Selhurst Park, 2021-03-03 21:15

Crystal Palace - Manchester U
0 - 0

Inför: Crystal Palace - Manchester United

Inför: Crystal Palace - Manchester United

Efter ett signifikativt kryss senast i toppmötet mot Chelsea ställs de röda djävlarna nu mot ett kompakt försvar utan egentligen något anfall. En vinst krävs om det ens ska finnas ett litet halmstrå kvar att hota City som serieledare.

Manchester United

Bortalaget kommer ifrån ett kanske säsongsdefinerande kryss borta mot Chelsea i London senast. Säsongsdefinerande i den mån att laget knappt gjort några som helst mål mot topplagen den här säsongen men samtidigt inte heller släppt in några, eller ja i alla fall väldigt få. Nu är det dubbelomgång i Premier League och om första matchen mot Chelsea slutade 0-0 är det väldigt viktigt att den andra matchen, alltså mot Crystal palace, inte gör det. Manchetser United behöver komma ur fighten med en vinst och ingenting annat, om det ens ska finnas ett potentiellt halmstrå att knipa i en hög av nålar som det just nu ser ut som det är med tanke på Manchester Citys försprång i ligan. 

Ingen tror väll egentligen på en omkörning av Premier Leagues ja kanske till och med världens bästa lag den här säsongen Manchetser City. Men med en vinst mot dagens motstånd i form av Crystal Palace kan laget befästa sin topp fyra placering och i alla fall bygga upp till det stundande derbyt till helgen. En passning till City att den röda delen av Manchester inte kommer lägga sig ner frivilligt. Laget kommer från två raka 0-0 resultat och i övrigt består \ skadorna som fanns innan fortfarande i form av Pogba, Mata och Jones som definitivt missar matcherna och där Cavani, James och McTominay alla är osäkra för spel i London.

Förväntad elva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles -
Fred, Matic - James, Fernandes, Rashford - Martial



Crystal Palace

Laget från London har haft en väldigt mixad säsong där deras stora stjärna i form av Wilfred Zaha har blandat och gett men som ändå är deras stora poängmaskin by far. Med en 1-2 vinst senast borta mot Brighton kommer laget med stärkt självförtroende även om de var ett par svidande förluster mot både Burnley (0-3) och Leeds (2-0). Laget kan verkligen hålla tätt om så vill men örnarna kan också läcka som ett såll vid minst motgång och måste därmed komma upp i nivå mot ett taggat Manchetser United. Benteke har startat på topp de senaste matcherna tillsammans med Ayew och Eze bakom sig som har försökt bidra med sin kreativitet, försökt var det ja. I övrigt kan det tilläggas att laget har en del skador på kontot så som: Tomkins, Schlupp, McArthur, Ferguson, Sakho men framförallt deras stora stjärna Wilfred Zaha som saknas. 

Tankar

Den här matchen ska bara sluta på ett sätt, genom en klar och tydlig Manchetser United seger. Men jag tror att Hodgsons mannar vill annorlunda, frågan är bara om de klarar att stå emot ett taggat United som kommer vara på tårna i det här mötet och kommer med högsta sannerlighet att göra mål också. Vad kommer då hända med Crystal Palace vars stora stjärna missar mötet och där det egentligen inte finns en ersättare i hans ställe. Det kommer vara ett lågt försvarande Crystal Palace som slåss med näbbar och klor till slutminuterna men jag tror inte det räcker. Manchetser United tar tre poäng idag, var så säker.

 

Andreas Kristensson@adde7892021-03-03 20:16:16
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham