Turf Moor, 2020-12-29 19:00

Burnley - Sheffield U

Inför: Burnley - Sheffield United

Inför: Burnley - Sheffield United

Burnley tar emot jumbon Sheffield United i kvällens viktiga möte.

Efter en stark inledande säsong där man slutade på en imponerande nionde plats verkar Sheffield United ha drabbats av “second season syndrome” och ligger inför kvällens match på en jumboplacering med enbart två inspelade poäng på 15 matcher. De gästar ett Burnley som även de tappat mark på den senaste säsongens prestation där man slutade på samma poäng men en placering under The Blades. Nu är båda lägen belägna i en tuff bottenstrid där en vinst för Burnley skulle se dem skapa ännu mer utrymme från botten och en vinst för Sheffield United skulle ge Wilders gäng en gnutta hopp. 

Kvällens match kommer enbart två dagar sedan Burnleys senaste match mot ett annat Yorkshire-lag - Leeds United. Då föll man oturligt nog med 1-0 på Elland Road och man får bara hoppas att Burnley lyckats släppa frustrationen kring de kontroversiella och felaktiga domsluten som Robert Jones tog i söndagens match. 


Bild: Domaren Jones stod i centrum i söndagens möte mot Leeds.

En boost är att båda Dwight McNeil och Robbie Brady väntas vara tillbaka från sina skador och därmed slipper vi se Josh Benson och Eric Pieters ur position på yttermittfältet. Den skadade trion Jack Cork, Matej Vydra och Johann Berg Gudmundsson kommer dock inte komma till spel, vilket kan betyda fortsatta bänkplatser för svenske Joel Mumbongo och franske Anthony Gomez Mancini, två akademispelare som sägs ha imponerat på Sean Dyche. 

Bortsett från några större förluster brukar Sheffield Uniteds matcher vara jämna kamper, vilket även den senaste 1-0-förlusten mot Everton var. Det största problemet har precis som för Burnley varit målskyttet, faktum är att de två lagen gjort lika många mål inför kvällens möte (notera dock att Sheffield United har en match mer spelad). 

Skadeläget för gästerna är tämligen oklart med en del frågetecken inför matchen. Anfallarna Oli McBurnie och Oliver Burke drog på sig skador senast och det är osäkert om de kommer till start. Även Lys Mousset är ett frågetecken och mittfältaren John Lundstram är avstängd. 


Bild: Skadade Mousset var tillsammans med McBurnie The Blades meste målgörare förra säsongen men har denna säsongen varit hindrad av skador.

Burnley har förstås redan mött Sheffield United denna säsong, när ett skadedrabbat Burnley mötte The Blades i ligacupens andra omgång. The Clarets vann på straffar efter att det vid full tid stod 1-1. Dyche har ännu inte slagit Wilders United i Premier League - förra säsongen blev det oavgjort (1-1) på Turf Moor och 3-0 till Sheffield United på Bramall Lane.

Matchen mot Sheffield United är den första av två extremt viktiga hemmamatcher för Burnley som härnäst möter Fulham den 2:a januari, att gå obesegrade ur dessa möten är enligt mig bare minimum och med tanke på Burnleys senaste insatser har jag förtroende för att vi kan göra just det. Mitt tipp blir 1-0 till Burnley (Wood) i kvällens match. 

I andra spännande nyheter förväntas nu enligt rapporter från BurnleyExpress amerikanska ALK Capital ta över ägarskapet innan nyår, detta efter att rivalbudet dragit tillbaka sitt bud och lämnat ALK som ensamma budgivare. Läs mer om det här på SvenskaFans när det händer. 

UTC!

Jack Watson@WatsonJack19992020-12-29 15:45:00
Author

Fler artiklar om Burnley