste matcherna och inte vunnit på hemmaplan sedan 25:e oktober, jag fattar inte att vi kan spela jämnt mot lag som Norwich och Ipswich och sedan bara ställa ut skorna när vi har chansen att ta oss över strecket?

Ännu ett insläppt mål på fasta situationer, 13 st har det visst blivit hittills vilket är mest i ligan och den här gången kan vi inte skylla på Jimmy Dunne eller Osman Kakay heller.

Inte mycket positivt att ta med oss från den matchen, Marti Cifuentes var såklart missnöjd efteråt: “Det var ingen bra match från vår sida. Vi hade två bra chanser i första halvlek men låg ändå under i paus. Stoke låg djupt och väntade på sina chanser i andra halvlek. och vi saknade både idéer och kvalitet på den sista tredjedelen. Vi kom till en del lägen men den sista touchen och inspelen var inte tillräckligt bra. Som sagt, inte det resutat vuí ville ha och alla är väldigt besvikna”

Nu väntar bortamatch mot Bristol City: “Vi har inte tid att vara besvikna längre utan fokuserar på vad vi ska förbättra. Vi vill studsa tillbaka mot Bristol C och försäkra oss om att den senaste matchen var en tillfällighet. Vi ställs mot ett lag som presterar bra. Sedan dom bytte manager har dom gjort det riktigt bra”

Motståndarna; Bristol City
Bristol C slutade på 14:e plats förra säsongen och har goda chanser att förbättra placeringen den här säsongen. Efter att bara ha vunnit 3 matcher under december och januari har man nu vunnit 2 i rad och ligger just nu på 11:e plats med 44 poäng, det är 4 poäng upp till play-off. Dom har gjort klart minst mål av lagen på den övre halvan (38 st) men det är bara 4 lag som har släppt in färre (36 insläppta)

Bristols manager Liam Manning har använt sig av lite olika formationer, vanligast är 4-2-3-1. Två f.d QPR-spelare finns i truppen; Rob Dickie har spelat 28 matcher från start och gjort 2 inhopp. Han står noterad för 4 mål, 4 gula kort och 1 rött kort. Nahki Wells har haft problem med skador men har ändå fått ihop 13 matcher från start och 8 inhopp. Under dessa har han gjort 3 mål och dragit på sig 3 gula kort. På skadelistan hos Bristol hittar vi försvararna Cameron Pring, Rob Atkinson och Kal Naismith samt mittfältaren Ayman Benarous.

Lagen har mötts 33 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 11, förlorat 13, och 9 matcher har slutat oavgjort. En av dessa oavgjorda matcher är mötet på Loftus Road i november som slutade 0-0. Vi har faktiskt vunnit de 3 sista mötena på Ashton Gate.

Matchens domare
Huvuddomare är Sam Barrott, assisterande domare är Mark Stevens och Blake Antrobus. Barrott har avancerat snabbt i sin domarkarriär. Förra säsongen dömde han mestadels League One och League Two, den här säsongen är uppdragen relativt jämnt fördelade mellan chippen och PL. På 29 matcher har han delat ut 93 gula och 3 röda kort. QPR har sålt nästan 2500 biljetter till bortasektionen där en handfull svenska supportrar också tar plats, fantastiskt stöd. Vi andra kan kolla på QPR+, avspark 16:00. Come On U R’s!