Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-02-06 16:00

QPR - Blackburn

Inför: QPR-Blackburn
Charlie Austin gjorde sitt 50:e mål i QPR-tröjan i matchen mot Watford i måndags

Inför: QPR-Blackburn

QPR är ett av de formsvagaste hemmalagen i serien och har inte gjort ett enda mål de senaste 5 hemmamatcherna. Nu väntar hemmamatch mot formstarka Blackburn som har en av ligans bästa forwards i snabba Adam Armstrong. Kan R´s bryta trenden och ta viktiga poäng i bottenstriden?

QPR:s fina bortaform verkar hålla i sig. När Watford besegrades i måndags var det 3:e segern i rad på bortaplan och sjätte bortamatchen i rad utan förlust. Efter 26 matcher har R´s tagit 30 poäng och har, i en något haltande tabell, bara 4 poäng till nedflyttningsstrecket. 7 av dom poängen har vi tagit på bortaplan mot dom 3 lag som åkte ur PL förra säsongen. Riktigt bra gjort att lyckas vända på bortaplan mot topplaget Watford, det är ju lätt hänt att man känner sig nöjd med 1 poäng när man kvitterar med 17 kvar.

Inför Blackburn tror jag inte det blir några större förändringar i laget. Seny Dieng är ju given i målet. Han och Charlie Austin måste fortsätta spela på toppnivå om vi ska kunna klättra i tabellen. Nya holländaren Jordy De Wijs är fortfarande inte matchklar så Barbet, Cameron och Dickie blir 3-backslinje. Todd Kane gjorde väl sin bästa match för QPR i måndags och fär fortsätta som wingback till höger. Det är ju på vänstersidan vi har problem då varken Lee Wallace som spelade i måndags eller Niko Hämäläinen håller måttet. Kan någon av våra lånespelare spela där? Eller George Thomas? Troligtvis får väl Wallace ändå fortsatt förtroende från Warburton. Stefan Johansen gjorde en bra debut på mitten tillsammans med Ilias Chair och Dominic Ball. Där någonstans ska ju också det senaste lånet Sam Field in, frågan är hur hans matchform är? Han har ju tydligen redan uttryckt en önskan (eller förhoppning iaf) om att få ett permanent kontrakt med QPR och starta om sin karriär. Dessutom gjorde både Chris Willock och Albert Adomah bra inhopp mot Watford så där tror jag Warburton har störst huvudbry men gör det lätt för sig och låter samma trio som senast starta. Charlie Austin som sagt given på topp. Gjorde sitt 50:e mål för klubben i måndags på 93 spelade matcher, det är sjukt vad han gör och betyder för vår klubb. Macauley Bonne startade vid hans sida i måndags men gick ut med en lättare skada, ska inte vara någon fara. Lyndon Dykes har suttit i sjävkarantän då dom haft corona i familjen,men ska vara tillgänglig igen. Jag tycker att Austin och Dykes har haft bra kemi och hoppas dom får chansen. Bonne är bra att ha som inhoppare också. Förutom långtidsskadade Tom Carroll och Luke Amos (och nya De Wijs då) ska alla vara friska och hela.

Om bortaformen är bra är hemmaformen usel. QPR har inte gjort ett enda mål de senaste 5 hemmamatcherna och inte vunnit hemma sedan den 24:e november. Nu är det bara att hoppas att man hittat något sätt att lösa problemet under veckan, det lär behövas om det ska bli poäng mot Blackburn


Motståndarna
Med 10 poäng på dom fyra senaste matcherna är formstarka Blackburn i allra högsta grad med i kampen om play-off platserna. Det blev 1-0 hemma mot Luton i lördags och efter 26 matcher ligger dom på 8:e plats i tabellen, bara 3 poäng efter Bournemouth som just nu har den sista play-off platsen.

Offensivt sett är man ett topplag. Har gjort 41 mål och det är bara Brentford som har gjort fler. Den interna skytteligan toppas av snabba forwarden Adam Armstrong som har gjort 17 mål och är 2:a i ”chippens” skytteliga. Dessutom börjar den skickliga offensiva mittfältaren Bradley Dack få mer och mer speltid efter sin långa skadefrånvaro.

Defensivt har man bara släppt in 5 mål på fasta situationer och man har förstärkt försvaret under säsongen. På sista dagen av transfer-fönstret lånade man Jarrad Branthwaite från Everto och Taylor Harwood-Bellis från Man City, och köpte lovande Harry Pickering. Den sistnämnda kommer dock att fortsätta i Crewe Alexandra säsongen ut. Manager Tony Mowbray har alla spelare hela och friska och fortsätter troligen med sin framgångsrika 4-3-3 uppställning


Inbördes möten
QPR har usel statistik mot Blackburn efter millennieskiftet. Det har bara blivit 1 vinst på 15 ligamöten, 6 matcher har slutat oavgjort och Blackburn har vunnit 8. Lägg till att Blackburn har vunnit de 3 cupmötena lagen emellan så det är ingen önskemotståndare som vi ställs mot på lördag. Mötet på Ewood Park i november vann Blackburn med 3-1. Alla mål kom i andra halvleken, Lyndon Dykes gjorde R´s mål på straff.


Matchens huvuddomare
Huvuddomare i matchen är rutinerade Tony Harrington från Cleveland, ett litet county uppe i nordöstra England där bl.a. Middlesbrough ligger. Detta blir hans 23:e match den här säsongen och hittills har han delat ut 56 gula kort, 2 röda kort och han har dömt 6 straffsparkar. Avspark kl.16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U r´s!

Jörgen Tjärnström2021-02-05 19:51:10
Author

Fler artiklar om QPR