Inför Cardiff V QPR
Säsongen har börjar bra för Hasselbaink och QPR.

Inför Cardiff V QPR

Jimmy Floyd Hasselbainks lagbygge har fått en fin start på säsongen 2016/17. Den stabila 3-0-segern mot Leeds i premiären följdes upp med avancemang till ligacupens andra runda efter seger straffar mot Swindon. Nu väntar en resa till Wales och Cardiff för säsongens första bortamatch.

Det kan låta självklart att man ska skicka ut Swindon ur cupen, särskilt på hemmaplan som i QPRs fall. Men faktum är att 8 av 22 Championship-lag som gick in i ligacupen i veckan åkte ur mot sämre lag, dessutom hör det inte till vanligheterna att QPR vinner cupmatcher. Hasselbaink roterade duktigt och behöll endast Onuoha, Henry och unge Shodipo från premiären, men det räckte som sagt med minsta möjliga marginal.

Cardiff å sin sida väntar fortfarande på sitt första mål för säsongen efter att ha spelat mållöst borta mot Birmingham och sedan åkt ut i ligacupen i torsdags kväll mot Bristol Rovers 0-1. Mot QPR brukar det bli tighta matcher och de tre senaste matcherna har slutat oavgjort.

Efter många år av värvningar av gamla dyra småkända spelare har QPR under Les Ferdinands ledning äntligen börjat värva lite yngre och smartare. I säsongens första startelva var en majoritet av spelarna 23-25 år gamla och bara Karl Henry (33 år) över trettistrecket. Förväntningarna på årets trupp är inte särskilt höga, supportrarna är överlag glada att se lite yngre hungriga spelare istället för trötta överbetalda spelare som inte vill vara i klubben.

Samtidigt som dragit ner på transferbudgeten till lite mera sunda nivåer så lyckas man ändå locka till sig en del spännande spelare. Förre säsongen vara det holländaren Tjaronn Chery, den här sommaren lockade man över 24-årige offensiv mittfältaren Yeni N'Gbakoto från franska FC Metz som efter en lyckad det debut mot Swindon visade att han kan bli något extra i the Championship även han.

Det är ingen vågad gissning att Jimmy Floyd Hasselbaink ställer upp med samma lag som slog Leeds, med undantag av Yeni N'Gbakoto som lär få starta istället för Ben Gladwin som vara ensam om att inte få godkänt i premiären mot Leeds, samtidigt som N'Gbakoto blev man of the match mot Swindon där han gjorde mål direkt i debuten.

Det ger en försvarslineup med Smithies i mål framför Nedum Onouha, Grant Hall, Steven Caulker och Jake Bidwell. Försvaret gjorde stabil insats när väl Leeds lyckades få till ett vettigt inlägg, en stabilitet som knappt syntes till under hela fjolårssäsongen.

Även mittfältet skötte sig bra, den ständigt bespottade Karl Henry lyckades sno nyförvärvet Jordan Cousins startplats och gjorde en riktiga bra insats på mitten. På vänsterkanten gjorde 19-årige egna akademispelare Olamide Shodipo en fin a-lags debut, något som ytterligare höjer supportrarnas humör eftersom man sällan får se egna ungdomsspelare starta i matcher av betydelse. Massimo Luongo gjorde också en bra match i mitten bredvid Henry och förhoppningsvis tar N'Gbakoto med sig de fina inläggen och offensiva spelet med sig till Wales och får en startplats på högerkanten.

Tjaronn Chery såg ut att vara i fin form redan och fick sätta ett straffmål mot Leeds och fortsätter att spela offensiv mittfältare bakom ensamme Sebastian Polter, som även han fick avrunda målskyttet mot Leeds med ett distinkt avslut.

Queens Park Rangers har 4-5-1-uppställningen till trots att väldigt fint offensivt lag med Shodipo, Chery, N'Gbakoto, Polter och strikerinhopparen Conor Washington och redan efter två matcher har de fyra sistnämnda fått näta. Det bådar för Hasselbainks lagbygge!


COME ON YOU Rs!

Henrik Swende2016-08-13 02:30:58
Author

Fler artiklar om QPR