Ashton Gate, 2021-12-30 20:45

Bristol City - QPR

Inför Bristol City v QPR
Ilias Chair har bara missat en ligamatch den här säsongen, men efter att åkt på en smäll mot Gary Cahills Bournemouth kan det mycket väl bli en till för en av lagets viktigaste spelare.

Inför Bristol City v QPR

QPR inledde bra i måndags mot Bournemouth, men tidigt märkes de 22 dagarna utan matchspel av och förlusten kunde blivit större än 0-1. Tre dagar senare bär det av till Bristol och 18-placerade City, har Rangers fått upp flåset nu och kan återvända till den fina formen man hade före klubbens Covid-utbrott?

Det är tvära kast för Mark Warburtons QPR, från att inte spelat match på över 3 veckor och vissa dagar inte ens fått ihop 5-mot-5-spel på träningarna till det klassiska täta matchandet under jul-och nyårshelgen på de brittiska öarna. Man inledde som sagt starkt mot ett formsvagt skakigt Bournemouth, men det syntes att Scott Parker använt sitt 9 dagar långa uppehåll till att sätta defensiven. Att sen Warburton delvis valt, delvis tvingats till att mönstra en ganska defensivt viktad startelva gjorde att QPR knappt kom till avslut förbi Parkers solida handbollsförsvar.

Fråga är vad Warburton kan skruva på tre dagar senare mot Nigel Pearsons Bristol City, med tanke på att truppen känns lite skakig efter sitt långa uppehåll och pusslet med startelvan är klurigare än på länge. Albert Adomah fick begränsat med speltid för att kunna medverka mot City, klubbikonen Charlie Austin fick inte ens hoppa in trots underläge och förväntad forcering, orkar Lee Wallice en ny match med kort varsel efter en månads frånvaro? Vidare går mittfältskreatören Ilias Chair en kamp mot klockan efter att klivit av i halvtid senast med en skada och Andre Dozzell finns inte med efter två gula i måndags.

I försvaret blir det inga större förändringar att vänta: Seny Dieng får lita till samma trebackslinje som tidigare: Rob Dickie, Jimmy Dunne och Yohan Barbet. Barbet såg mest ringrostig ut av backarna senast, men trion Dieng-Dickie-Barbet har startat samtliga 22 ligamatcher så här långt och det blir ingen ändring på det nu.

Men bland mittfältare och wingbacks blir det nog en del rockader att vänta. Osman Kakay kändes rätt blek och det syntes när Albert Adomah kom in i 70:e att det här är Alberts plats och ingen annans. Warburton medgav efter matchen att enda chansen att han skulle kunna vara med mot Bristol var att inte låta honom starta mot Bournemouth. Det syntes med all önskvärd tydlighet att det var Albert Adomanhs piskade inlägg som saknades i inledning av matchen, mot Bristol får han starta och sen får det bära så långt det går. Vidare får nog Lee Walliace vila en match, i hans ställe kan man ta in Luke Amos och flytta ut Sam Fields på kanten. Mellan dem får fantastiske Stefan Johansen dra ett tungt lass.

Lite längre fram i banan vore det nog klokt att låta halvskadade Ilias Chair vila lite under det täta matchandet och istället för en offensiv mittfältare plocka in anfallaren Andre Gray bredvid Lyndon Dykes. Bakom dem får säsongens utropstecken Chris Willock ensam se till att servera de avgörande passarna. Det kan behövas en extra anfallare för QPR, som nu gått mållösa två matcher i rad – något som inte hänt på över ett år…
 

Henrik Swende2021-12-30 02:43:42
Author

Fler artiklar om QPR