Inför: Manchester United - Manchester City (EFL Cup - semifinal)

Inför: Manchester United - Manchester City (EFL Cup - semifinal)

På onsdag 20:45 är det så dags för semifinal två i EFL Cup då Manchester United tar sig an inga mindre än Manchester City hemma på Old Trafford. Vinnarna kommer att spela final mot antingen Tottenham eller Brentford som spelar sin semifinal i morgon, tisdag.

Manchester United
Hemmalaget har minst sagt hittat form och i ligan kan vi konstatera att United toppar tabellen tillsammans med Liverpool. Det var inte många som trodde på detta då det såg trögt ut inledningsvis. Samtidigt manade vår coola manager Ole-Gunnar Solskjaer till lugn och menade på att spelet skulle komma igång efter ett par omgångar. Och visst hade han rätt.

Flera faktorer ligger bakom detta för norrmannen lilla genombrott men framförallt känns det som en ung trupp blivit både äldre och bättre tillsammans med tillskottet av en viss portugis.

Förra säsongen åkte vi på tre tunga semifinalförluster och just därför skulle en vinst här sitta utomordentligt fint. 

Sett till laget fattas egentligen bara tre spelare och det är Edison Cavani, som är avstängd, samt Phil Jones och Marcos Rojo som dras med skador. Viktor Lindelöf är fortfarande tveksam med sin dåliga rygg. Med detta har Solskjaer tillgång till en rad spelare som många hittat formen och det blir spännande att se hur han väljer att formera laget. Det har roterats flitigt och med mersmak på senare tid men till denna sammandrabbning kommer bästa möjliga elva definitivt att spela.

Fernandes är given. Det blir svårt att inte fortsätta spela Erik Bailly där bak. Är Lindelöf frisk skulle han kunna gå in bredvid Bailly och Harry Maguire i en trebackslinje. Paul Pogba imponerar och får sannolikt en plats på mitten. Både Fred och Nemanja Matic har tacklat den defensiva rollen väl och Scott McTominay är också en het kandidat till att få starta. Återigen, inte helt enkelt att välja. Framåt lär det bli spel för Marcus Rashford och Anthony Martial. Och kanske i sällskap av Mason Greenwood beroende på formation.

I målet kan vi räkna med David De Gea. Och med all rätt då han spelat upp sig.

Möjlig startelva (5-3-2): De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Lindelöf, Shaw - Fred, Pogba , Fernandes - Rashford, Martial

Manchester City
Lokalkonkurrenten Manchester City har haft en något trögare höst och återfinns på femte plats i ligan, dock med ett par matcher till godo. Senast besegrades dock Chelsea och med ledning 3-0 redan i paus. Noterbart är att City inför matchen inte förlorat sedan mitten på november och kommer med fyra raka vinster. City är på gång med andra ord och definitivt att räkna med till säsongens andra del.

Laget fick ett litet bakslag nyligen av Covid-19 och de som saknas till matchen är Ederson, Gabriel Jesus, Kyle Walker och Eric Garcia.

Med tanke på den bredd City besitter har de all möjlighet att ställa upp med en riktigt stark elva.

Tankar
Känslan säger att hemmalaget vill ha och behöver denna seger mer än City. Dock är City fortfarande det bättre laget. Och dessutom med en gryende form. Fina förutsättningen för en riktigt bra match.

Sist lagen möttes i ligan för ett par veckor sedan var det både återhållsamt och tråkigt och förhoppningsvis har vi en annan matchbild att vänta denna gång. Känns inte helt otänkbart att det hela går till både förlängning och straffar men vi hoppas på seger och avancemang redan efter 90 spelade. Ett sent avgörande från Rashford vore något.

Tips: 2-1 (Fernandes och Rashford)

Var? Old Trafford
När? 6/1 - 20:45
Vad? EFL Cup - semifinal
TV? Viaplay

Joel Åkerberg2021-01-04 15:26:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham