2023-10-07 16:00

QPR - Blackburn

Inför QPR-Blackburn
Asmir Begovic kan spela mot Blackburn då FA har upphävt det röda kortet han fick mot Leeds

Inför QPR-Blackburn

Viktiga poäng i botten av Championship står på spel när QPR tar emot Blackburn hemma på Loftus Road


QPR förlorade bortamatchen mot Leeds med 1-0. Vi ligger på 22:a plats i tabellen med 8 poäng efter 10 matcher och har Watford 1 poäng ovanför oss. Leeds dominerade första halvlek och borde ha haft en större ledning i paus. Andra halvlek var R’s lite närmare prestationsmässigt och Lyndon Dykes missade en bra chans till kvittering, men Leeds vinst var helt odiskutabel. 

Och inte nog med att det blev en ny förlust; Sam Field drog på sig sitt 5:e gula kort för säsongen och är avstängd på lördag, Jack Colback utgick i halvtid med krånglande ljumske och på tilläggstid fick Asmir Begovic rött kort i en situation med Leeds forward Bamford. Gareth Ainsworth påstod att båda duellanterna sa att det inte var någon kontakt och det  verkar inte heller så på repriserna. Därför överklagade QPR till fotbollsförbundet och vid lunchtid i dag (fredag) kom beskedet att det röda kortet har upphävts. Skönt då vi behöver all medgång vi kan få för tillfället. 

För pressen på Ainsworth ökar med varje förlust. På sociala medier höjs fler och fler röster för ett byte av manager och till viss del förstår jag frustrationen. Vi har spelat 10 hemmamatcher utan att vinna, under kalenderåret 2023 har Sunderland och Coventry vunnit fler matcher (2 vardera) på Loftus Road än vad vi själva har gjort och vinner Blackburn på lördag (gud förbjude) så är dom också med i den skaran. Ainsworths räddning kan vara att vi ännu inte har anställt någon ny DoF som vill sätta sin prägel på klubben. 

Det vore ytterst betydelsefullt med en vinst på lördag då det skulle innebära lite arbetsro för ledningen och en självförtroende-boost för spelarna istället för mer grubblerier inför det stundande uppehållet. Tyvärr verkar det som vi får klara oss utan Steve Cook, Morgan Fox, Sam Field och Jack Colback, definitiv laguppställning brukar komma ut på sociala medier en timme före avspark. 

Fakta om motståndarna
Blackburn Rovers
Klubben grundad: 1875
Hemmaplan: Ewood Park, med en publikkapacitet på 31367 pers
Manager: Jon Dahl Tomasson (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: 7:a

Nyförvärv: Niall Ennis (CF, från Plymouth), Sondre Tronstad (CM, från Vitesse), Tom Bloxham (LW, från Tottenham), Leopold Wahlstedt (GK, från Odd Grenland), Semir Telalovic (CF, från Borussia Mönchengladbach) samt lånen Andrew Moran (AM, från Brighton), Arnor Sigurdsson (AM, från CSKA Moskva) och James Hill (CB, från Bournemouth)

Spelare som lämnat: Ben Brereton Diaz (LW, till Villarreal), Bradley Dack (AM, till Sunderland), Tayo Edun (LB, till Charlton), Thomas Kaminski (GK, till Luton), Ashley Phillips (CB, till Tottenham) och Daniel Ayala (klubblös)

Blackburn missade play-off förra säsongen med minsta möjliga marginal. Med 11 poäng de sista 10 matcherna hamnade dom på samma poäng som Sunderland, men med sämre målskillnad. 
Nu har man förlorat nyckelspelare från i stort sett varje lagdel och kanske inte lyckats ersätta dessa tapp fullt ut, men man har ändå en så kompetent stomme att man inte ska behöva bli indragna i den absoluta bottenstriden men efter 10 matcher har dom bara tagit 10 poäng och ligger på 20:e plats i tabellen. 

Blackburn har varit inblandade i många målrika matcher (borde ha kollat det innan jag lämnade in gissningarna till den senaste tävlingen) och är det lag som släppt in flest mål i serien tillsammans med Rotherham, 21 st. 

Men trots att man åkte på sin fjärde raka förlust i onsdags (Coventry vann med 1-0) så var det en mycket bättre prestation än vad som varit fallet de senaste matcherna, iaf försvarsmässigt.  Manager är den tidigare MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson och han har hela säsongen spelat 4-2-3-1 innan han i onsdags bytte till 4-1-4-1, får se vad han väljer på lördag

Vi har haft väldigt svårt för Blackburn under 2000-talet. Av 20 ligamatcher har vi bara vunnit 3, spelat 6 oavgjorda och förlorat 11. Dessutom har vi förlorat 3 matcher i FA-cupen också. Förra säsongen förlorade vi premiären på Ewood Park med 1-0, vi hade inte ett enda avslut på mål i matchen och hemmamatchen i februari förlorade vi med 3-1, R’s mål gjorde Tim Iroegbunam.

Matchens domare
Huvuddomare är Josh Smith som med sina 31 år är en av de yngsta domarna på den här nivån, assisterande domare är Sam Lewis och Matthew Jones. Smith har dömt 11 matcher den här säsongen och delat ut totalt 36 gula och 1 rött kort. Han blåser igång matchen 16:00 och har du lust kan du se den med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-10-06 19:03:16
Author

Fler artiklar om QPR