Cardiff City Stadium, 2021-11-03 20:45

Cardiff - QPR

Inför Cardiff-QPR

Skador oroar när QPR ställs mot managerlösa Cardiff

QPR ställs på onsdagskvällen mot Cardiff på bortaplan. Hemmalaget står för tillfället utan permanent manager då Mick McCarthy för en dryg vecka sedan fick lämna sin post efter åtta raka förluster.

Laget inledde säsongen lovande och efter sex omgångar låg man på åttonde plats i tabellen efter att ha spelat i hop tretton poäng. Då började förlusterna komma och under McCarthys fem sista matcher gjorde laget inte ett enda mål framåt. Under tiden som jakten på en ny manager pågår så leds laget av U23-tränarna Steve Morison och Tom Ramasut. Duons första uppgift var Stoke på bortaplan. Efter att man hamnat i underläge med 2-0 i paus såg det illa ut och det blev inte bättre då Stoke gjorde ett tredje mål direkt i andra halvlek. Cardiff gav inte upp och i mitten på halvleken gjorde man tre mål på sex minuter och räddade därmed en poäng som säkert kändes som mycket mer.

Det är alltså ett lag som hoppas börja en klättring i tabellen som QPR ställs mot. Man gör det med en del skador i truppen och man kommer att tvingas till minst två förändringar från det lag som startade i fredagens oavgjorda match hemma mot Nottingham. Då tvingades både Jordy de Vijs och Sam McCallum utgå skadade redan i första halvlek och ingen av dem kommer att kunna spela mot Cardiff. De Vijs vadskada gör att han inte är tillbaka innan landslagsuppehållet och McCallum kommer att vara borta ytterligare några veckor efter att ha slagit upp den knäseneskada som tidigare hållit honom ur spel.

Även Lyndon Dykes är osäker för spel mot Cardiff. Han ådrog sig en fotskada i slutet av fredagens match, men spelade klart matchen då QPR redan gjort sina tre byten. Dykes finns med i bruttotruppen som åkt till Cardiff under tisdagen och han kommer att testas under onsdagen.

Då Lee Wallace ännu inte är redo för spel så kommer troligen Moses Odubajo att ta McCallums plats ute till vänster och Jimmy Dunne känns som det naturliga ersättaren till de Vijs. I anfallet blir det antingen Andre Gray eller Charlie Austin som går in i stället för Dykes. Unge Charlie Kelman är tillbaka i klubben efter en misslyckad lånesejour hos Gillingham, men är tekniskt utlånad fram till januari och kan under tiden bara spela B- och U23-matcher för QPR.

I övrigt förväntas inga större förändringar i startelvan. Möjligen så startar Dom Ball eller Luke Amos i stället för Andre Dozzell på mittfältet och på högerkanten kan Osman Kakay möjligen ersätta Albert Admomah om den senare inte återhämtat sig tillräckligt väl efter sin fina insats mot Nottingham.

Onsdagens match kan ses på QPR+ och börjar klockan 20.45. För den som väntar sig en enkel match mot ett managerlöst bottenlag så kan vi upplysa om att Cardiff under sina femton ligamatcher under säsongen inte gjort mål under första halvlek...