2020-02-22 16:00

Nottingham - QPR

Inför: Nottingham Forest-QPR
Klassiska City Ground i Nottingham. En mardrömsarena för QPR som bara har lyckats knipa en enda seger här på 35 besök

Inför: Nottingham Forest-QPR

Efter 14 oavgjorda matcher och 20 förluster lyckades QPR förra säsongen för första gången besegra Nottingham Forest på City Ground. Kan vi göra det igen nu på lördag?

QPR lyckades vända 0-2 till 4-2 i hemmamatchen mot Stoke och tog sin första seger på 5 matcher. Därmed undvek man, i alla fall för stunden, att på allvar dras in i nedflyttningsstriden.

Mark Warburton valde att starta med samma lag som spelade 0-0 borta mot Swansea men det här blev som sagt en målrik historia. När Tyrese Campbell gjorde 0-2 efter 30 min var det rejält motigt men bara 8 minuter senare var matchen kvitterad efter mål av Jordan Hugill och Ebere Eze.

I den andra halvleken var det QPR som skapade dom flesta och bästa chanserna så det kändes ganska rättvist när Bright Osayi-Samuel slog in ledningsmålet ur snäv vinkel efter 70 min. Efter det höll Liam Kelly på att att fumla in ett dåligt inlägg och BOS lyckades missa öppet mål i princip stående på mållinjen innan Ilias Chair säkrade segern när han slog in en målvaktsretur när tilläggstiden just hade börjat ticka.

I och med segern gick QPR upp till 16:e plats i tabellen med 42 poäng. Poängmässigt är det lika långt till kval som till nedflyttning, 11 poäng. Nu väntar en mycket svår bortamatch mot en av Mark Warburtons tidigare arbetsgivare, Nottingham Forest.


MW skrev på ett kontrakt på 2,5 år i mars 2017, men fick sparken bara nio månader senare. Lite intressant kuriosa är att han ansvarade för Forest 37 matcher, lika många som han har gjort just nu i QPR. Med Forest tog han 1,3 poäng/match, snittet hos QPR är 1,24

Nu har ju Forest bytt manager nästan lika ofta som QPR under 2000-talet och trots att man satsat ordentligt på nyförvärv år efter år har man förblivit ett mittenlag, men kanske ser vi ett trendbrott den här säsongen.

Under ledning av fransosen Sabri Lamouchi har laget tagit 55 poäng och ligger efter 33 omgångar på 5:e plats, bara 4 poäng från direktuppflyttning. Forest är svåra att göra mål på och har bara släppt in 33 mål så här långt, det är bara Leeds och Brentford som släppt in färre. Den interna skytteligan toppas av Lewis Grabban som har gjort 15 mål än så länge.

Warburton ser fram mot att komma tillbaka till City Ground. ”Ett härligt ställe att spela fotboll på och vi ser fram mot det. Forest är ett bra lag och dom är i bra form. Dom har en bra defensiv och farliga kontringar. Offensivt har dom skickliga spelare som Joe Lolley, Tiago Silva, Sammy Ameobi och Lewis Grabban så vi vet vad som väntar. Å andra sidan är dom också medvetna om att vi är ett bra lag som kan skapa många chanser. Vi måste försvara oss bra och spela smart när vi har bollen”


Inbördes möten
Under 2000-talet har QPR och Forest mötts 23 gånger i seriesammanhang. QPR har 6 vinster, Nottingham har 8 vinster och 9 matcher har slutat oavgjort. Mötet på KPF Stadium i november slutade 0-4, Lee Wallace blev utvisad i början av andra halvleken. City Ground har varit något av en spökarena för QPR. Man tog sin tog sin första seger någonsin när lagen möttes där förra säsongen, Toni Leistner nickade in matchens enda mål. Annars har det på 34 bortamatcher mot Forest genom historien blivit 14 oavgjorda och 20 förluster


Matchens domare
Domare i matchen är Robert Jones från Merseyside. Detta blir hans 17:e match i Championship den här säsongen och han har hittills delat ut 52 gula kort och dömt 6 straffsparkar. Avspark kl.16:00 och matchen sänds via QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-02-21 19:03:01
Author

Fler artiklar om QPR