2020-03-07 16:00

Preston - QPR

Inför: Preston-QPR
Jordan Hugill har spelat över 100 matcher för Preston North End. På lördag återvänder han till Deepdale i QPR:s tröja

QPR har 5 matcher i rad utan förlust. Kan den fina sviten fortsätta när man åker upp till Lancashire för match mot seriens bästa hemmalag, Preston North End?

QPR fick bara oavgjort i hemmamatchen mot Birmingham. en match som slutade 2-2. Mark Warburton hade tagit ut lagkaptenen Grant Hall i den officiella startelvan men han fick känningar i ryggen under uppvärmningen och istället fick Conor Masterson spela från start. Han hängde inte med på att ställa Scott Hogan offside i den 24:e minuten och den rutinerade forwarden förvaltade friläget som uppstod till 0-1. QPR var det spelförande laget men hade svårt att skapa klara målchanser och fick gå in till pausvilan i underläge.

10 minuter in på andra halvleken hade R´s tagit ledningen med 2-1 efter fina mål av Marc Pugh och Jordan Hugill. Chanser att också göra ett tredje mål fanns men togs inte tillvara på och istället kunde gästerna kvittera på en hörna i minut 81. Det var det 17:e målet som vi har släppt in på fasta situationer under säsongen (vet inte om straffar är inräknade) och det är bara Huddersfield och Wigan som släppt in fler, alldeles för dåligt. Ebere Eze missade ett friläge just efter kvitteringsmålet och Birmingham ville ha en straff på tilläggstid efter att Yoann Barbet foulat tvåmålsskytten Hogan. Domaren valde att fria och matchen slutade som sagt 2-2.

Efter 36 omgångar ligger QPR på 14:e plats i tabellen med 47 poäng. Det är 9 poäng ner till nedflyttningsstrecket och lika många poäng upp till kvalplats. 50 poäng brukar ju vara ett slags riktmärke för att klara nytt kontrakt, men när serien är så pass jämn kanske vi måste upp på 55 för att vara på den säkra sidan. 5 matcher i rad utan förlust är ju inte illa, men ska den raden fortsätta måste nog försvarsspelet bli bättre inte minst på fasta situationer.

Motståndarna
Preston är, i alla fall för mig, en positiv överraskning så här långt in på säsongen. Sedan man tog klivet upp till Championship för 5 år sedan har man varit ett stabilt mittenlag, undantaget 17/18 då man slutade sjua.

Nu har man visserligen förlorat två matcher i rad men det har varit bortamatcher mot topplagen Fulham och West Bromwich och efter 36 matcher ligger Preston på 6:e plats i den jämna tabellen med 56 inspelade poäng. 36 av dom poängen har man tagit hemma på Deepdale och med ett snitt på 2,0 p/hemmamatch är man ligans bästa hemmalag tillsammans med Leeds och Fulham.

Den 38-åriga skotten Alex Neil är inne på sin tredje säsong som manager för PNE och han verkar föredra en 4-2-3-1 uppställning. Den interna skytteligan leds av mittfältaren Daniel Johnson som har gjort 10 ligamål.

Inbördes möten
Lagen har mötts 25 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 5 vinster, 9 matcher har slutat oavgjort och Preston har alltså vunnit 11. Mötet i London i december vann QPR med 2-0 efter 2 mål av Ebere Eze. Innan dess hade QPR 6 förluster i rad mot PNE.

Skador & avstängningar
QPR saknar långtidsskadade mittfältaren Charlie Owens och förmodligen också lagkaptenen Grant Hall, Preston får klara sig utan Ben Pearson, Billy Bodin, Louiis Moult och Tom Bayliss

Matchens domare
Domare i matchen är Dean Whitestone från Northamptonshire, Han har dömt QPR i två matcher den här säsongen, hemmapremiären mot Huddersfield som slutade 1-1 och hemmamatchen mot Bristol C. som slutade 0-1. På 20 matcher i Championship har Whitestone delat ut 53 gula och 2 röda kort. Han har dessutom blåst 5 straffsparkar. Avspark kl:16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U R´s!