Inför Preston-QPR

Inför Preston-QPR

QPR kommer till Deepdale med fyra raka vinster i bagaget - kan laget fortsätta plocka poäng?

Det täta matchandet i Championship fortsätter och QPR har i veckan två bortamatcher. Första anhalt är Preston på onsdagkvällen innan laget på lördag ställs mot Birmingham.

Motståndarna

Preston har i många år känts som ett bogey team för QPR och hemmaförlusten i oktober förstärker den känslan, men faktum är att Rangers vann bägge mötena förra säsongen.

Alex Neils lag har bjudit sina följare på en märklig säsong. Man har spelat ihop 39 poäng på sina första 31 matcher och ligger i mitten av tabellen. Noterbart är att laget är ligans tredje sämsta hemmalag med 14 inspelade poäng och samtidigt det fjärde bästa laget på bortaplan där man således har plockat 25 poäng. En annan sak som sticker ut är att man under säsongen bara spelat oavgjort tre gånger.

Efter en lugn sommar på transferfronten hände det en del på Deepdale under januarifönstret. Man har värvat mittbacken Ben Whiteman - en spelare som även QPR sades vara intresserade av - från Doncaster, vänsterbacken Greg Cunningham från Cardiff samt anfallaren Ched Evans från Fleetwood. Vidare så har man även lånat in en kvartett spelare från klubbar i Premier League. Det handlar om Leicesters målvakt Daniel Iversen, mittbackarna Liam Lindsay (Stoke) och Sepp van den Berg (Liverpool) samt mittfältarna Jayson Molumby (Brighton) och Evertons Anthony Gordon.

På minussidan så har högerbacken Darnell Fisher skrivit på för Middlesbrough, medan mittfältaren Ben Pearson numera tillhör Bournemouth. Precis innan transferfönstret stängde så hamnade mittbacken Ben Pearson lite förvånande i Liverpool.

Matchen mot QPR blir Prestons femte den här månaden. Laget har tidigare i februari förlorat hemma mot Rotherham och Watford samt vunnit borta mot Blackburn. I lördags förlorade man med 4-0 borta mot Cardiff och man kommer att göra allt för att bryta QPRs svit på fyra raka vinster.

QPR

QPRs lån av Charlie Austin, Stefan Johansen och Sam Field har så här långt visat sig vara väldigt bra. Laget ser genomgående stabilare ut och spelar med självförtroende. Det är visserligen inte holländsk totalfotboll á la 70-talet och man hade fortfarande fått det tufft mot klubbar som Real Madrid, PSG och Juventus, men med Championshipmått mätt så är det betydligt bättre än i höstas. Nu skapar man man målchanser och kommer till avslut och antalet defensiva misstag har minskat. Utöver lånen så visade det sig att Mark Warburton hade någon form av Plan B när han valde att flytta ner Geoff Cameron från mittfältet till försvaret och spela 3-5-2.

Vi kommer troligen inte att få se några större förändringar i startelvan med tanke på de fina resultaten de senaste veckorna. Möjligen får Macauley Bonne chansen i stället för Lyndon Dykes i anfallet, men det lutar ändå åt samma startelva igen.

Avspark är kl.20.45 och då matchen visas på TV så är den inte tillgänglig via QPR+. Det som gäller är i stället Viasat Sport Extra eller stream via Viaplay.

Simon Ståål2021-02-23 21:27:32

Fler artiklar om QPR