2018-10-26 20:45

QPR - Aston Villa

Inför: QPR-Aston Villa

Inför: QPR-Aston Villa

Efter att ha vunnit borta mot Ipswich med 0-2 i lördags och med 3-0 hemma mot Sheff W i tisdags väntar en ny hemmamatch redan på fredag när Aston Villa (och Tv-spöket) kommer på besök till Loftus Road

I tisdagens hemmamatch mot Sheffield W startade QPR med exakt samma manskap som startade i segermatchen mot ett ganska svagt Ipswich i lördags. Lite överraskande kan tyckas då Steve McClaren hade antytt att det skulle kunna bli en del förändringar med hänsyn till det det intensiva spelprogrammet.

På planen syntes inga trötthetstendenser och 3-0 segern var mycket välförtjänt. Tomer Hemed gjorde mål för andra matchen i rad när han språngnickade in ledningsmålet, Luke Freeman nickade in tvåan och Nahki Wells fick äntligen göra sitt första mål för QPR när han i matchens slutskede pricksköt in 3-0 målet i burgaveln.

Alla var glada för hans skull, berättade McClaren efter matchen. Han har varit frustrerad men han har gjort ett stort arbete och varit viktig för laget. Jobbar du hårt och tar dina löpningar kommer målen så småningom. Hoppas att det har lossnat för Wells nu.

McClaren betonade också att det var ett fantastiskt försvarsspel som lade grunden till segern och på dom senaste 4 matcherna har man bara släppt in ett mål och hållit nollan 3 gånger. Det ska bli spännande att se vilka 11 som får börja på fredag kväll när Aston Villa kommer på besök


Motståndarna
Efter en trettonde plats säsongen 16/17 tog sig Aston Villa i fjol hela vägen till play-off final på Wembley där dock Fulham blev för svåra. Efter det har det varit mycket turbulens i klubben med pengastrul, ägarbyte osv.

Efter en djup svacka med bara en vinst på tio matcher fick managern Steve Bruce sparken i början av oktober. Ny manager är Dean Smith, tidigare i Brentford, och till sin hjälp har han bl.a John Terry som avslutade sin aktiva karriär i just Aston Villa efter förra säsongen.

Smith har under tiden i Brentford försökt spela en offensiv fotboll med mycket bollinehav, hög press för att vinna bollen tidigt och ett högt tempo i anfallsspelet. Än så länge har han väl inte hunnit sätta sin prägel på Aston Villa. Det har under Smith´s ledning blivit seger hemma mot Swansea med 1-0 och förlust borta mot Norwich med 2-1.

Aston Villa ligger för närvarande på sextonde plats i den väldigt jämna tabellen med 18 poäng, QPR är på trettonde plats med sina 20 poäng


Form
I formtabellen baserad på dom 10 senaste matcherna ligger QPR på andra plats. Samtliga 20 poäng har ju tagits efter den bedrövliga inledningen på serien med fyra förluster i rad och en stor del i uppryckningen kan tillskrivas dom fyra lånespelarna som kom in och förstärkte truppen. Aston Villa ligger på artonde plats i samma formtabell med 10 poäng och man har inte vunnit någon bortamatch i ligan sedan premiären mot Hull.


Inbördes möten
Lagen har mötts 10 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit två matcher, Aston Villa fyra, och fyra matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann Aston Villa med 1-2 på Loftus Road och QPR vann med 1-3 på Villa Park.


Skador och avstängningar
QPR har just nu bara Olamide Shodipo på skadlistan. Darnell Furlong har börjat få speltid i U23-laget och och kanske kan han snart konkurrera om en plats i A-truppen igen. Hos Aston Villa saknas Albert Adomah, Keinan Davis och Harry McKirdy


Matchen spelas alltså fredag kväll med avspark kl. 20:45 (svensk tid) och den sänds på TV3 Sport och Viaplay. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2018-10-25 17:48:00
Author

Fler artiklar om QPR