Inför Oxford-QPR
QPR möter Oxford i en träningsmatch på Kassam Stadium

Inför Oxford-QPR

Dags för sommarens andra, och sista, träningsmatch

QPR gör på lördagen den korta resan till Kassam Stadium i Oxford för en träningsmatch mot laget som sånär blev en seriekonkurrent.

Oxford låg på tredje plats när League One avbröts, men rankades efter poäng per match som fyra inför kvalet. Här mötte laget Portsmouth och efter att bägge mötena slutat 1-1 tog man sig till final efter att ha vunnit straffläggningen. I finalen mot Wycombe var man storfavoriter, men lyckades inte utnyttja det spelövertag man hade och föll på Wembley med 1-2. Det blir därmed en säsong till i League One och man tillhör förhandsfavoriterna i serien.

Under sommaren har man värvat in sex nya spelare och lånat ytterligare två. Mest namnkunnig är anfallaren Matty Taylor. Taylor inledde karriären i Oxford, men lämnade 2009 för spel i lägre serier innan han via Forest Green, och Bristol Rovers hamnade i Bristol City. Förra säsongen var han tillbaka i Oxford på lån och stod för 13 mål på 26 matcher och sedan i somras är han tillbaka permanent. Bland nyförfärven märks också Sean Clare, senast i Hearts och inlånade Liam Kelly, tidigare i Reading, men under säsongen på lån från holländska Feyenoord.

Till skillnad mot QPR som spelar två träningsmatcher med en veckas mellanrum så har Oxford mellan förra fredagen och i tisdags spelat fyra matcher på fem dagar. Woking, till vardags i National League besegrades med 4-0 innan Banbury United (Southern League) och Oxford City (National League South) slogs tillbaka med 5-0 respektive 4-0. Det tuffaste testet kom i tisdags då man stod för en stark insats mot Crystal Palace på Selhurst Park, men förlorade med 2-1.

Nu avslutar man säsongen mot QPR innan man laddar för för mötet med Wimbledon i ligacupen kommande lördag. Managern Karl Robinson har tillgång till hela truppen med undantag av vadskadade Jamie Hanson. Målvakten Simon Eastwood har haft problem med en hälskada, men förväntas starta efter att ha gjort ett kort inhopp på Crystal Palace.

Hos QPR måste Mark Warburton snart ta ett beslut om vilken målvakt han skall satsa på under säsongen. Seny Dieng, som var utlånad till Doncaster förra säsongen, spelade miot Wimbledon förra helgen, men både Joe Lumley och Liam Kelly finns med i kampen om platsen mellan stolparna.

När det gäller laget i övrigt så handlar det både om att ge spelarna matchträning och samtidigt att spela i hop ett lag. Järmför med förra säsongen har man tillgång till en tunnare trupp och trots försäljningen av Ebere Eze till Crystal Palace så kommer det att förbli så. Mark Warburton hoppas att kunna få in två eller tre spelare innan transferfönstret stänger i början av oktober, men just nu är det det som är kvar från förra säsongen samt nyförvärven Lyndon Dykes och George Thomas man har att tillgå.

Hur Warburton ställer upp laget och om man använder runt tjugo spelare kan man bara spekulera i, så tipset är att man köper matchen på QPR+ för 4 pund för att själv se. Den börjar klockan 15, svensk tid.

Simon Ståål2020-08-28 21:35:43

Fler artiklar om QPR