2023-12-26 14:00

Millwall - QPR

Inför Millwall v QPR

Inför Millwall v QPR

Marti Cifuentes har från första sekund i QPR lyft lagets självförtroende och kvaliteten på prestationerna på planen. Resultatmässing började det tungt, för att sedan explodera med tre raka segrar för sedan komma ner på jorden igen. Med en poäng på tre matcher är det hög tid att ta nya poäng i det heta derbyt mot bottenkollegan Millwall borta på the Den.

Marti har ändå fått en bättre start än sin managerkollega Joe Edwards. För Edwards är Millwall hans första klubb som huvudansvarig för en seniorklubb och efter den inledande 4-0 segern borta mot jumbon Sheffield Wednesday har det bara blivit 3 poäng på de efterföljande 7 matcherna, QPR och nedflyttningsstrecket kommar allt närmare med ett spel som hackar.

QPRs och Martis största huvudbry är just nu offensiven, det skapas lite får få målchanser och anfallarna Lyndon Dykes och Sinclair Armstrong är lång ifrån heta. Det är ingen vågad gissning att klubben försöker plocka in en Premier League-striker på lån i det kommande januarifönstret.

I övrigt mår truppen bra, i senaste hemmaförlusten så var känslan att Marti ställde ut sin favoritelva, möjligen att skadade Jack Colback skulle kunna ta en plats på mitten. Julen innebär som vanligt i England tätt matchande och det återstår att se hur många spelare Marti kan rotera in med QPRs relativt tunna trupp.

I försvaret blir det inga förändringar, rutinerade keepern Asmir Begovic har efter en lite svajjig inledning i QPR spelat upp sig ordentligt och släppt in tre mål senaste fem med tre rena lakan. Mittbackarna Jimmy Dunne och Jake Clarke-Salter har inte hunnit bli riktigt samspelta än men framstår Martis första val. Kenneth Paal har stundtals varit lysande på vänsterbacken och till höger verkar Reggie Cannon i dagsläget gå före Osman Kakay.

På mittfältet kan det möjligen bli ett byte. Ziyad Larkeche har varit pigg i sina inhopp och Elijah Dixon-Bonner, så fått mycket speltid under Marti kan få vila en match medan Sam Field och Andre Dozzel får nytt förtroende.

I anfallet har Chris Willock lyft sig sedan Cifuentes kom till klubben, men han har också åkt in och ut ur startelvan. Willock klev av med en lättare skada senast mot Southampton och med det tighta matchandet så lär det bli en ny start för Paul Smyth bredvid Illias Chair och Lyndon Dykes.

Matcherna mellan QPR och Millwall brkukar bli jämna tillställningar, senast lagen möttes på Loftus Road i februari vann Millwall med 1-2 medan QPR vann höstderbyt på the Den med 2-0. Låt oss hoppas på en repris!


Come On You Rs!
 

Henrik Swende2023-12-25 22:17:00
Author

Fler artiklar om QPR