Inför QPR-AFC Wimbledon
AFC Wimbledon är säsongens första motståndare för QPR

Inför QPR-AFC Wimbledon

Efter ett rekordkort sommaruppehåll på tre veckor är det dags för QPR att spela den första av två inbokade träningsmatcher. För motståndarna AFC Wimbledon handlar det däremot om den femte

Förra fredagen började QPR träna igen efter uppehållet. Då hade redan Wimbledon spelat två träningsmatcher. Detta beror på att League One och League Two avbröts i förtid och klubbarna i dessa divisioner har alltså kunnat ha en lite mer normal försäsong. Wimbledon slutade förra säsongen på 20 plats i League One och klarade sig alltså precis från att flyttas ner.

Samtliga träningsmatcher har spelats på bortaplan och motståndet har varit lag några steg ner i seriepyramiden.

Corinthian Casuals från Isthmian League Premier Division (steget under National League South) besegrades med 5-0 i den första matchen och därefter vann man mot Casuals seriekonkurrent Leatherhead med 2-1.

Nästa motståndare, Tonbridge Angels, är hemmahörande i National League South och matchen slutade med ännu en vinst för Glyn Hodges mannar, 3-0. I torsdags blev det samma resultat mot Metropolitan Police, ett lag från Southern League, som är en av de andra ligorna direkt under National League South.

Noterbart är att under de fyra matcherna man spelat så har än så länge inte någon spelare spelat hela matchen utan man har roterat rejält. Som en följd av Covid så har Wimbledon tvingats banta truppen en del och elva spelare lämnade klubben i somras. Totalt har sex nya spelare kommit inför säsongen, fyra permanent och två på säsongslånga lån. De fyra nya spelarna - Cheye Alexander (Barnet), Alex Woodyard (Peterborough), Ollie Palmer (Crawley) och Ethan Chislett (Aldershot) - har kommit på fri transfer. De två lånen kommer från klubbar i Championship och det handlar om Birminghams målvakt Connal Trueman samt Brentfords mittfältare Jaakko Oksanen.

Mark Warburton sade i veckan att han hoppas kunna förstärka truppen med två eller tre spelare inom kort, men man har till den 5 oktober på sig att värva spelare från ligor utanför England och inom landet har man ända till den 16 oktober innan fönstret stänger.

Att spekulera i en laguppställning inför en träningsmatch så här tidigt på säsongen är inte lätt. Troligen kommer större delen av startelvan att bytas ut någon gång mellan matchminut 45 och 60. Den spelare som har överlägset mest matchträning i truppen är nye anfallaren Lyndon Dykes, som hann spela tre ligamatcher
(och göra två mål) med Livingston innan flytten tidigare i veckan.

Matchen på Kiyan Prince Foundation Stadium börjar kl.14 (lördag 22/8) och stream kan köpas via QPR+. Priset är 4 pund, men man kan även välja att samtidigt köpa nästa lördags match mot Oxford samtidigt och då är priset för de bägge 6 pund.

Simon Ståål2020-08-21 22:27:17

Fler artiklar om QPR