Old Trafford, 2021-12-30 21:15

Manchester U - Burnley

Inför: Manchester United – Burnley
Får Edinson Cavani chansen från start mot Burnley?

Inför: Manchester United – Burnley

Det har blivit dags för årets sista match och för Manchester United gäller det att hitta tillbaka på vinnarspåret när svårspelade Burnley kommer på besök. Toppkonkurrenterna fortsätter att vinna och nu finns det inga utrymmen för poängtapp.

Manchester United:
16 dagars spelledigt skulle visa sig vara negativt för Manchester United, då ”The Red Devils” stod för en hädisk prestation mot Newcastle trots det lyckades man få med sig ett oavgjort resultat. Optimismen under Rangnick har fått sig en törn och nu är United verkligen i behov av tre poäng mot Burnley. Hur mycket Corona utbrottet har påverkat spelarna är svårt att säga, då man i dagsläget inte vet vilka spelare som har smittats, men det vi vet är att laget haft svårt att ha ordinarie träningssessioner, vilket har ställt till det. Men att det skulle se såhär illa ut trodde nog ingen. Utöver en fartfylld första halvlek mot Crystal Palace har prestationerna under Rangnick inte varit särskilt imponerande. Jag vill absolut inte döma tysken än, det är klart han ska få tid på sig, men Rangnick måste få ordning på United relativt snart om ”The Red Devils” vill hänga med i topp fyra racet.

Känslan är att vi kommer få sen en del rotation i laget, då flera spelare stod för riktigt svaga prestationer. Tysken är känd för sitt hårda tillvägagångssätt och han kommer nog vilja ruska om för att få till en reaktion. I och med att Bruno Fernandes är avstängd så kommer det finnas en lucka att fylla i startelvan och det ska bli spännande att se vem Rangnick väljer som portugisens ersättare. Utöver Fernandes kommer Victor Lindelöf att vara indisponibel då han testat positivt för covid-19. Även Paul Pogba är fortsatt skadad. Scott Mctominay ådrog sig en smäll i matchen mot Newcastle och blev senare utbytt mot Nemanja Matic men bör ha återhämtat sig inför matchen mot Burnley.

Med tanke på att matchen mot Wolves kommer tätt inpå torsdagens möte, så blir det intressant hur Ragnick väljer att matcha de mer rutinerade spelarna.

 Min Startelva (4-2-2-2): De Gea - Dalot, Varane, Bailly, Shaw - Mctominay, Fred - Sancho, Van De Beek - Cavani, Greenwood

Motivering:
Som jag nämnt tidigare så hoppas jag att Rangnick vågar ruska om en del i elvan för att väcka laget. Därför finns det en del spelare jag personligen skulle bänka. Det som sticker ut mest i min elva är såklart, ingen Cristiano Ronaldo. Anledningen till det är två faktorer, det täta spelschemat och attityden Ronaldo visade upp senaste matchen. Ingen spelare är större än klubben och jag tror att en bänkning faktiskt kan ge en positiv reaktion då han förmodligen blir ännu mer taggad. Sedan går det inte att komma ifrån att portugisen snart ska fylla 37 år och därför kan ett tätt matchande ta ut sin rätt på kroppen. Greenwood tyckte jag stundtals hade en del fina aktioner i matchen mot Newcastle och jag tror han och Cavani kan komplettera varandra bra på topp. Greenwood är som bäst när han får spela anfallare snarare än ytter och det är där Ragnick ska spela honom.

Donny Van De Beek och Jadon Sancho är två spelare jag tror kommer få en fin utväxling under Ragnick. Båda passar bra in i tyskens filosofi.  I och med Brunos frånvaro öppnas en plats upp i startelvan och jag ser gärna att Donny tar den rollen.

Defensivt tycker jag att Eric Bailly borde  kliva in bredvid Varane. Maguire har tyvärr varit alldeles för dålig och ska inte starta i Manchester United i dagsläget, trots att han bär kaptensbindeln. Jag hoppas att Ragnick tänker liknande och faktiskt vågar placera Unitedkaptenen på bänken.

Burnley
Sean Dyches manskap har likt de flesta lagen i Premier League drabbats av den pågående pandemin. Laget har inte spelat sedan den 12 december då man kryssade mot West Ham och har fyra matcher mindre spelade än de lag som spelat mest. I en haltande tabell ligger därför Burnley 18:e plats. Det har även rapporterats att det varit ett mindre coronautbrott i “The Clarets” under veckan.

