Kirklees Stadium, 2022-04-15 18:30

Huddersfield - QPR

Inför Huddersfield-QPR

Inför Huddersfield-QPR

Fem matcher återstår av säsongen, men hur många matcher har Mark Warburton kvar?

Det återstår fem matcher av säsongen för QPR och även om det finns matematiska chanser att knipa en kvalplats så är det inte mycket som talar för att det skall gå vägen. Fredagens motståndare Huddersfield har klättrat upp på tredje plats i tabellen efter en stark vår och siktar på tre nya poäng mot ett skadedrabbat QPR utan självförtroende.

Huddersfield tillhörde favoriterna inför säsongen, men under första halvan av säsongen låg laget ett par placeringar från kvalplatsen och med halva säsongen spelad låg man ett tag på elfte plats i tabellen. Då radade man upp sexton raka matcher utan förlust i ligaspelet och tog sig upp på andra plats. Två raka förluster i mitten av mars gjorde att man tappade mark på nuvarande tvåan Bournemouth. Inför påsken ligger laget alltså trea. Man har fyra poäng mindre än Bournemouth, som har två matcher mindre spelade, och sex poäng ner till laget precis under kvalstecket - Blackburn.

De två senaste matcherna har slutat med vinster. 1-0 borta mot Hull före landskampsuppehållet följdes upp med 2-0 hemma mot Luton i måndags.

QPR har som bekant gjort tvärtom. Runt jul och nyår var man uppe och slogs i tabelltoppen. Känslan att laget till viss del överpresterade fanns dock där hos många och kanske var det så. Resultaten de senaste månaderna har inte varit bra, delvis på grund av skador, men även självförtroendet i truppen verkar sargat. Att sedan sitta framför en skärm och vråla att detta är vårt sämsta lag och sämsta manager någonsin är i mitt tycke överdrivet.

Mark Warburton sägs sitta på ett utgående kontrakt och det kommer blandade nyheter om hans framtid. Det skrivs att han är nära en förlängning av kontraktet ena dagen och nästa dag så sägs han vara på väg att få sparken omgående.

Inför matchen mot Huddersfield är skadeläget i truppen ganska illa. På målvaktssidan finns fyra namn på skadelistan och Kieren Westwood, som tvingades kliva av på uppvärmningen mot Preston i tisdags på grund av sjukdom, är fortfarande tveksam. Han tränade lätt på onsdagen, men kan han inte spela så kommer 20-årige Murphy Mahoney att börja mellan stoplarna.

I försvaret är Rob Dickie borta resten av säsongen och Yoann Barbet och Lee Wallace kunde inte spela mot Preston på grund av lättare skador. Det återstår att om någon av dem blir spelklara till fredagens match eller om de sparas till måndagens hemmamöte med Derby.

På mittfältet är Chris Willock borta säsongen ut, vilket är ett tungt avbräck. Centralt finns spelare att tillgå, och här handlar det om att hitta rätt spelare för att vända trenden och börja skapa målchanser som anfallarna kan göra mål på.

Att förvänta sig att laget skall gå ut och plocka tre poäng borta mot ett formstarkt topplag känns lite väl optimistiskt. Kan laget spela bättre och få med sig en poäng skall vi vara hyfsat nöjda.

Då det är helgdag så har matchen avspark kl.18.30 svensk tid. Matchen visas på Viasat Sport Premium och Viaplay och därför får bara QPR+ erbjuda radiosändning.

 

Simon Ståål2022-04-14 22:05:43

Fler artiklar om QPR