2021-08-14 16:00

Hull City - QPR
0 - 3

Inför Hull-QPR
Ilias Chair har missat två matcher pga magsjuka. Förhoppningsvis kan han vara med i bortamatchen mot Hull

Inför Hull-QPR

Efter pavgjort i premiären mot Millwall och vinst på straffar i ligacupen mot Leyton åker QPR upp till Hull för att försöka ta säsongen första vinst på ordinarie tid. Men det blir inte lätt, nykolingarna Hull imponerade i premiären när man tog en storseger på bortaplan mot Preston


Mark Warburton gjorde 7 förändringar i startelvan i onsdagens cupmatch mot Leyton Orient jämfört med seriepremiären mot Millwall. De som fick fortsatt förtroende var Rob Dickie, Yoann Barbet, Lee Wallace och Lyndon Dykes. QPR hade ledningen i halvtid efter ett nickmål av Dickie, men andra halvan var riktigt dålig och Leyton borde ha vunnit matchen. Rangers klart bästa spelare var Jordan Archer i målet. Matchen gick till straffar och det blev Albert Adomah som fick slå in den avgörande straffen innan han gick och firade med, och till och med i, QPR-klacken.

Mark Warburton var inte särskilt nöjd efter matchen: “Vi var riktigt bra första 25 minuterna men det kanske gick lite för enkelt för oss. Vi blev slarviga, bekväma och självbelåtna och Leyton tog över matchen i andra halvleken. Dom hade riktig otur som inte lyckades avgöra”  Han gav beröm till Archer, Dickie; Faysal Bettache och Andre Dozzell

Naturligtvis ska vi vinna en sån här match under ordinarie tid även om vi till 75% mönstrar “b-laget”, det skiljer trots allt två divisioner mellan lagen. Jag tror inte att vi har så svag bänk att vi är nära att förlora mot ett League Two-lag utan det var en engångsföreteelse och hoppas att vi lärt oss en läxa.

Warburton säger att det är ingen risk att man underskattar Hull. Det är en serie där alla motståndare är svåra och även om Hull är nykomlingar så gick dom upp som seriesegrare, dom har en bra sammanhållning, dom vet hur man vinner tillsammans och du får aldrig underskatta ett sådant lag. Dom har bra spelare i alla lagdelar och är välorganiserade. 

QPR får klara sig utan Sam Field och Luke Amos. Amos är tillbaka i träning men inte matchtränad. Frågetecken finns för Ilias Chair och Sam McCallum som båda har haft någon form av magsjuka. Även om Warburton säger att det är viktigt att rotera bland spelarna med tanke på det täta schemat gissar jag att laget från start blir detsamma som i premiären mot Millwall.


Hull är tillbaka i Chippen efter 1 säsong i League One. Man avslutade förra säsongen med 11 vinster under de 15 sista omgångarna och gick upp som seriesegrare, 2 poäng före Peterborough.  
Till den här säsongen har man värvat mittfältarna Andy Cannon och George Mioncur (senast i Portsmouth resp. Luton), yttern Randell Williams (senast i Exeter) och högerbacken Tom Nixon (senast i  Stoke), samtliga på fri transfer. Dessutom har man lånat  målvakten Nathan Baxter (tillhör Chelsea), mittbacken Di’shon Bernard (Man Utd), högeryttern Ryan Longman (Brighton) och def. mittfältaren Matt Smith (som var utlånad till QPR hösten 2019 och fortfarande tillhör Man City)

I premiären i lördags vände dom ett tidigt under till klar vinst, 1-4, borta mot Preston. Manager Grant McCann ställde upp en 4-2-3-1 uppställning och målet vaktades av en annan f.d. QPR-spelare, Matt Ingram. I tisdagens ligacup-match hemma mot Wigan hade McCann också bytt ut 7 av de som startade premiären och det blev förlust efter straffläggning (1-1 efter full tid). Forwarden Malik Wilks som vann den interna skytteligan förra säsongen på 19 ligamål blev skadad i premiären och missar matchen, mittfältaren George Honeyman är ett frågetecken


Lagen har mötts 18 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 4, förlorat 7, och 7 matcher har slutat oavgjort. Senast vi spelade i samma serie var alltså 2019/20 och då vann QPR på KCOM Stadium i Hull i slutet av oktober med 2-3 och förlorade hemma i London drygt två månader senare med 1-2. 


Huvuddomare i matchen är Matthew Donohue från Greater Manchester. Förra säsongen dömde han totalt 29 matcher och på dessa delade han ut 79 gula kort, 6 röda kort och han blåste också 4 straffar. Avspark kl. 16:00 och den här matchen sänds på tv så QPR+ streamar inte. Viasat Sport Extra och Viaplay är det som gäller för oss i Sverige. Come ON U R’s!

Jörgen Tjärnström2021-08-13 17:59:54
Author

Fler artiklar om QPR