Inför Derby - Oxford

Inför Derby - Oxford

Derby ska på tisdagskvällen försöka ta sin tredje raka match utan förlust när man tar emot uppflyttningskollegan Oxford på Pride Park.

Ja, kraven på uppmuntrande sviter sänks när det handlar om Championship, men en humörsänkande svit bröts iallafall i lördags, när the Rams tog sin första poäng på bortaplan för säsongen. Ett oavgjort resultat får anses som helt rättvist, men tar man ledningen med mindre än kvarten kvar, så känns förstås oavgjort som två tappade poäng istället för en vunnen.

Matchen sändes ovanligt nog på TV6 och därmed med svenska kommentatorer och vill man uttrycka det snällt så var de inte imponerade av kvaliteten i spelet… Det är bara att hålla med, men positivt är att vi ändå håller ihop laget bra och är väldigt svåra att göra mål på. I detta spelar ju vår svenske målvakt Jacob Zetterström en stor roll. Han har verkligen acklimatiserat sig snabbt till den tuffa engelska fotbollen och fotbollspubliken och ser ut att kunna bli en klippa för oss - iallafall om han fortsätter få ordning på spelet med fötter som darrade lite inledningsvis.

Till matchen mot Oxford tyder mycket på att både Elder och eventuellt Ozoh kan vara klara för spel igen efter några veckors skadefrånvaro. Tyvärr är det fortfarande visst frågetecken för Ozoh, som ju är både slitvarg och bollförare och har lämnat ett stort tomrum efter sig, som vi nu hoppas ska återfyllas igen.
Dessvärre åkte vi på en ny skadesmäll när vår atletiske högerback Ryan Nyambe skadade knät och tvingades utgå efter en halvtimme i lördags men här lär Kane Wilson ersätta, vilket passar bra eftersom vi förväntas vara lite mer offensiva när det handlar om hemmaspel.

Corey Blackett-Taylor fick chansen från start mot Millwall och får väl godkänt, men inte mer. Han gör ofta hotande ruscher, men tycks då och då vara utrustad med träben för bollen studsar ofta ifrån honom på till synes ganska klumpiga sätt.
En annan som hade problem var Harness, som blev lite hackkyckling för kommentarorerna och frågan är om han möjligen bänkas igen.

Jerry Yates fick äntligen spräcka sin målnolla, när han nickade in vårt ledningsmål och det betydde nog mycket för honom och det är alltid bra för laget om man har flera spelare som har ett boostat självförtroende när det närmar sig målsituationer.

Oxford smet ju på ett anmärkningsvärt sätt upp i Championship efter att bara blivit femma i serien hela femton poäng efter Derby på andra plats. Efter semiseger mot Peterborough  blev det sedan en överraskande 2-0-vinst i Playoff-finalen mot Bolton. Laget har haft en bra start på säsongen som nykomling och har nu fyra oavgjorda i rad på de senaste matcherna. En viss Louis Sibley kommer nog känna extra inför denna matchen. 23-åringen gick ju till Oxford från Derby i somras, men har inte fått någon ordinarie plats ännu. Däremot inhopp och ett mål som facit så här långt.

Förslag på laguppställning
Zetterström
Wilson - Cashin - Nelson - Elder
Goudmijn - Adams
Blackett-Taylor - Yates - Jackson - Mendez-Laing
 

Ola Carleke2024-10-21 16:31:00
Author

Fler artiklar om Derby