2018-04-07 16:00

Hull City - QPR

Inför Hull City-QPR

Inför Hull City-QPR

QPR fick målskyttet att lossna i hemmamatchen mot Norwich. Få se om man även kan leverera på bortaplan när man ställs mot Hull City.

QPR tog sin största seger för säsongen när man vann med 4-1 mot Norwich. Dessutom var det fyra olika målskyttar vilket är glädjande. Segern innebär också att man i praktiken säkrade nytt kontrakt i the Championship, även om Blackburn åkte ur med sina 51 poäng förra säsongen. Det skiljer nu 16 poäng ner till Barnsley under strecket (som visserligen har en match mindre spelad), med 18 poäng kvar att spela om. Det innebär också att Ian Holloway kommer att fortsätta att experimentera med laguttagningen. Han hintade bl.a. om att Alex Baptiste, Bright Osayi-Samuel och Ilias Chair har sett mycket bra ut på träning och förtjänar att få speltid. Återstår att se om dom går direkt in i startelvan, och vem dom i så fall ersätter, eller om dom får börja på bänken.

Hull, som ju åkte ur PL förra säsongen, har varit en stor besvikelse och riskerar faktiskt fortfarande att åka ur Championship också. Man ligger för närvarande på 18:e plats, 7 poäng före Barnsley, som också har en match till godo på Hull. Senaste omgången gjorde Hull en riktigt bra match borta mot serieledande Wolves. Man hade faktiskt lite oflyt att man inte fick med sig alla 3 poäng i en match som slutade 2-2.


Form
I formtabellen ligger Hull på 9:e plats med 15 poäng på dom senaste 10 matcherna. En placering och en poäng före QPR. På hemmaplan har Hull sedan den 9:e december 3 vinster, 6 oavgjorda och bara en förlsut, så man är svårslagna på KCOM Stadium efter att Nigel Adkins tog över som manager.


Inbördes möten
Lagen har mötts 13 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har tre vinster, fyra förluster, och 6 möten har slutat ovagjort. Målkillnad 14-13 i favör för QPR, så statistiskt sett är det väldigt jämnt. Matchen på Loftus Road i augusti vann QPR med 2-1 där Matt Smith kvitterade med kvarten kvar och Idrissa Sylla avgjorde på tilläggstid.


Skador/avstängningar
Förutom skadade duon Grant Hall och David Wheeler så härjar det en del sjukdomar i truppen. Därför blir det svårt att sia om vilka Holloway har tillgängliga för spel. I Hull saknas James Weir


Tips
Hull är ganska klara favoriter hos spelbolagen. Man har kanske lite mer att spela för och bortsett från ett par undantag har ju QPR inte rosat marknaden på bortaplan den här säsongen. Jag tippar att hemmalaget tar en uddamålsseger: Hull City-QPR 2-1

Avspark lördag 7/4 kl. 16:00 (svensk tid) och matchen sänds via QPR+ Pass. Före avspark kommer minnet av Ray Wilkins att hedras med en minuts applåder. Come On U R´s & Rest In Peace, Ray Wilkins

Jörgen Tjärnström2018-04-06 16:27:00
Author

Fler artiklar om QPR