Trots det verkar matchen bli av och Sean Dyche har även fått tillbaka en del spelare. Bland annat yttern Maxwel Cornet som återhämtat sig från skada samt covid. Dock är den rutinerade anfallaren Ashley Barnes fortsatt skadad. Man vet att oavsett vilket lag Burnley kommer med till Old Trafford kommer de vara svåra att bryta ner och det gäller att Uniteds offensiv hittar nycklarna för att ta sig igenom Burnleyförsvaret.

Trolig startelva(4-4-2): Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmunsson, Westwood, Cork, Mcneill – Wood, Rodriguez

Tre snackisar inför matchen:

Dags att haka på i toppstriden
Uniteds kryss mot Newcastle, var ett extremt tungt poängtapp i kampen om champions league platserna. Det innebär att gapet ökar till övriga toppkonkurrenter och vill Ragnicks mannar vara med och slåss om topp fyra plats har man inte råd med några fler poäntapp, trots att det är en haltande tabell. United ser i dagsläget klart sämst ut av alla “Big Six” klubbar, något som är oroväckande. United sju poäng upp till Arsenal på fjärdeplatsen, med två matcher mindre spelade och det gäller att äta ikapp det försprånget innan det är försent.

Därför är Ragnick, lite ofrivilligt redan under en del press. Att missa topp fyra skulle vara ett enormt misslyckande och med tanke på hur pass bra övriga konkurrenter presterar har jag svårt att se hur Manchester United ska ta en champions league plats om inte prestationerna blir bättre. Därför gäller det att spelartruppen sluter samman och börjar prestera redan i morgondagens match.

Sätt försvaret
Det råder ingen hemlighet att Manchester Uniteds försvarsspel den här säsongen varit under all kritik och hade det inte varit våran fantastiska spanjor i mål hade United befunnit sig ännu längre ner i tabellen. United har släppt in 25 mål på 18 matcher, vilket är otroligt svagt.

 Därför blir Ragnicks första uppgift att sätta en backlinje och få ordning på det läckande försvaret. Det har varit alldeles för många individuella defensiva misstag den här säsongen. Och hur bra De Gea än är så kan vi inte lita på att han ska rädda United hela tiden.

Som tidigare nämnt så hoppas jag Rangnick göra en del förändringar i backlinjen inför matchen mot Burnley. Harry Maguires prestationer på senare tid har visat att han inte ska starta i Manchester United, i dagsläget. Därför hoppas jag verkligen att Eric Bailly får chansen från start mot Burnley. Vad gäller ytterbackarna är det betydligt mer konkurrens men då Telles inte tagit chansen så bör Shaw få möjligheten att bevisa sig. Engelsmannen har förvisso varit svag den här säsongen men kan han hitta tillbaka till sin högstanivå, finns det inte många bättre vänsterbackar i ligan. Det ska bli intressant att se om Rangnick fått ordning på de defensiven i morgondagens match.

Hur är lagsammanhållningen?
Insasten mot Newcastle i måndags var under all kritik från flera spelare. Det var gnälligt, frustrerat och oinspirerat. Det fick mig att börja fundera på hur lagsammanhållningen är i Manchester United? Truppen ser på pappret extremt bra ut, men på plan ser det stundtals ut som det är elva individer som spelar för sig själva. Fotboll är en lagsport och det spelar ingen roll om du har elva stjärnspelare på planen om de inte presterar som ett lag. Det är helt klart oroväckande signaler och flera medier har dessutom rapporterat om ett splittrat omklädningsrum och att flera spelare vill lämna. Vad det kan bero på vet jag inte. Jag har svårt att tro att Rangnick är anledningen då han varit där så kort tid. Men om Manchester United ska hitta tillbaka till vinnande vägar igen gäller det att spelartruppen enas och spelar för klubbmärket. Förhoppningsvis motbevisar spelarna mig och många andra tvivlare i matchen mot Burnley.


Tips: 2–0, Cavani, Sancho
Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 30/12, 21:15
Turnering:  Premier League - omgång 20
Stream: V sport premium eller Viaplay

GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-12-29 22:35:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham