2020-11-21 18:45

Willem II - VVV Venlo

Inför Manchester C - Hull City
Steve Bruce står inför en tuff uppgift när hans Hull City ställs mot giganterna Man C

Inför Manchester C - Hull City

Toppen mot botten när Hull City reser till Manchester för att möta starka Manchester City.

Det är en svår bortamatch väntar Steve Bruce och hans manskap. Manchester City är som vanligt mycket svårslagna hemma och är den här säsongen det enda laget som lyckats utmana suveräna Chelsea om ligatiteln. Tabelläget för de bägge lagen innebär att dagens match blir väldigt viktig. För City är allt annat än en vinst ett stort misslyckade och innebär i princip att kampen om ligatiteln kan gå förlorad. The Tigers å andra sidan är nederlagstippade och kan spela utan press på sig, men är också i stort behov av poäng. Efter en bedrövlig första halva av säsongen så krävs det en och annan skräll om man ska lyckas säkra ett nytt kontrakt.

Senast lagen möttes bjöds det på målfest i en tillställning som slutade med vinst för Man C 2-4. Att det ska bli lika målrikt idag är tveksamt. Hull har inte visat någon större målform och på bortaplan kommer man att inrikta sig på en mer defensiv fotboll. Dessutom dras Jelavic, som är lagets bästa målskytt fortfarande med knäproblem.

”Det finns tvivel angående Jelavic och hans knä. Han känner fortfarande av effekterna från sin operation så vi får se hur han känner sig.” 

Säger tränare Steve Bruce i en intervju på lagets hemsida. Lägg till att Hull City dessutom gått mållöst ur de fyra senaste matcherna och lite pekar på att man ska lyckas rubba Manchester City på bortaplan idag. Det som laget måste ta med sig till dagens match är att man faktiskt gjort bra matcher den här säsongen. Hemma slog man exempelvis Everton med 2-0 och spelade stundtals ut Tottenham  i en match som slutade med en snöplig 1-2 förlust. I höstas kryssade man dessutom mot Newcastle, Liverpool och Arsenal borta. Kan man hitta tillbaka till den formen finns det alltid en chans. Bollen är ju rund som det heter.

Christopher Abelin 2015-02-07 13:42:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday