2020-09-05 13:30

Plymouth - QPR

Inför Plymouth Argyle-QPR (Ligacupen, 1:a omg.)

Inför Plymouth Argyle-QPR (Ligacupen, 1:a omg.)

Efter en rekordkort försäsong börjar tävlingsmatcherna. I ligacupens första omgång har QPR lottats att möta Plymouth Argyle, nykomlingar i League One, på bortaplan

Tävlingsmatcherna för säsongen 20/21 börjar med Ligacupen där man har bestämt att de 4 första omgångarna ska spelas under september och finalen är tänkt att spelas den sista februari. Vinnaren får förutom pokal och prispengar en plats i play-off i nästa års Europa League, dvs sista steget före gruppspelet. Manchester City har vunnit cupen de 3 senaste åren och totalt 5 gånger under 2010—talet.

De två första omgångarna lottas med geografisk hänsyn i en Syd- och en Norr-grupp. I den första omgången deltar lagen från League Two, League One och Championship, förutom Bournemouth och Watford som var de lag som var närmast att klara sig kvar i Prremier League. QPR lottades till bortamatch mot League One laget Plymouth Argyle i den första omgången.


QPR har (som de flesta säkert vet) spelat 3 träningsmatcher denna korta försäsong. 3-0 hemma mot AFC Wimbledon har följts av två uddamålsförluster på bortaplan mot Oxford och Arsenal. Bortsett från andra halvleken i Oxford har Mark Warburton varit nöjd med vad laget har presterat.

Tyvärr spelas den här matchen samtidigt som det är landslagssamlingar så QPR får klara sig utan forwarden Lyndon Dykes och försvararna Conor Masterson och Niko Hämälainen. Dessutom har nyförvärvet George Thomas dragits med en lättare skada. Alternativen på anfallssidan är få. Aramide Oteh verkar inte ha vad som krävs på den här nivån och jag hade hellre sett att dansken Ramkilde får chansen, även om inte han heller har imponerat. Annars känns det svårt att gissa en laguppställning. Warburton säger att truppen är tunn just nu så jag gissar att det kan dyka upp ett antal U23-killar, iaf som erättare. Sedan hoppas jag också att Seny Dieng får chansen att visa vad han går för mellan stolparna.

Förra säsongen åkte QPR ur ligacupen i den andra omgången där det blev förlust med 0-2 hemma mot Portsmouth. Få se hur långt vi kommer oss i år.


Motståndarna Plymouth är nykomlingar i League One. Man slutade trea i League Two och tog den sista direktplatsen. Serien slutfördes inte utan man gick efter poäng/match och det skilde bara 0,06 poäng/match till fyran Cheltenham. Där kan man snacka om små margingaler!

Vad jag har kunnat se har dom spelat 4 träningsmatcher där det har blivit vinst mot ett lokalt lag hemmahörande i nionde divisionen och mot Forest Green från League Two. Det har blivit förluster mot ett utvecklingslag/reservlag från skotska Rangers och mot Middlesbrough

Man har gjort en ordentlig utrensning i truppen ,där bl.a ”Årets spelare” förra säsongen Antoni Saracevic har försvunnit, och inte fyllt på särskilt nämnvärt så jag tycker att särskilt förvaret ser tunt ut. Manger Ryan Lowe spelar 3-5-2 eller 3-1-4-2. Dom gillar att använda sina wingbacks och förra säsongen fick George Cooper som mestadels huserar på vänsterkanten ihop respektabla 12 assists.Tanken är väl i år att han ska servera den nya, stora,190 cm långa forwarden Frank Nouble.

Förra säsongen åkte Plymouth ur ligacupen i andra omgången mot Reading, i år lär dom ryka i första omgången mot äkta Hoops.


Matchen döms av 30-åriga Antony Coggins. Han har dömt i Football League sedan 2017/18 men har fått hålla till i de lägre divisionerna (han fick döma sin hittills enda match i chippen i december 2019). På 24 matcher förra säsongen delade han ut 77 gula och ett rött kort, dessutom dömda han 8 straffar.


Avspark på Home Park i Plymouth kl. 13.30 (svensk tid) och så vitt jag har kunnat se går det INTE att köpa en stream från matchen via QPR+ om du befinner dig utanför de brittiska öarna. Måste förresten tillägga att jag tycker att £10 för att få se en stream från första omgången av ligacupen är hutlöst dyrt. Tydligen är det ett centralt beslut från EFL. Jag hade då inte köpt matchen även om jag hade kunnat

Jörgen Tjärnström2020-09-04 17:32:48
Author

Fler artiklar om QPR