The Den, 2022-02-15 20:45

Millwall - QPR

Inför Millwall-QPR

Inför Millwall-QPR

Dags att börja hitta spelet igen

QPR ställs på tisdagskvällen mot Millwall på bortaplan. Efter lördagens förlust mot jumbon Barnsley och onsdagens lite turliga poäng mot Middlesbough måste QPR börja hitta spelet igen.

Lördagens match i Barnsley vill man som supporter bara dra ett streck över och gå vidare. Laget och ledningen måste dock titta närmare på vad som hände och vad som kan göras mot Millwall för att hitta tillbaka till det som gjort att man faktiskt ligger fyra i tabellen. Det är ju inte så, även om man kan känna så, att laget per automatik flyttas ner till League One bara för att man förlorar mot ett bottenlag.

QPR fick klara sig utan Chris Willock senast efter att denne fått en smäll på knäet på träningen. Förhoppningsvis är Willock tillbaka och i övrigt bör Mark Warburton ha gott om spelare att välja på. Detta visades tydligt under måndagen då Dominic Ball, Andre Dozzell, George Thomas och Faysal Bettache alla spelade i U23-lagets bortamatch mot Blackburn (vinst med 6-3). Även Sam McCallum fanns med i startelvan och spelade drygt 70 minuter. Detta var McCallums andra match efter skadeuppehållet, och Warburton förefaller inte ha någon brådska med att få in honom i förstaelvan igen innan han kan gå för fullt.

Det handlar alltså inte så mycket om vem som kan spela, utan mer om vilka som kommer att spela. Konkurrensen om en plats i startelvan är ganska tuff och på de flesta positioner finns det gott om namn att välja på. Seny Dieng är nu tillbaka och röster har höjts för att han skall ta över i målet. David Marshall har visserligen gjort det bra sedan han kom till klubben i januari, men Barnsleys mål såg inte helt otagbart ut och frågan är vem Warburton väljer.

I försvaret så vill många att Dion Sanderson får chansen. Vissa att han får den på bekostnad av Yoann Barbet, vissa vill att han tar Rob Dickies plats, några att Jimmy Dunne behöver vila och sedan finns det en liten klick som tycker att Sanderson borde ersätta alla tre. Det sistnämnda kommer inte att hända och det minst troliga är nog att Barbet bänkas. På ytterbacksplatserna  startade Moses Odubajo och Lee Wallace senast, men eventuellt så ersätter Albert Adomah Odubajo mot Millwall.

Offensivt blev det tomt utan Willock och han lär starta om knäet är okej. Även Ilias Chair känns som en startspelare, vilket innebär att Stefan Johansen, Jeff Hendrick och Luke Amos får slåss om de andra platserna. Vidare så är frågan om det blir en eller två anfallare och vem eller vilka av trion Dykes, Austin och Gray som får chansen från start.

Hemmalaget Millwall har så här långt under säsongen spelat 30 matcher och antalet vinster, oavgjorda och förluster är helt jämt fördelade. Laget ligger på plats 15 i tabellen, men har spelat färre matcher än de flesta lagen och en rad trepoängare skulle innebära kontakt med lagen strax under kvalstrecket. Samtidigt så har man 20 poäng ner till nedflyttningsstrecket, och för tillfället finns det inte något överhängande hot om att man blandas in i någon bottenstrid. Det har varit ganska målsnålt på bägge hållen och man har målskillnaden 31-33. Som jämförelse så har QPR 46-34 i målskillnad (och detta med anfallare som sågas friskt av många supporters).

Under januarifönstret så hände det inte jättemycket. Man lånade två spelare från Sheffield United. Först anfallaren Oliver Burke och sedan mittfältaren och före detta QPR-spelaren Luke Freeman. Vidare så försvann två forwards på fri transfer till lag i lägre ligor. Islänningen Jón Daði Böðvarsson hamnde i League One hos Bolton och QPR-bekantingen Matt Smith hos Salford i League Two, medan mittfältaren Ben Thompson bröt sitt kontrakt och skrev på för Gillingham i League One.

Framåt så har Tom Bradshaw och Stoke-lånet Benik Afobe gjort sju mål vardera medan yttern Jed Wallace har bidragit med fem. Övriga mål har fördelats på åtta olika spelare. Målvakten Bartosz Bialkowski är den spelare som spelat flest matcher under säsongen då han vaktat målet i 27 av de 30 ligamatcherna.

Matchen på The Den börjar klockan 20:45 och visas på QPR+. Domare är James Linington.

Simon Ståål2022-02-15 11:35:00

Fler artiklar om QPR