2022-08-09 20:45

Charlton - QPR

Inför Charlton-QPR

Inför Charlton-QPR

Det har blivit dags för första omgången av Ligacupen och QPR inleder borta på The Valley

För ovanlighetens skull så kommer den första omgången av Ligacupen inte förrän efter den andra ligahelgen denna säsong. Motståndare är alltså Charlton på bortaplan.

Hemmalaget har inlett League One med att spela oavgjort, 2-2, borta mot Accrington Stanley och i lördags besegrade man Derby med 1-0 på hemmaplan, vilket får ses som en helt okej start för en klubb som underpresterade rejält förra säsongen. Efter att 20/21 slutat sjua så plockade man förra sommaren in en handfull namn som skulle ta klubben till minst ett kvalspel. QPR-bekantingarna Conor Wasinghton och Ben Watson anslöt tillsammans med bland andra Omar Bogle och meriterade Chris Gunter. Manager var rutinerade Nigel Adkins, som tillträdde i mars -21. Något gick dock väldigt fel och i mitten av oktober fick Adkins lämna efter att laget bara tagit nio poäng på de tretton första omgångarna. Mångårige assistenten Johnnie Jackson gick först in som caretaker och strax före jul blev han en permanent lösning. Under Jacksons ledning gick det bättre och i början av februari hade man klättrat till elfte plats. Då följde en period där laget tog en poäng på sju matcher och säsongen var därmed körd. Man spelade visserligen upp sig en del på slutet och hamnade till slut på trettonde plats. Direkt efter säsongen meddelades att Jackson lämnade klubben för att ta över Wimbledon.

I början av juni meddelades att Ben Garner hämtats in från Swindon som ny manager på ett treårskontrakt. 42-åringen inledde sin tränarbana i Crystal Palace akademi 2005 och avancerade till att bli assisterande tränare till Ian Holloway 2012. Därefter stannade han i Palace i samma roll under ytterligare tre år under Tony Pulis, Neil Warnock och Alan Pardew. Därefter följde ett par år i samma roll hos West Bromwich innan han efter en kort sejour i den indiska ligan tog över som manager i Bristol Rovers vintern 2019. Han behöll jobbet i ett år och efter åtta månader utan klubb tog han förra sommaren över ett Swindon i problem. När Garner tillträdde hade Swindon endast sju kontrakterade spelare, men Garner fick in rätt spelare och ledde laget till en kvalplats i League Two innan han alltså lämnade för att ta över Charlton.

Under sommaren har i runda slängar femton spelare lämnat Charlton och varken Washington, Watson, Gunter eller Bogle (som försvann redan i januari) finns kvar i klubben. Fem spelare har anslutit och tre av dessa följer med Garner från Swindon. Det handlar om målvakten Joe Wollacott, ytterbacken Mandela Egbo och offensive mittfältaren Jack Payne. Övriga permanenta nyförvärv är mittbacken Eoghan O'Connell (Rochdale) och mittfäktaren Conor MvGrandels (Lincoln). Vidare så har truppen förstärkts med ett säsongslångt lån av Fulhams ytterback Steven Sessengnon.

Inför matchen mot QPR antyder Garner till Charltons officiella hemsida att han kommer att låta en del spelare vila och ge chanser åt spelare som sett bra ut på träning, men som inte fått så mycket speltid i de två första ligamatcherna. Han vill ställa ut ett lag som kan slåss om segern, men säger att ligan trots allt är viktigast. Värt att komma i håg är också att lagen i League One och League Two dessutom har minst ett gruppspel på tre matcher i EFL Trophy med start i slutet av augusti att tänka på.

Även hos QPR kommer det att vilas spelare, även om Michael Beale antyder att han ämnar ställa ut ett hyfsat stark elva. Han säger till QPRs officiella hemsida att det finns ett par spelare som han inte vågar riskera att starta, men får det att låta som att de ände kommer att finnas med i truppen. En av de som avses är säkerligen Chris Willock. Willock tog sig igenom 70 minuter mot Middlesbrough i lördags, men sparas troligen. Vidare så är det inte omöjligt att målvakten Joe Walsh får spela sin första tävlingsmatch för klubben och att Macauley Bonne startar i stället för Lyndon Dykes. Beale antyder även att några spelare som varit nära startplatser kan få chansen och nämner där Albert Adomah.

När U21-laget på måndagseftermiddagen spelade 2-2 borta mot Peterborough så fanns varken Stephen Duke-McKenna eller Aaron Drewe med, vilket kan innebära att de finns med i bruttotruppen till matchen. Duon tränade med A-truppen under försäsongen och deltog även i flera av träningsmatcherna.

Vidare meddelas att unge anfallaren Sinclair Armstrong är tillgänglig efter att en mindre skada höll honom utanför matchtruppen mot Middlesbrough. Mittbacken Jake Clarke-Salter saknas dock även denna match och lånet Taylor Richards kommer att vara borta i mellan sex och åtta veckor. Det ges ingen status gällande anfallaren Tyler Roberts och här får vi avvakta tills lagen meddelas en timme före avspark.

Ovan nämnda avspark sker klockan 20.45 på tisdagen och matchen förefaller visas i varje fall på Viaplay. Vissa TV-tablåer anger även att matchen visas på Viasat Sport Extra. Innehavare av QPR+ får nöja sig med radiosänding av rättighetsskäl.

Simon Ståål2022-08-08 22:56:00

Fler artiklar om QPR