2020-10-31 15:30

Arminia Bielefeld - Dortmund

Inför Hull City - Arsenal

Inför Hull City - Arsenal

Ikväll tar Hull City emot Arsenal hemma på KC Stadium. Hull jagar poäng för att kunna säkra ett nytt kontrakt i Premier League. För Arsenals del gäller det att avsluta säsongen stark för att knipa en av direktplatserna till gruppspelet i Champions League nästa säsong.

Det har gått drygt en vecka sedan Hull City besegrade Liverpool hemma, efter en taktiskt sett mycket bra prestation. Liverpool gjorde inte en av säsongens bättre matcher och Hull kunde efter ett nickmål av backen Michael Dawson vinna helt rättvist med 1-0.

 Innan dess blev det en 2-0 seger borta mot Crystal Palace i en match som var jämn de första 45 minuterna, men där Hull spelade ut hemmalaget totalt i andra halvlek. Formkurvan pekar alltså klart uppåt som det så ofta gör i april-maj för lag som riskerar nedflyttning. Frågan är om Tigrarna vaknat för sent?

Efter Leicesters otroligt starka vår, med fem vinster på de senaste sex matcherna har det hårdnat ordentligt i bottenstriden i Premier League.  Hull har det klar tuffaste spelschemat av lagen som slåss om nytt kontrakt. Förutom Arsenal ikväll, möter man Tottenham (b) och Manchester U (h). Räddningen kan bli att Steve Bruce och hans manskap också möter redan avhängda Burnley (h) en match där det finns mycket goda chanser till tre poäng. Förutom en måsteseger mot Burnley kommer det krävas minst en poäng mot topplagen. Kan den komma redan ikväll mot The Gunners?

Arsenal: Ett starkt bortalag

Arsenal har efter en svacka i mitten på säsongen spelat upp sig betydligt igen. Bortaspelet har varit stabilt och efter omöjliga Chelsea är det Arsenal som har bäst poängsnitt på bortaplan. Totalt har det blivit nio vinster, tre oavgjorda och fem förluster på 17 matcher. Samtliga förluster har kommit mot starka hemmalag. Närmare bestämt mot Chelsea, Southampton, Swansea, Tottenham och Stoke.

Tittar vi istället på lagen som är placerade på platserna 11-20 i tabellen är det en helt annan historia. Arsenal har då sju (raka) vinster och två kryss och en målskillnad på imponerande 16-6. Historiskt sett är det klart fördel Arsenal. De senaste sex mötena har slutat med fem vinster och ett kryss för Arsenal. The Gunners har dessutom tre raka vinster på KC Stadium. Det behövs med andra ord en mycket bra insats från The Tigers om det ska bli poäng ikväll. Hull möter ett Arsenal som spelar med i stort sett ordinarie trupp och som har något att spela för. Frågan som alla ställer sig inför kvällens match är: Kan motivation slå klass? Och kan Hull ta sig ett steg närmare ett nytt kontrakt?

Skadeläget i lagen

Hull City: Nikica Jelavic (knä) tveksam till spel. Mohamed Diamé (knä) tveksam till spel. Andy Robertson (ankel) spelklar igen.

Arsenal: Mikel Arteta (ankel) ej spelklar. Alex Oxlade-Chamberlain (ljumske) ej spelklar. Mathieu Debuchy (knäsena) tveksam till spel. Abou Diaby tveksam till spel. 

Förväntad startelva Hull City

Steve Harper
Michael Dawson, Paul McShane, James Chester, Ahmed Elmohamady
Jake Livermore, Tom Huddlestone, Steven Quinn, Robert Brady
Dame N'Doye, Sone Aluko
 

Christopher Abelin 2015-05-04 13:58:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday