2019-08-03 20:00

LKS Lodz - Lech Poznan

Inför: Middlesbrough - Chelsea
Match i den femte omgången av FA-cupen mot Middlesbrough.

Inför: Middlesbrough - Chelsea

Chelsea ställs mot Championship-laget Middlesbrough på Riverside Stadium för spel i femte omgången av FA-cupen, där vinnaren ställs mot Manchester United på Old Trafford i kvartsfinalen.

Efter att man fått ett omspel i den fjärde omgången mot Brentford så spelas den femte omgången först nu, där man ställs mot Middlesbrough på bortaplan på Riverside Stadium. Lagen har spelat mot varandra 110 gånger genom historien, med Chelsea som segrare i 51 av dessa, Middlesbrough i 30 och resterande 29 har slutat oavgjort. Lagens senaste möte var i Premier League säsongen 2008/09, då vann Chelsea med 2-0 på Stamford Bridge. Matchen på Riverside tidigare under säsongen slutade med en seger med 5-0 till gästerna från London.

Middlesbrough

Laget från de nordligaste delarna av England återfinns på en sjundeplats i Championship, precis utanför en plats i Play-off alltså men man ligger inte många poäng efter. Laget spelade i Premier League så sent som ovan nämnda säsong 2008/09, då man slutade näst sist i tabellen åt blev nedflyttade tillsammans med Newcastle och West Bromwich Albion. Laget har en hyffsat nybyggd arena (mitten av 90-talet) i form av Riverside Stadium och laget har förmodligen intresserat många Chelsea-fans extra den här säsongen i och med att Josh McEachran är utlånad dit.

Josh kommer därmed att missa matchen, då han inte får spela mot Chelsea. Samma sak gäller för Kieron Dyer och Sammy Ameobi som båda två får stå över eftersom de redan spelat tidigare i turneringen för ett annat lag (QPR respektive Newcastle). Utöver dessa så saknar man också Lukas Jutkiewicz, Jonathan Woodgate och även Stuart Parnaby, Justin Hoyte och Julio Arca missar förmodligen matchen med skador. Såhär ser lagets fem senaste resultat ut:

Middlesbrough 1 - 2 Millwall
Burnley 0 - 0 Middlesbrough
Crystal Palace 4 - 0 Middlesbrough
Middlesbrough 1 - 0 Leeds
Middlesbrough 2 - 3 Barnsley
Ipswich 4 - 0 Middlesbrough

Förväntad laguppställning (Med reservation för eventuella fel) (4-4-2): Steele; Bailey, McManus, Bikey-Amougou, Friend; Smallwood, Williams, Leadbitter, Reach; Emnes, Main.

Chelsea

Dem regerande mästarna i turneringen fick ta till ett omspel mot Brentford i den föregående omgången för att ta sig vidare till den femte. Efter ett oavgjort resultat på bortaplan så vann man sedan omspelet på hemmaplan komfortabelt och ställs alltså nu mot Middlesbrough på bortaplan. Man fick sig en tuff match i helgen mot Manchester City där man förlorade tungt och formen ser inte ut att vara i topp för tillfället och vill försvara sin seger ifrån ifjol så måste man slå Middlesbrough.

På skadefronten så finns Oriol Romeu kvar med sin skada som han drog på sig i december månad. Gary Cahill och Azpilicueta kommer också att missa matchen och vi kan förmodligen också se att några spelare vilas inför andra stundande matcher. Såhär ser lagets fem senaste resultat ut:

Manchester City 2 - 0 Chelsea
Chelsea 1 - 1 Sparta Prag
Chelsea 4 - 0 Brentford
Sparta Prag 0 - 1 Chelsea
Chelsea 4 - 1 Wigan
Newcastle 3 -2 Chelsea

Förväntad laguppställning (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Luiz, Terry, Cole; Mikel, Ramires; Marin, Mata, Moses; Torres.

Matchbild

Chelsea bör givetvis gälla som favoriter mot Middlesbrough, men formen är inte i topp för tillfället och man kan få det tufft på bortaplan i det här mötet. I en säsong fylld av missade titelchanser så bör man lägga en hel del krut på att försöka försvara segern i FA-cupen från ifjol. I och med seger i den här matchen så ställs man mot Manchester United på Old Trafford, vilket kommer att bli en väldigt svår uppgift för vilket än av lagen som lyckas ta sig dit. Favoritskapet ligger alltså på gästerna men enkla och stabila segrar har varit sällsynta på sistone och förmodligen blir även det här en väldigt tuff match.

Matchen sänds på TV10 med start 20.45, och glöm inte Chelsea-tipset till matchen!

Simon Thellsson2013-02-26 21:40:26
Author

Fler artiklar om Chelsea