2023-01-28 16:00

Hull City - QPR

Inför Hull-QPR

QPR har inte vunnit en match sedan den 17:e december. Kan man ta årets första 3-poängare i bortamatchen mot Hull?

QPR fick återigen nöja sig med 1 poäng efter att hemmamatchen mot Swansea slutat 1-1. Efter 28 omgångar har vi tagit 38 poäng och ligger på 13:e plats i tabellen. Det är 4 poäng till play-off och 12 poäng till nedflyttningsstrecket.

Jamal Lowe gav R’s ledningen i den 27 minuten och vi hade ett flertal bra lägen att utöka ledningen utan att lyckas. Och missar du så många chanser att avgöra matchen så behöver ju motståndarna bara en chans för att utjämna och det gjorde Swansea i den 80:e minuten. Senare var det även nära att dom hade avgjort matchen, men Seny Dieng räddade iaf en poäng.

Ethan Laird fick kliva av strax före paus med en skadad hamstring. De senaste rapporterna säger att skadan inte är så allvarlig som man först befarade, men han spelar inte mot Hull. Lyndon Dykes klev av strax efter paus pga sjukdom. Han har tränat i veckan och kan eventuellt vara med mot Hull. Det kan förhoppningsvis också Stefan Johansen. Han spelade 60 minuter i tisdags när ett starkt QPR, där också Jake Clarke-Salter, Conor Materson, Andre Dozzell, Chris Willock, Albert Adomah, Taylor Richards och Sinclair Armstrong startade, vann med 3-1 mot Brentfords B-lag efter mål av Adomah, Richards och Armstrong.

Johansen säger till officiella hemsidan att han är redo att spela mot Hull om han blir uttagen. :”Vi har inte fått de resultat vi har önskat den senaste tiden men vi är inte långt ifrån var vi vill vara prestationsmässigt. Vi skapar chanser men behöver bli vassare spelmässigt och jag hoppas att det kommer dom närmaste veckorna. Vi har tittat på vad vi har gjort bra och mindre bra och snackat om det. Stämningen i gruppen är bra och om vi ska nå play-off måste vi börja vinna snart” säger han.

Jag gissar att Johansen får börja på bänken och med Laird, Balogun och Amos skadade tror jag Critchley ställer upp så här: Dieng; Paal, Dunne, Dickie, Kakay; Field, Iroegbunam; Chair, Lowe, Roberts; Dykes

Motståndarna
Hull startade säsongen oväntat bra med 11 poäng efter 6 omgångar. Sedan tog man bara 3 poäng de följande 7 matcherna och manager Shota Arveladze fick sparken. Laget leds numera av Liam Rosenior och under hans ledning har dom klättrat från 21:a plats i tabellen och ligger just nu på 16:e plats med 34 poäng. I den senaste omgången blev det en hedersam förlust med 1-0 borta mot serietvåan Sheffield Utd.

Hull är det lag som släppt in näst flest mål i serien (44 st), bara jumbon Wigan är sämre, men efter managerbytet har dom s.a.s stoppat blödningen och ligger under 1 insläpp/match. Dom är dessutom ett av seriens sämsta hemmalag. På 14 hemmamatcher har dom tagit 15 poäng och dom har inte vunnit på hemmaplan sedan den 5:e oktober (7 matcher)

Trots att det kanske skulle vara bra att förstärka försvaret har man än så länge bara förstärkt offensiven under vinter-fönstret i form av anfallaren Aaron Connolly (på lån från Brighton) och den offensivt lagda mittfältaren Malcolm Ebiowei (på lån från Crystal Palace) som vi ryktades vara intresserade av.

Ebiowei är dock skadad och missar helgens match och det gäller också för Salah-Eddine Oulad M’Hand, Adama Traore, Dimitrios Pelkas, Allahyar Sayyadmanesh och avstängda Benjamin Tetteh
Rosenior spelar 4-2-3-1 och den interna skytteligan leds av Colombianen Oscar Estupinan på 12 gjorda mål. Den f.d QPR keepern Matt Ingram har spelat 16 matcher, släppt in 23 mål och hållit nollan 3 ggr. Detta blir det 21:a mötet  i seriesammanhang mellan lagen under 2000-talet. QPR har vunnit 6, förlorat 7, och 8 matcher har slutat oavgjort. Hemmamatchen i augusti vann vi med 3-1 efter mål av Ilias Chair, Ethan Laird och Chris Willock

Huvuddomare är James Linington från Isle of Wight och assisterande domare är Paul Hodskinson och Andrew Fox. Linington har dömt 21 matcher den här säsongen och delat ut totalt 84 gula och 3 röda kort. Han blåser igång matchen kl. 16:00 och du ser den med QPR+, Come On U R’s!