2017-08-19 16:00

Burnley - WBA

Inför: Burnley - West Brom

Inför: Burnley - West Brom

West Brom gästar Turf Moor i säsongens första hemmamatch

Burnleys inledande premiärvinst mot Chelsea kom som en överraskning för de flesta i fotbollsvärlden. Inte minst Burnleys egna supportrar som inte förväntade sig att laget skulle kunna mäta sig med förra årets Premier League vinnare. Det var en fulländad insats från Burnleylaget, trots att en tidig utvisning på Chelseas Gary Cahill otvivelaktigen hjälpte dem. Nu väntar dock ett helt annat motstånd när Tony Pulis West Brom kommer på besök.

West Brom fick även de en bra start på säsongen när de tog en typisk 1-0 vinst mot Bournemouth. Det var deras nyanlända egyptiska mittback Ahmed Hegazy som på hörna nätade det vinnande målet. Ett annat nyförvärv som imponerade var Burnleys egna Jay Rodriguez, som efter ett antal år i Southampton flyttat till West Brom.

För Burnleys del startade endast ett nyförvärv i premiärsegern, Jack Cork, som tillsammans med den pånyttfödde Steven Defour och irländska Jeff Hendrick utgjorde ett formidabelt tremannamittfält. Mycket tyder på att Sean Dyche kommer att fortsätta med sin 4-5-1 formation, där Burnleys formstriker Sam Vokes kommer leda laget. Efter hans två mål mot Chelsea har Walesaren nu nätat i fyra Premier League matcher på raken. Faktum är att den första av dessa fyra matcher var mot West Brom förra säsongen, Vokes gjorde båda målen i en match som slutade 2-2. Kan Vokes göra det igen?

En sak som är säker är att det är viktigt att bygga vidare på förra veckans resultat. På många sätt kan dock matchen mot West Brom bli svårare än den mot mästarna. Pulis-lag är alltid svåra att besegra och de kommer definitivt inte att lägga fokus på helt fel saker (det vill säga domaren), som Chelseas spelare gjorde. West Brom kommer troligtvis inte att vilja ha bollen, utan är mer komfortabla med att sitta djupt och försvara och sedan kontra. Därför kommer det att var viktigt att Burnleys mittfält hjälper till att sätta press på försvaret och att inte Sam Vokes blir alltför isolerad. Jag tror att matchen slutar oavgjort, 1-1 blir slutresultatet.

Jack Watson@WatsonJack19992017-08-18 20:37:00
Author

Fler artiklar om Burnley