2020-09-18 20:45

Coventry - QPR
3 - 2

Inför Coventry-QPR
QPR ställs mot Coventry - på St. Andrews i Birmingham

Inför Coventry-QPR

Förra säsongens League One-vinnare står som värdar i den andra omgången av Championship

Att ställas mot ett nyuppflyttat lag tidigt på säsongen är oftast en svår uppgift, och efter vinsten i premiären är det dags för QPR att återigen bekänna färg när man ställs mot Coventry på bortaplan på fredagkvällen.

Coventry, som sedan förra sommaren spelar sina hemmamatcher på St. Andews i Birmingham, gjorde trots bytet av arena en väldigt bra säsong i League One och när den avbröts ledde laget ligan med fem poäng och hade då dessutom en match mindre spelad. Under sommaren har tio spelare lämnat klubben och de har alla gått till klubbar någon eller några steg nedåt i pyramiden. Managern Mark Robins, mest känd för sin tid som anfallare i Manchester United och Norwich i början av 90-talet, har uppgraderat truppen med sex permanenta transfers in samt lånat in tre unga spelare från klubbar i Premier League.

Den spelare som kostat mest är mittfältaren Gustavo Hamer som man köpt från Zwolle i den holländska högstaligan. Vidare så har offensive mittfältaren Callum O'Hare, som förra året var på lån från Aston Villa, skrivit på permanent. Högerbacken Julien Dacosta har anslutit från Niort i franske Ligue 2 och från tyska Paderborn, hemmahörande i 2. Bundesliga, har man värvat yttern Marcel Hilssner. De andra nya spelarna är anfallaren Tyler Walker, senast i Nottingham, samt mittbacken Jay McGrath från Mickleover - en klubb som spelar på i Northern Premier League, vilket är en av ligorna under National League North.

Under sommaren har Coventry spelat inte mindre än nio träningsmatcher och man vann fem av dessa, spelade två oavgjorda och förlorade två. Noterbart är att man inte höll nollan i någon match under försäsongen. Det gjorde man dock i första omgången av ligacupen då man vann med 1-0 borta mot MK Dons.

I lördagens ligapremiär föll man borta mot Bristol City med 1-2 efter att hemmalaget avgjort med knappa tio minuter kvar att spela. I tisdags spelades sedan andra omgången av ligacupen och efter att ha bytt ut hela startelvan spelade man 1-1 borta mot Gillingham innan man förlorade på straffar. Startelvan har alltså fått lika lång vila som QPR inför matchen.

QPR överraskade positivt i helgen och stod för en stabil insats mot Nottingham. Ropen efter fler spelare till truppen har tillfälligt tystnat under veckan, men det är känt att klubben jobbar på att få in två eller tre spelare till innan transferfönstret stänger den 5 oktober.

Under torsdagen har klubben bekäftat att högerbacken Osman Kakay förlängt sitt kontrakt till sommaren 2024. 23-årige Kakay, som förra hösten såg ut att vara en spelare som Mark Warburton valt att inte satsa på, har därmed siktet inställt på minst 20 i klubben eftersom han började i klubbens pojklag redan som sjuåring.

Kakay fick chansen från start i stället för Todd Kane senast och på det stora hela förväntas inga större förändringar i laget. Joe Lumley lär fortsätta i målet och Yoann Barbet och Rob Dickie valdes som mittbackar och Lee Wallace såg stabil ut trots skadefrånvaron under sommaren.

De defensiva innermittfältarna Geoff Cameron och Tom Wallace överraskade kanske mest positivt av alla och visade att rutin är viktigt i Championship. Framför dessa så gjorde Osayi-Samuel en bra insats tillsammans med Luke Amos och Ilias Chair. Anfallaren Lyndon Dykes fortsatte att imponera och satte även ledningsmålet på en straff som han själv jobbade fram.

Då det täta matchandet inte kommer i gång förrän under andra halvan av oktober så känns det som att det mest är skador som kan leda till en förändring i startelvan till fredagens match. Men om laget inte lyckas bra finns det i nuläget fullgoda ersättare på bänken. Som bekant har vi dock en tuff säsong framför oss och även om den började en månad senare så avslutas den ungefär samtidigt som den skulle gjort i vanliga fall.

Matchen på St. Andrews börjar kl.20.45 svensk tid, men kommer inte att vara tillgänglig via QPR+ då den TV-sänds. Tablåerna visar att den sänds på Viaplay samt Viasat Sport Fotboll.

Simon Ståål2020-09-17 23:29:42

Fler artiklar om QPR