-

Inför: Chelsea FC - Swansea City

Inför: Chelsea FC - Swansea City

Den första av två semifinaler i Ligacupen spelas på Stamford Bridge under onsdagen, där hemmalaget Chelsea tar emot Swansea City. Vem skaffar sig det bästa läget inför returen? Vem kommer närmare Wembley?

Chelsea

Fem senaste matcher (Chelseas siffror först)

Aston Villa (H) 8-0
Norwich (B) 1-0
Everton (B) 2-1
QPR (H) 0-1
Southampton (B) 5-1

Chelsea har haft en uppåtgående trend, bortsett debaclet mot QPR där en storspelande Julio Cesar snuvade Stamford Bridge på konfekten, och känns som om de har jobbat sig ur den, stundtals, oändliga svackan man hade i november. Med ett par förändringar i januarifönstret, med Sturridge ut och Ba in, känns det som om Chelsea står väl rustat inför vårens åtaganden, däribland ligacupen som nu är framme i sitt absolut avgörande skede.

Med Mikel och Moses på Afrikanska Mästerskapen, Cech fortfarande skadad och Romeu samt John Terry fortfarande borta, skriver nästan startelvan sig själv, där det enda stora frågetecknet är vem som ska starta på topp.

Trolig startelva: Turnbull – Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Bertrand – Luiz, Lampard – Hazard, Oscar, Marin – Torres.

Det är mycket möjligt att Bertrand ges chansen som ytter och Ashley Cole hoppar in som vänsterback. Piazon och Ba är även de möjliga starters.

Swansea

Fem senaste matcher (Swanseas siffror först)

Manchester United (B) 1-1
Reading (B) 0-0
Fulham (B) 2-1
Aston Villa (H) 2-2
Arsenal (H) 2-2

Trots ett hårt matchande, mot bra lag, så har Swansea lyckats vara obesegrade de senaste fem matcherna. Walesarna är med andra ord i bra form och säkert hungriga på att förstöra för Chelsea och ta sig till Wembley och finalen.

Swansea har endast Neil Taylor borta och kan mönstra en stark trupp, där Tremmel förväntas ta plats mellan stolparna istället för den annars så duktige Vorm. Med målfarlige Graham och Michu på topp måste Chelsea backlinje vara med från start.

Trolig startelva: Tremmel – Rangel, Chico, Williams, Davies – Dyer, De Guzman, Britton, Michu, Hernandez – Graham.

Det är möjligt att Routledge tar en av ytterpositionerna och att Michu kanske får spela anfallare istället för Graham. Swansea är ett väldigt ombytligt lag som är svåra att besegra. Chelsea har verkligen något att bita i.

Övrigt
- De två senaste mötena lagen emellan har slutat 1-1 (båda i ligan).
- Senast Swansea besegrade Chelsea borta var 1925 då Swansea vann med 3-1.
- Chelsea har gjort hela 16 mål mot Wolves, Man U. och Leeds på sin väg mot semifinal.
- Chelsea har vunnit Ligacupen fyra gånger vilket placerar dem på en tredjeplats i den statistiken; endast slagna av Liverpool (8) och Aston Villa (5).
- Matchstart 20:45 

Erik Belfrage2013-01-09 01:03:08
Author

Fler artiklar om Chelsea