2022-09-14 20:45

Millwall - QPR

Inför Millwall-QPR

Fotbollen drar igång igen efter att ha pausats av respekt för drottning Elizzabeths bortgång. För QPR väntar en tuff bortamatch, London-derby mot Millwall på The Den

Efter att ha gjort 7 mål på 3 matcher fick QPR lämna Liberty Stadium i Swansea mållösa och när hemmalaget dessutom lyckades göra ett mål fick dom tvärrandiga åka tillbaks till England utan poäng. Efter 8 omgångar ligger vi på 9:e plats i den jämna tabellen med 11 poäng. Det är 2 poäng upp till play-off och 3 poäng till nedflyttningsstrecket

Det kunde ha blivit en annan match om domaren hade visat ut Swanseas mittback Ben Cabanga när han på ett regelvidrigt sätt hindrade Chris Willock från ett friläge i matchupptakten. Istället gav han hemmalaget en straff efter 20 minuter efter att en boll träffat Jimmy Dunne i bröstet snarare än på armen. Seny Dieng gjorde en strålande räddning på en bra slagen straff nere vid vänstra stolpen. Tyvärr kom ledningsmålet bara några minuter senare efter en slarvig bollmottagning av Sam Field. Rangers bästa målchans kom mot slutet av första halvlek där Ilias Chair tvingade målvakten till en bra räddning. Rangers hade mycket boll i andra halvlek men lyckades inte skapa någon riktig målchans. Jag tror nog att Swansea är bättre än vad tabellplaceringen visar så det är ingen skam att förlora på Liberty Stadium, men grämer mig ändå då vi borde ha fått med oss iaf en poäng sett till spelövertaget

Mick Beale tog på sig en del av ansvaret efter matchen. Han valde att fortsätta med laget som vunnit mot Watford och Hull men medgav efteråt att han borde ha gjort några förändringar: “Det är svårt att ändra laget när du har tagit 2 segrar i rad men det blev kanske för mycket med 3 matcher den här veckan. Jag tycker vi såg trötta ut. Vi var inte bra från start och det kanske har med orken att göra. Vi var inte tillräckligt modiga med bollen utan spelade framför Swanseas press istället för att spela genom den, vi verkade osäkra i försvaret och var för dåliga i den sista tredjedelen. Jag tror inte att det är många lag som kommer hit och har lika mycket boll som vi hade, men som helhet en dålig insats”

Tim Iroegbunam och Leon Balogun fick spela sista 20 respektive 10 minuterna av matchen mot Swansea, frågan är om Beale låter någon av dom starta mot Millwall? Detsamma gäller Tyler Roberts som enligt planen skulle ha startat som forward mot Huddersfield. Håller Beale fast vid den planen när det blev en annan motståndare? Om jag får gissa så går dessa 3 in i startelvan istället för Rob Dickie, Sam Field och Lyndon Dykes.

Då skulle laget se ut så här: Dieng; Paal, Dunne, Balogun, Laird; Johansen, Iroegbunam, Dozzell; Chair, Willock; Roberts

Det ljusnar en aning på skadefronten. Luke Amos är aktuell för truppen mot Stoke på lördag, Jake Clarke-Salter är förhoppningsvis tillbaka efter det stundande landslagsuppehållet medan jag inte har sett någon info om hur det står till med Taylor Richards. Ingen av dom är i alla fall aktuella för derbyt mot Millwall

Motståndarna
Millwall slutade på 9:e plats förra säsongen med 69 poäng, 6 poäng från play-off. Till den här säsongen har dom tappat Jed Wallace till WBA men fått in en bra ersättare i George Honeyman från Hull och Zian Flemming från Fortuna Sittard. Högerbacken Danny McNamara skrev till sist på ett nytt långtidskontrakt (inte officiellt hur långt) och man har fått in mittbacken Charlie Cresswell på lån från Leeds, Cresswell leder något överraskande den interna skytteligan med 3 mål. Man har också lånat de centrala mittfältarna Callum Styles (från Barnsley) och Jamie Shackleton (från Leeds), värvat anfallaren Andreas Voglsammer (från Union Berlin) och skrivit kontrakt med anfallaren Benik Afobe (lånad från Stoke förra säsongen), så mycket talar för att Millwall blir minst lika bra den här säsongen

I den senaste omgången blev det vinst med 2-0 hemma mot Cardiff och i tabellen ligger Millwall på 14:e plats med 10 poäng på 8 matcher. Nämnas bör att de 4 förluster laget har åkt på har kommit mot lag som alla ligger bland de 5 första när detta skrivs, ett tufft spelschema i början av säsongen.

Manager för Millwall är Gary Rowett, han ställer förmodligen upp 3-4-1-2. I derbyt mot QPR får han klara sig utan den skadade trion Ryan Leonard, Mason Bennett och Shaun Hutchinson, övriga spelare ska vara tillgängliga.

Lagen har mötts 18 gånger under 2000-talet. QPR har 5 vinster, 3 förluster, och 10 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen blev det 1-1 hemma på Loftus Road i premiären efter mål av Rob Dickie och förlust med 2-0 på The Den. På de senaste 30 åren har vi bara en vinst på The Den, den kom i september 2019.

Huvuddomare är Tim Robinson från West Sussex , assisterande domare är Robert Hyde och Lee Venamore. Robinson har dömt 5 matcher den här säsongen och han har delat ut totalt 21 gula och 2 röda kort. Avspark 20:45 och du ser matchen med QPR+, Come On U R’s!