2020-11-04 20:45

Derby - QPR

Inför Derby-QPR

Inför Derby-QPR

Efter den välbehövliga trepoängaren i helgen väntar nu två bortamatcher på fyra dagar för QPR och den första motståndaren är Derby.

Lördagens 3-2 hemma mot Cardiff var tre viktiga poäng och gav förhoppningsvis laget lite självförtoende inför veckans två bortamatcher för just nu känns det som att varenda match som spelas är en svår uppgift.

QPR hade inför lördagens match inte gjort mål på fyra matcher, men gick ut och tog ledningen med 2-0 med mindre än en halvtimme spelad och det mesta såg riktigt bra ut. Men tidigt i andra halvlek gav man tidigt bort en straff och när man gav bort ytterligare en med dryga fem minuter kvar att spela såg man ut att kunna gå miste om både två och tre poäng innan Dominic Balls avslut från 25 meter räddade dagen, poängen och den nya tredjetröjans rykte.

Mark Warburton gjorde fyra förändringar i startelvan inför den matchen och flyttade in Ilias Chair i en mer central roll och på det stora hela var det välhövliga justeringar som lade grunden till vinsten. Jag tror dock inte att han fortsätter med samma elva då Rob Dickie är tillbaka efter sin avstängning. Dickies återkomst lär innebära att Conor Masterson får sätta sig på bänken. Vidare så lär Chris Willock närma sig sin första match från start och då Bright Osayi-Samuel fortfarande inte skrivit på något nytt kontrakt samt att han inte såg överdrivet glad ut i samband med ett par målfiranden i lördags så är det inte omöjligt att Willock nu får chansen.

I övrigt så kan Lee Wallace, om han är tillbaka från sin skada, komma att ta tillbaka platsen som vänsterback från orutinerade Niko Hämäläinen. Wallace har sina kritiker, men hans rutin kan komma väl till pass med tanke på de tunga namnen som Derby har att tillgå i anfallet.

Derby, som slutade på tionde plats förra säsongen, tillhör i vanlig ordning de lagen som förväntas vara med och slåss om minst en kvalplats. Säsongen har dock börjat mindre bra och man har inte mäktat med mer än fem mål framåt på sina nio första matcher. Detta kan delvis förklaras med att etablerade anfallaren Martyn Waghorn (12 mål förra säsongen) varit skadad och att Wayne Rooney missat matcher pga Corona-karantän.

Då SvenskaFans Derby-redaktion tidigare har lämnat en utförlig inför-rapport sedd med sina ögon så spekulerar undertecknad inte för mycket mer i vad hemmalaget kommer till spel med, utan hänvisar istället till den.

Derby har alltså inlett säsongen svagt och på sina sex inledande matcher tog man bara tre poäng. Poängen kom däremot borta mot tippade topplaget Norwich (1-0) i början av oktober och visar att det visst finns kvalitet i laget. Tidigare hade man inlett med tre raka förluster och efter vinsten mot Norwich följde två uddamålsförluster, bägge med 0-1, mot Watford (hemma) och Huddersfield (borta). Efter denna förlust har laget sedan börjat spela något bättre och de tre senaste matcherna har alla slutat 1-1 mot i tur och ordning Nottingham (borta), Cardiff (hemma) och Bournemouth (borta). Det behöver knappast tilläggas att laget är bättre än den 22a plats man ligger på inför omgångens matcher och frågan är egentligen bara hur högt man tar sig i tabellen under säsongen.

Onsdagens match börjar på den normala avsparkstiden för en match mitt i veckan, dvs 20.45 svensk tid och visas på Sky Sports i Storbritannien och även på Viaplay i Sverige. Den är däremot inte tillgänglig på QPR+ annat än för årskortsinnehavare. Domare i matchen är Gavin Ward. Ward är en etablerad domare i Championship har så här långt under säsongen dömt fem matcher i ligan samt en i League One. Har har delat ut 15 gula och ett rött kort under hösten, men har ännu inte blåst straff. Det återstår att se hur det är med den saken efter att han har stiftat bekantskap med den backlinje som orsakat fem straffar på sina fyra senaste framträdanden.

Simon Ståål2020-11-03 21:26:00

Fler artiklar om QPR