Riverside, 2023-09-02 16:00

Middlesbrough - QPR

Inför Middlesbrough-QPR

QPR har spelat bra mot de tippade topplagen Ipswich och Southampton, men inte lyckats med målskyttet. Lossnar det i bortamatchen mot Middlesbrpough med förra QPR-keepern Seny Dieng i kassen?

QPR hade inte marginalerna med sig i bortamatchen mot Southampton utan förlorade med uddamålet, 2-1. Det innebar att vi föll ned till 19:e plats i tabellen.

Hemmalaget tog ledningen efter 30 min, efter ett dåligt ingripande av Asmir Begovic i kassen. Jack Colback kunde dock kvittera bara 2 minuter senare, hans första mål i den tvärrandiga tröjan Ilias Chair missade ett gyllene läge att ge R’s ledningen före halvtid och när Sinclair Armstrong slog in returen hade han varit offside när skottet sköts. Chair brände ett till läge efter pausen och Paul Smyth hade också ett par bra lägen innan Southampton återtog ledningen halvvägs in i halvleken. Rangers mattades av efter målet och hemmalaget kunde ha gjort fler mål, Begovic räddade bl.a ett friläge. Bästa kvittreringschansen hade den unga inhopparen Rayan Kolli men han fick inte till första touchen och chansen rann ut i sanden.

Gareth Ainsworth kunde konstatera att det var skärpan framför mål som fällde avgörandet: “Vi tog inte tillvara på våra chanser och en anfallare för £15 m var skillnaden i dag. Han fick en chans och tog den, annars skapade Southampton nästan ingenting. Vi hade ett bra anfallsspel med avslut på mål men vi måste sätta våra chanser. Men det är sådant vi kan jobba med på träning, inte inställning och engagemang som alla pratade om förra säsongen. Det finns här, killarna ger allt på planen men vi måste göra mål på våra chanser. Vi skapar för många för att inte få utdelning, dom gjorde mål på den första chansen dom fick i andra halvlek och vi får åka hem tomhänta. Men jag är säker på att vi kommer att börja rada upp vinster snart. I andra halvlek hade vi en period på 15-20 min där vi pressade tillbaka Southampton, det är bra mot ett PL-lag”

Ainsworth säger också att han hoppas att Lyndon Dykes och Chris Willock kan följa med till Middlesbrough, det var nära att dom var med redan mot Southampton. Jag har iofs svårt att se vem dom skulle peta ur startelvan från i lördags, men det är bra att vi får större konkurrens om platserna. Jimmy Dunne kan förhoppningsvis vara tillbaka till hemmamatchen mot Sunderland efter det stundande uppehållet.

Motståndarna
Middlesbrough
Klubben grundad: 1876
Hemmaplan: Riverside Stadium, med en kapacitet på 34742 åskådare
Placering förra säsongen: 4:a, utslagna i kvalet av Coventry
Manager: Michael Carrick (2:a säsongen)

Nyförvärv: Seny Dieng (GK, från QPR), Alex Gilbert (LW, från Brentford), Rav Van den Berg (CB, från Zwolle), Tom Glover (GK, från Melbourne), Morgan Rogers (LW, från Man City), Sam Silvera (LW, från West Coast Mariners), Jamie Jones (GK, från Wigan), Lukas Engel (LB, från Silkeborg) och Emmanuel Latte Lath (CF, från Atalanta), Lewis O’Brien (CM, lån från Nottingham Forest), Sam Greenwood (AM, lån från Leeds)

Spelarförluster: Grant Hall (CB, till Rotherham), Chuba Akpom (CF, till Ajax), Joe Lumley (GK, till Southampton), Matthew Hoppe (CF, på lån till San Jose Earthquake)

Middlesbrough hade en tuff start på förra säsongen och låg på 22:a plats när man sparkade managern Chris Wilder efter 11 matcher. Michael Carrick tog över i slutet av oktober och ledde laget till en slutlig 4:e plats och en knapp förlust i semifinalen mot Coventry. Man gjorde näst flest mål i serien och Chuba Akpom vann skytteligan på 28 st. Nu har Akpom försvunnit till Ajax och Cameron Archer som var utlånad från Aston Villa och lagets näst bästa målskytt har gått till Sheffield Utd, så där har man förlorat nästan hälften av de 84 mål som man gjorde förra säsongen. Det är stora hål att fylla.

Även om säsongen är ung har den börjat ännu sämre än den förra. Boro har bara 1 poäng efter 4 omgångar och ligger på 22:a plats. I ligacupen har man däremot gått vidare till 3:e omgången efter att i tisdags ha vunnit med 3-1 borta mot Bolton.

Carrick spelar 4-2-3-1 där tidigare nämnda Rogers har spelat som “nr 10” men det har talats om att den rollen är vikt för senast inlånade Sam Greenwood, vi får se om han debuterar på lördag. Seny Dieng verkar vara förstavalet mellan stolparna, han har spelat alla ligamatcher och släppt in 9 mål.

Inbördes möten
Lagen har mötts 20 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 9, förlorat 8, och 3 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann vi hemmamatchen i början av augusti med 3-2 efter mål av Chris Willock, Jimmy Dunne och Lyndon Dykes. Bortamatchen i februari blev Neil Critchleys sista match för klubben, den vann Middlesbrough med 3-1, Ilias Chair gjorde vårat mål den gången.

Matchens domare
Huvuddomare är Thomas Bramall från Sheffield, som också dömde premiären mot Watford. Till sin hjälp den här gången har han de assisterande domarna Edward Smart och Nick Greenhalgh. På 15 matcher i chippen föregående säsong delade Bramall ut 53 gula och 1 rött kort. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!