2020-10-03 21:00

Newcastle - Burnley

Inför: Newcastle - Burnley

Inför: Newcastle - Burnley

Burnley reser norr på jakt efter säsongens första poäng.

Efter den senaste PL-omgången ligger nu Burnley på nedflyttningsplats för första gången sedan våren 2017, med noll poäng från två matcher. Ikväll får de en ny chans att ta säsongens första poäng när de gästar Newcastle på St James’ Park. 

I ryggen har Burnley, förutom två förluster i PL, även en utgång från mot Manchester City i Carabao Cup att se tillbaka på från i onsdags. City körde över Burnley med lätta 3-0, men positivt var att Ashley Barnes och James Tarkowski är tillbaka i spel. Frågan är nu om Dyche väljer att spela honom eller Matej Vydra tillsammans med Chris Wood från start. Vydra blev utbytt mitt i veckan av “taktiska” skäl och han hade det även tufft mot Southampton förra helgen, kanske ger Barnes den där extra kampandan som Burnley behöver i en match som väntas bli jämn? 

I övrigt är skadeläget fortsatt prekärt, men både Robbie Brady och Johann Berg Gudmundsson har en möjlighet att vara involverade enligt Dyche. Det är dock sen gammalt att när Dyche säger att en spelare är “touch and go” så kan det fortfarande ta flera veckor innan spelaren är redo. Mest troligt är att det blir en mittfältsfyra bestående av McNeil, Stephens, Westwood och Brownhill. Tyvärr har klubben nu valt att inte följa upp sitt intresse i Liverpools Harry Wilson, som helt enkelt blir för dyr. 

Motståndarna Newcastle kommer istället antagligen spela med Jeff Hendrick från start, som förstås hade varit väldigt välbehövd i Burnley med tanke på skadeläget. Newcastle har efter sina tre inledande matcher samlat på sig fyra poäng. En inledande 2-0 seger mot West Ham har följts upp med en förlust mot Brighton och ett kontroversiellt kryss mot Tottenham, där nyförvärvet Callum Wilson kvitterade på straff under tilläggstid. Därutöver har man lyckats med ett avancemang till kvartsfinal i Carabao Cup trots att det krävdes straffläggning i veckan mot League 2-laget Newport County. 


Bild: Jeff Hendrick lämnade på Bosman efter Covid-uppehållet.

Historiskt sett har Burnley haft det tufft mot Newcastle - senaste ligavinsten på St. James’ Park kom 44 år sedan, men värt att tillägga är att man enbart spelat sju ligamatcher under den perioden. Senaste säsongen tog Burnley fyra poäng från kvällens motståndare i två väldigt jämna matcher (1-0 hemma och 0-0 borta). Därför tror jag att vi har en match liknande den mot Southampton förra helgen att vänta, förhoppningsvis kan Tarkowski bidra med lite soliditet i backlinjen. Vi måste helt enkelt undvika att släppa in ett tidigt mål ikväll, om vi gör det finns alla chanser att ta något från matchen. Trots all negativitet så har faktiskt inte Burnley spelat så dåligt de två inledande omgångarna och jag vet faktiskt inte hur mycket mer vi kan förvänta oss från den decimerade spelartruppen. Burnley kommer återigen spela på marginalerna ikväll och jag tror faktiskt att vi kommer lyckas ta poäng. Min gissning är 1-1 (Wilson, Barnes). 

UTC!

Jack Watson@WatsonJack19992020-10-03 18:08:14
Author

Fler artiklar om Burnley