2016-11-26 16:00

Ipswich - QPR

Inför Ipswich v QPR
Conor Washington fick chansen från start av Holloway gjorde mål direkt i nye managers debut. Nya mål på Portman Road?

Inför Ipswich v QPR

Frälsaren Ian Holloway är tillbaka i W12 och även om spelet inte alltid var glimrande i debuten så blev den en seger hemma mot Norwich (2-1). Nu väntar Ipswich, ett lag som normalt alltid är med och krigar om en playoffplats men som efter vacklande form börjat snegla på fel streck. Kan ”Ollie” inspirera sitt QPR till en ny seger mot Tractor Boys?

Ian Holloway fick en smakstart på sin tredje vända i QPR när Norwich svenske back Martin Olsson efter 90 sekunder kastade sig över bollen på mållinjen med straff och rött kort som påföljd. Även om Tjaronn Chery brände straffen så hade QPR efter mindre en halvtimmen spelad kopplat det bastant grepp med 2-0. Men promenadsegrar är inte QPRs melodi, trots säker ledning hemma med en man mer så blev det match av del hela, Norwich reducerade i andra och var en ribbträff från 2-2.

Men, det viktiga var att Ian Holloways energi, som inte bara läckte ut till spelarna även stundtals väckte den allt tröttare QPR publiken, också ledde till tre välbehövliga poäng. Klubbens uttalade målsättning är en kvalplats och ett par segrar till så är man i alla fall uppe och nosar där. Det är förmodligen en målsättning som lördagens motståndare Ipswich Town har efter att under en rad säsonger placerat sig precis ovanför eller nedanför det kittlande playoffstrecket.

Men, Mick McCarthys mannar ser ut att ha en riktig mellansäsong utan tydlig struktur och med 10 poäng på 10 matcher så pekar formkurvan klart nedåt och stämningen är inte på topp på Portman Road efter ett par mindre lyckade hemmamatcher på sistone, Tractor Boys parkerar för närvarande på en 17:e plats.
I sin första match tillbaka på Loftus Road så experimenterade inte Ian Holloway så mycket med startelvan utan mera med olika formationer under matchens lopp. 4-4-2, 4-2-3-1 och 3-5-2 var på menyn för Holloway som inte drog sig för att testa runt lite utefter det förutsättningar som gavs under matchen.

I backlinjen framför Alex Smithies har det varit svårt att hitta kontinuitet under hösten. Till matchen mot Norwich var Steven Caulker och Jake Bidwell skadade, i halvtid klev Bidwells ersättare Jack Robinson av skadad och han missar matchen mot Ipswich. Som tur var är Jake Bidwell nu tillbaka efter två månaders skadefrånvaro och eftersom Niko Hämäläinen på fredagen spelade 70 minuter med U23-laget får man förmoda att Bidwell startar ute till vänster. Nedum Onuoha och Grant Hall får fortsätta i mitten och James Perch behåller sin plats på högerbacken.

Karl Henry är tillbaka från avstängning och det kan tänkas att Ian Holloway vill testa honom istället för Massimo Luongo med Jordan Cousins på mitten, Tjaronn Chery får då vänsterkanten och Olamide Shodipo högerkanten. På topp blir det återigen Sebastian Polter och Conor Washington.

Jag gör tillsammans med min vapendragare W12 mitt första besök i Ipswich under lördagen. Förhoppningsvis håller mitt fina bortafacit för 2016 i sig och efter sköna segrar i Rotherham och på Craven Cottage hoppas vi på tre friska pinnar på från Portman Roads bortaläktare.
 
HOLLOWAYS BLUE WHITE ARMY!!!
 

Henrik Swende2016-11-26 00:43:26
Author

Fler artiklar om QPR