Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-10-19 20:45

QPR - Blackburn

Inför QPR-Blackburn

Inför QPR-Blackburn

Dags att studsa tillbaka efter helgens misslyckande.

När Championship den gångna helgen drog i gång igen efter landskampsuppehållet hoppades QPR att kunna plocka poäng borta mot Fulham i derbymatchen. Planen misslyckades och man föll med 1-4 efter att hemmalaget gjort tre mål de sista tjugo minuterna.

Efter matchen var managern Mark Warburton besviken på laget insats och sade att man inte var tuffa nog - något som känns ganska oroväckande i ett derby mot ett topplag. Det räcker såklart inte att skriva på sociala medier att fansen var bra, utan laget måste kunna tända till och framförallt orka en hel match utan för många individuella misstag.

På tisdagskvällen kommer Blackburn till KPF Stadium och skall QPR hålla sig kvar på övre halvan av tabellen på sikt så måste man vinna den typen av matcher. QPR får klara sig utan avstängde Stefan Johansen och, men i övrigt så finns samma spelare att tillgå. Lee Wallace och Sam Field är på väg tillbaka efter sina skador, men sägs behöva 2 till 3 veckor till och Field kommer även att spela någon match i reservlaget innan han är aktuell. Troligtvis kommer Andre Dozzell eller Luke Amos att ersätta Johansen. Det kan också bli så att bägge få chansen om Warburton väljer att vila Dominic Ball. I anfallet ligger Lyndon Dykes bra till för att få starta efter att ha hoppat in och gjort mål senast. Dykes visade också bra form för Skottland under ligauppehållet och inledde troligen på bänken senast för att sparas lite.

Gästande Blackburn ligger precis efter QPR i tabellen på nionde plats. Laget har spelat i hop 17 poäng på sina tolv första matcher efter fyra vinster, fem oavgjorda och tre förluster. Man har målskillnaden 21-16 (som jämförelse har QPR 18 poäng (5-3-4, 23-20)).

Att Blackburn har gjort 21 mål framåt får ses som starkt då man tappade skyttekungen Adam Armstrong, som gjorde 28 mål på 41 ligamatcher förra säsongen, till Southampton under sommaren. Laget värvade sparsamt under sommaren och litade mycket på den trupp man hade förra säsongen. Då slutade laget på plats 15 efter att ha tappat under våren. Laget låg då åtta efter drygt halva serien, men efter att ha förlorat mot QPR borta med 1-0 i början av februari vann man bara fyra av sina tjugo sista matcher.

Av de mål som laget producerat framåt har Ben Brereton Diaz stått för tio stycken, medan anfallskollegan Sam Gallagher har bidragit med fyra och Tyrhys Dolan med tre. Precis som för QPR så har offensiven inneburit att man släpper in lite mer mål och man har bara hållit nollan i två av sina tolv ligamatcher. Dessa matcherna kom i omgång 8 och 9 då man vann över Hull med 2-0 hemma och sedan spelade 0-0 borta mot Barnsley. Detta är enda gången man gått mållösa från en match under säsongen.

Tisdagens match börjar på standardtiden 20:45 och då den inte visas på TV så kommer den att gå att se via QPR+

 

Simon Ståål2021-10-18 22:56:30

Fler artiklar om QPR