Norwich - QPR

Inför Norwich-QPR
Lyndon Dykes, en av många i QPR som varit i väg på landslagsuppdrag under uppehållet

Ännu ett landslagsuppehåll är över och seriespelet tar vid. För våra tvärrandiga favoriter väntar bortamatch mot Norwich, ett lag vi brukar ha svårt för

I den senaste omgången spelade QPR 0-0 hemma mot Bristol C. Det betyder att vi ligger kvar på 23:e plats, det är nu 5 poäng upp till Huddersfield på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Vi hade några bra lägen från bl.a Dykes, Dozzell och Smyth, men inget som gick på mål. Inget avslut på mål på hela matchen är så klart underkänt, men man kan glädjas åt att ha hållit nollan för tredje gången den här säsongen. Jag missade första halvlek så jag kan inte säga något om den misstänkta handsen på en Bristol-försvarare, däremot tycker jag att det var en solklar straff när Sinclair Armstrong (piggt inhopp) revs ner i slutet av matchen utan gehör från domaren.

Det var blandade känslor för Marti Cifuentes efter matchen: “Det var synd att vi inte lyckades vinna, men jag ser fram emot att bygga vidare på lagandan vi visade i dag, jag tror vi kan bli riktigt starka framöver. Jag ser ett stabilt lag som strävar efter att skapa en identitet, hur dom vill spela bollen från backlinjen och ha modet att passa bollen. Identiteten börjar visa sig, jag tycker att vi gör framsteg, men vi måste också vara kritiska och säga att det har inte varit tillräckligt för att vinna någon match. Vi har gjort ett mål på två matcher och det är inte tillräckligt, vi kommer inte att komma långt med oavgjorda resultat. Över tid är jag väldigt säker på att den här spelstilen kommer att ge oss de resultat vi vill ha. Vi har de verktyg som krävs i truppen för att spela den fotboll som vi vill”

Spelare på landslagsuppdrag
Under uppehållet har vi som vanligt haft ett antal spelare ute på landslagsuppdrag. Lyndon Dykes spelade 86 minuter i Skottlands EM-kval mot Georgien förra torsdagen och 20 minuter mot Norge i söndags. Båda matcherna slutade oavgjort (2-2 och 3-3), Skottland var redan klara för slutspelet till sommaren. Osman Kakay fick nytt förtroende som lagkapten för Sierra Leone som spelade 0-0 mot Etiopien och förlorade med 2-0 mot Egypten i VM-kvalet. Paul Smyth stod över EM-kvalet mot Finland som besegrade hans Nordirland med 4-0 och fick hoppa in efter 78 minuter i matchen mot Danmark som Nordirland vann med 2-0, Nordirland var redan borta från slutspelet. Rayan Kolli fick debutera för Algeriets U20 landslag. Han fick hoppa in i andra halvlek i matchen mot Tunisien och gjorde ett tröstmål med 8 minuter kvar, Tunisien vann med 4-2. Resterande 3 matcher spelade han från start, där blev det förlust mot Marocko med 3-2, förlust mot Libyen med 4-3 trots att Kolli nätade igen, och förlust mot Egypten med 3-0. Sinclair Armstrong gjorde mål när Irland förlorade mot Norge med 3-2 i kvalet till U21-EM, och även i kvalmatchen mot Italien som slutade 2-2. Stephen Duke-McKenna spelade hela matchen när Guyana vann med 5-1 mot Antigua i Nations League, Arkell Jude-Boyd fick ingen speltid för St Lucia som spelade 0-0 mot St Kitts & Nevis och förlorade med 2-1 mot Sint Maarten, Alex Aoroha fick hoppa in i 82:a minuten när Iraks  u23 spelade 1-1 mot USA och han spelade från start i förlustmatchen mot Elfenbenskusten som slutade 4-0. Slutligen har Lorent Talla spelat EM-kval för U19. Han fick hoppa in i 71:a minuten när hans Kosovo vann mot Ukraina med 4-0 och i 63:e minuten i matchen mot Malta som slutade 2-2

Nu är det fullt fokus på ligaspelet igen och närmast bortamatch mot Norwich, Cifuentes igen: “Efter några intensiva veckor när jag kom in har vi haft ett bra uppehåll, även om flera spelare har saknats. Det är inte bara det vi har åstadkommit ute på gräset som har varit bra, jag har också fått tid att lära känna spelarna bättre. Nu är vårt första mål att vinna mot Norwich. Det handlar inte om hur många poäng vi ska ta den här säsongen utan allt fokus är på hur vi ska kunna vinna mot Norwich. Det andra målet är att hitta vår identitet och vårt spelsätt. För mig är det viktigt att vi har en stark identitet och jag tycker att de här två veckorna har varit väldigt givande i det fallet”

Tyvärr drog Paul Smyth på sig en väldigt onödig varning mot Bristol C och är därför avstängd på lördag. Han är tillsammans med skadade Morgan Fox de som missar matchen, övriga ska förhoppningsvis vara tillgängliga.

Fakta om motståndarna Norwich City
Klubben grundad: 1902
Hemmaplan: Carrow Road, publikkapacitet 27244
Placering förra säsongen: 13:e
Manager: David Wagner (2:a säsongen)

Nyförvärv: Borja Sainz (RW, från Giresunspor), Ashley Barnes (CF, från Burnley), Shane Duffy (CB, från Fulham(, Jack Stacey (RB, från Bournemouth), Christian Fassnacht (RW, från Young Boys), George Long (GK, från Millwall), Adam Forshaw (CM, från Leeds) och Danny Batth (CB, från Sunderland), dessutom har man lånat in Hwang Ui-Jo (CF, från Nottingham Forest)

Spelare som har lämnat: Sam Byram (RB, till Leeds), Kieran Dowell (AM, till Rangers), Teemu Pukki (CF, till Minnesota Utd), Daniel Sinani (AM, till St Pauli), Max Aarons (RB, till Bournemouth), Milot Rashica (LW, till Besiktas) Tim Krul (GK, till Luton) och Andrew Omobamidele (CB, till Nottingham Forest)

Norwich var en besvikelse förra säsongen och slutade på 13:e plats med 62 poäng. Går dom inte upp i år är det slut på den ekonomiska “fallskärmen” från PL och det ser inte särskilt ljust ut. Efter en stark inledning på säsongen med 10 p de 4 första matcherna har dom bara tagit 10 till på de 12 matcher som följt och ligger just nu på 16:e plats i tabellen med 6 poäng upp till play-off. De bröt en 4 matcher lång förlustrad i den senaste omgången genom att vinna borta mot Cardiff med 3-2.

Det har varit många skador som har ställt till problem för managern David Wagner. Lagkapten Grant Hanley har inte spelat alls och är knappast tillbaka innan jul och nu är också Ben Gibson, även han mittback, borta till efter nyår. Anfallarna Josh Sargent och Ashley Barnes kan vara tillbaka i december, så också den danske mittfältaren Jacob Sörensen. Även om man har en bra bredd är det klart att det blir kännbart.

Wagner verkar föredra att spela 4-2-3-1. Vänsteryttern Jonathan Rowe leder den interna skytteligan på 7 mål men det är den centrala mittfältaren Gabriel Sara som har högsta snittbetyget i laget, han har också stått för 5 mål och 5 assist.

Vi har haft förtvivlat svårt mot Norwich under 2000-talet. På 26 spelade matcher har vi 5 vinster, 14 förluster och 7 oavgjorda. Vi har bara vunnit 2 av de 18 senaste och i 6 av de 10 senaste mötena har vi varit mållösa. Förra säsongen slutade båda matcherna oavgjort. Mötet på Carrow Road i början av november slutade 0-0 och matchen på Loftus Road i april slutade 1-1, där gjordes R’s mål av Lyndon Dykes

Matchens domare
Huvuddomare är Steve Martin från Staffordshire, assisterande domare är Matthew McGrath och Mark Dwyer (som dömde den horribla offsiden på Charlie Austin i ligacupen mot Sunderland härom året). Martin har dömt 9 matcher den här säsongen och delat ut 51 gula och 1 rött kort.  Avspark på Carrow Road kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R's!